Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud jsem to dobře pochopil, tak když Vám opce vyexpiruje OUT OF the money tak neplatíte poplatek žádný.... protože nevystupujete z obchodu protiobchodem , ale expirácí.... poplatek by jste platil pokud by jste vystupoval protipozicí tj .třeba na předem stanoveném SL... před expirací... Live obchodníci opcí mě popř. opravte děkuji..

• Odpovědí 384
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pokud se toho obáváte, pročtěte si i ty příklady které tam jsou. Běžně několik zrušení a jeden realizovaný obchod znamená nulové storno poplatky. Určitě se nebojte s příkazy hýbat kvůli možné ztrátě několika dolarů na poplatcích.

Odesláno

pokud je poplatek za otevření pozice větší než by byli stornopoplatky tak se za stornopoplatky nic neplatí... polygon: díky za vysvětlení , nasměrování (tu) jen dodám, že je to zajímavé... obchoduji přes infinity a tam si můžu měnit a rušit příkazy jak chci a bez poplatku jak evropský Fesx , tak popř russell atd , ale pokud chci obchodovat opce přes IB tak je dobré to vědět ... proto polygon díky (tu) :-)

Odesláno

radim2:

nééé ..infinity jen na klasické futures kontrakty... já jsem to psal proto, že jsem se na těch stránkách co uváděl polygon dočetl , že IB zpoplatňuje cancel/modify příkazu nejen u opcí a akcií , ale i u futures kontraktů jako například tam v těch uvedených příkladech Fesx Dax atd... které já obchoduju právě přes infinity bez žádných takových poplatků...

Odesláno

viz:
Customer enters an order for 10 contracts in ESTX50 and 10 contracts in DAX. Customer modifies his DAX order and executes the ESTX50 order.

1 x EUR 0.50 = EUR 0.50 Modification fee (DAX)
1 x EUR 2.50 = EUR 2.50 Execution credit (ESTX50)

Odesláno

ještě když se člověk pořádně podívá tak u akcíí ty poplatky u IB jsou pokud je jejich exekuce přes API a u opcí podle toho přes jakou burzu a ty futures se týkají jen "Eurex Futures executed through TWS:" a je to pro opce i futures na "Evropu" a je jedno jestli přes API nebo přimo TWS...

Odesláno

Zdravím, chcel by som poprosiť o pomoc niekoho kto obchoduje opcie u IB. Akým spôsobom je najvhodnejšie zadávať príkaz na zatvorenie otvorenej pozície Iron Condora napr. keď si chcem stanoviť limit cenu? Zadávate to ako nový reverzný (sell) príkaz k pôvodnej pozícii, alebo sa to dá aj cez Portfolio - close positions?

Druhá moja otázka sa týka money manegementu obchodovania opcií: Ako si stanovujete minimálny stav účtu potrebný na otvorenie 1 kontraktu napr. IC D20 v RUT? Vychádzate z maximálnej možnej straty, priemernej straty z backtestu príp. iného údaju a k tomu dosadíte veľkosť straty v percentách napr. 10%, 15%, 20%?
Ja uvažujem ako základný údaj priemernú stratu z backtestu napr. 250 USD a tá by bola napr.10% účtu potom stav účtu na 1 IC by musel byť 2500 USD. Chcel by som poprosiť o názor skúsených obchodníkov, či môj prístup nie je príliš agresívny príp. zbytočne konzervatívny.

Dudem vďačný za vaše názory.
Ďakujem
Marcel

Odesláno

Dobry podvecer,
chcela by som si otvorit ucet u IB, mam vsak nasetrene iba 3.000 dolárov. Zvysnych 2.000 by som si vedela na krátku dobu pozicat, aby som mohla zacat obchodovat Iron Condor na SPY a IWM. Je mozne po nejakych 1-2 obchodoch tie 2.000 stiahnut spat a obchodovat len s tym kapitalom, co mam? Dakujem.

Odesláno

Ahoj,
Chtel bych se zeptat jakym zpusobem lze u IB (pokud vubec) zadat prikaz pro automaticke ukonceni pozice. Rekneme pokud mam otevreny IC a ztrata dosahne dvojnasobku inkasovaneho premia. Navic jestli lze (prip. jak) tyto prikazy retezit, tak aby v pripade nevyplneni prvniho prikazu za urcitou cenu, byl aktivovan dalsi prikaz s horsi cenou. Resil jste nekdy nekdo u IB neco podobneho? Neco podobneho bylo ve videotutorialu TOS: zadávání podmíněných příkazů při opčních strategiích (www.financnik.cz/komodity/recenze-sw/tos-zadavani-podminenych-prikazu.html). Umel by nekdo poradit ?

• 1 month later...

• Vytvořit...