Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Štefan:
Asi nikdo ti nerekne presne kolik vybira pips ja si myslim ze cekat dokud trh dorazi k SL,TP nebo BE neni dobre reseni, urcite mas nejake signaly pro vstup, ktere mas asi dobre otestovane a veris jim ... tak si stanov i signaly pro vystup jakmile uvidis signal pro vystup vubec nadtim nepremyslej a zavri obchod i kdyz bude treba +1pips nebo -4pips.... Nejtesim na tomto je vypnout tzv "Hope mode" a jednat okamzite, sam ho nekdy nemuzu vypnout :(.

Jak uz to bylo nekolikrat receno vystupy jsou mnohem dulezitejsi nez vstupy, nekdo trenuje vystupy tak ze otevira ciste nahodne obchody a zajima se pouze exit signaly....

Taky je dulezite sledovat FA a pred vyhlaseni jednotlivych reportu pritahnou sl popripadne pozici uplne zavrit, ale to ti je asi jasne

Mira

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Štefan

Štefane, měl jsem stejný problém a v podstatě ho pořád mám, ale zatím jsem to vyřešil takhle SL 150, PT 400 a je to buď a nebo, na BE+1( což je 1 tick pod cenu za kterou vstupuji)posunuji jen zcela vyjimečně. Obchoduji na 5 min grafech, SL a PT se zadávájí automaticky a tak jen čekám na vstup a ten má striktní pravidla z cca 80% 20% je přístup diskreční. Čau Lumír

Odesláno

Obchodujete spíš s grafem BID nebo ASK? Když mi na BID bere entry snížený o spread, takže hranice kterou jsem si stanovil například 8 pips nad určitou hranici je brána například na cablu tedy už 4 pips a těch mých 8 kdy si myslím, že je vhodné vstoupit to ani nemusí dosáhnout....musím si tedy hranici stanovit se započteným spreadem? Tedy 12 pips....

Odesláno

Děkuji...v tomto se snad trochu vyznám. Ale aby mi docvaklo to co mě trápí a nemůžu vymyslet se zeptám konkrétně.
1. Dám EntryStop Buy na hodnotu například 1,2855, na téhle hodnotě mi to naskočí i v grafu (graf mám BID), ale mám pocit, že mi to tuto pozici otevře mínus spread, tedy na 1,2852 (podle nákupní ceny), je to tak? Otevírací, ale bude 1,2855, to je jasné, to je ta nákupní. Jde mi o to co vidím na grafu a kde to bere entry, abych s tím mohl počítat při zadávání.

Ještě se mi nepodařilo to vše správně vypozorovat.
2. S tím související - pokud chci dát SL třeba -15, tedy na 1,2840, tak se mi zdá, že to zavře také 3pips (spread) před touto hranicí, takže celková ztráta je -12...funguje to tak?

3. Ale limit uzavře už na dané ceně nebo také před nebo za o spread??

Snad je to srozumitelné a někdo ochotný se tím prokouše.

Odesláno

Martyn:
je jasné, že při každém obchodu musíš platit spread. Ať je to ručně uzařeno nebo TP nebo SL vždy je placen spread. Funguje to tak, že nakupuješ za ask, prodáváš za bid. Když jdeš long, koupíš nejdřív za ask, pak buď ručně zavřeš za bid nebo máš bid na TP nebo za bid na SL. Když máš bid graf, je jasné, že ask je někde nad bid (o spread). V MT4 si můžeš zobrazit i ask cenu, ať ti to je jasnější.
Milan

Odesláno

Volf
moc dík, ale asi mám v hlavě nas..., oki do toho se dostanu, ale mohl by jsi prosím ještě stručně odpovědět na mé tři dotazy? Pokud jsem to napsal srozumitelně tak stačí ano/ne. Pak už to dám do kupy...

Odesláno

ad1 - ano, kupuješ (ask)
ad2 - ne, ztráta je 15 (koupil jsi na 55, prodal jsi na 40, spread je jen 1x za obchod)
ad3 - ano, limit uzavře zase za bid
P.S. kupoval jsi někdy eura va směnárně? Je to nemlich to samé (jen nabídka - poptávka, kromě poplatků)
Milan

Odesláno

Mám dotaz,jde nastavit ve VT,aby když otevírám pozici,tak aby se otevřela zároveň i pozice na druhou stranu ve stejný okamžik?..a ještě jeden dotaz,kde se nastaví aby se při otevření pozice,otevřelo třeba vždy 0,2 lotu??..

Odesláno

Jojo hedge vím,no celkem jsem to čekal,že to nepujde...a to nastavení těch lotů,abych to nemusel pořád nastavovat?...Jo a k čemu to bude,teď testuju jeden systém,kterej zatím vypadá nadějně,ted to budu testovat online, nejen na historických datech,no a jestli to bude pořád ziskový,tak to sem za měsíc hodím a budete to mít jako muj Vánoční dárek:))

• Vytvořit...