Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 384
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

V okne Option Spreads musis pouzit zalozku "Pair or Leg by Leg" a pomocou drag and drop tam preniest jednotlive opcie z Options Chains. Davaj si pozor na oznacenie opcii Buy a Sell, ono si to tam voli podla nejakeho divneho algoritmu, takze to pred odklepnutim este skontroluj.

Druha moznost zostavenia Double Diagonal je priamo v okne Option Trader, kde v sekcii Trading zvolis zalozku Combo a z Option Chains uz len klikas na vybrane opcie.

PiFtiK

• 3 months later...
Odesláno

Zdravím,

jak si lze stáhnout TOS software jako Čech? Neukončili již náhodou otevírání účtů non-U.S. traderům, a tudíž si už nelze stáhnout ani paper trading software na opce?

Pokud to stále stáhnout lze, tak jak prosím? Hodily by se mi jejich kvalitní risk grafy pro opce u IB.

Pokud nelze, znáte někdo nějakou kvalitní alternativu? V TWS od IB jsem opční risk grafy nenašel.

Díky,

Luci

Odesláno

to Luciferius:

Přečtěte si, prosím, celé vlákno ohledně ThinkOrSwim v sekci brokeři. Jestliže celé vlákno přečtete a nebudete si vědět rady, napište dotaz tam a konkrétně odpovím.

Dále tento dotaz pravděpodobně nepatří do vlákna "Opce u IB" :D
Inu, co naděláme :)

Tom :)

Odesláno

Zdravím,

pomalu se prokousávám "uživatelsky přátelským" demem aplikace od IB a měl bych na někoho zkušenějšího dotaz.
Pokud koupím/prodám jakoukoliv single opci, tak vše funguje. Pokud ale vytvořím jakýkoliv spread tak vznikne problém.

Např. se snažím prodat Call Vertical Spread 140/142. V OptionTraderu/QuotePanelu se objeví řádek 140C, řádek 142C i řádek s Vertical Spreadem 140/142, ale ceny jsou jen u prvních dvou řádků single opcí. U samotného Spreadu není žádná cena.

Takže mohu nakoupit/prodat jednotlivé single opce, ale spread jako celek nikoliv.

Mohl by mi prosím někdo poradit kde dělám případně chybu.

Předem děkuji

Jirka

Odesláno

to onedollar:

Jestli to zkoušíte vysloveně u dema TWS, tak tam bych se nějaké částečné nefunkčnosti nedivil. Je to jen pro orientační prozkoumání platformy.
Jestli už máte u IBčka účet a zkoušíte to na paperu a nejde to, tak to, prosím, vyfoťte a přiložte screen zde na fórum. Jo a napište, v kolik hodin a jakého času jste ten screen dělal.

Tom :)

Odesláno

Řekl bych že platforma bude stejná, jen data jsou random.
Na zadávání kombinací používejte v Option Traderu záložku (tab) Combo, kam si navkládáte jednotlivé opce a potom buď přímo pošlete nebo přidáte do Quote panel a odtamtud klikem na bid kupujete nebo klikem na ask prodáváte.

ať se daří,
Jirka

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

Aktualne riesim nasledujuci "problem":
Otvoril som si ucet u IB poslal som tam EUR cca 9tis.
Otvoril som prvy ostry obchod na IC na RUT EXP NOV12.
Vsetko bezi ako ma, ale:
Kedze som otvoril ucet v EUR v TWS v polozke account sa mi zobrazuje aj polozka v USD a ta sa denne prepocitava podla aktualneho kurzu EUR/USD (teda podla mojich pozorovani a info tu z diskusie).
Kedze aktualne EUR voci USD klesa mne klesol aj zostatok na USD polozke o cca 200USD. A to nehovorim o tom ze moja opcia je 90 USD, cize sa mi kredit pripisal a defacto to kleslo o cca 290USD.
Ako to riesite vy?
- Napada ma, ze to riesit ani netreba (preto tie uvodzovky na zaciatku v slove problem), ved aj keby som zmenil EUR na USD v podstate v buducnosti to moze byt opacne, teda EUR silnejsie voci dolaru a mal by som opacny pomer.
- Zapocitavaju sa aj ine poplatky za to ako je takto vedeny ucet? Niekde som cital ze je to 30 USD za mesiac.

Dakujem za vase nazory.

Odesláno

RUT sa obchoduje v USD. Ak nemas na ucte USD, broker ti za poplatok pozicia danu menu.
Ak chces obchodovat produkty v USD, premen si EUR na USD a vyhnes sa jednak kurzovemu riziku a jednak poplatkom brokerovi za pozicanie danej meny.
Poplatok za vymenu hotovosti a inu menu je fixny 2,50 USD bez ohladu na vysku menenej sumy.

• 2 months later...
Odesláno

cau,
prosim te mam na tebe dotaz,chci take pres IB obchodovat opce na RUT.
potreboval jsi to nejak jeste s nima komunikovat?myslim jestli potrebujes nejake data ktere se plati solo?
Nebo jsi normalne otevrel ucet a obchodujes? jde o to ze se RUT obchoduje na burze v NY,a oni asi data neposkytuji zdarma,nebo se pletu?
diky za odpoved

Odesláno

ropon Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravim,
>
> Aktualne riesim nasledujuci "problem":
> Otvoril som si ucet u IB poslal som tam EUR cca
> 9tis.
> Otvoril som prvy ostry obchod na IC na RUT EXP
> NOV12.
> Vsetko bezi ako ma, ale:
> Kedze som otvoril ucet v EUR v TWS v polozke
> account sa mi zobrazuje aj polozka v USD a ta sa
> denne prepocitava podla aktualneho kurzu EUR/USD
> (teda podla mojich pozorovani a info tu z
> diskusie).
> Kedze aktualne EUR voci USD klesa mne klesol aj
> zostatok na USD polozke o cca 200USD. A to
> nehovorim o tom ze moja opcia je 90 USD, cize sa
> mi kredit pripisal a defacto to kleslo o cca
> 290USD.
> Ako to riesite vy?
> - Napada ma, ze to riesit ani netreba (preto tie
> uvodzovky na zaciatku v slove problem), ved aj
> keby som zmenil EUR na USD v podstate v buducnosti
> to moze byt opacne, teda EUR silnejsie voci dolaru
> a mal by som opacny pomer.
> - Zapocitavaju sa aj ine poplatky za to ako je
> takto vedeny ucet? Niekde som cital ze je to 30
> USD za mesiac.
>
> Dakujem za vase nazory.
>

Kdyby jsi část peněz převedl na USD, pak tato převedená částka pak podléhá kurzovému riziku! Pokud si vše necháš v eurech, kurzové riziko ti nehrozí, protože při vkladu 9000 eur dostaneš zpět vždy 9000 eur +- zisk z obchodování a je jedno jaký je kurz k dolaru. Jediný problém by mohlo být těch 30USD, ale to se jich zeptej jestli je to pravda.

V tom máte na Slovensku výhodu oproti ČR, s korunami donedávna IB vůbec neobchodovalo.

Odesláno

Celkem rád bych prodával CALLky na NFLX na 210, ale IB se tváří, že svět NFLX končí přístí pátek na 175, což vzhledem k tomu, že je na tuto strike delta 40 celkem zamrzí.

Nemáte s tím někdo zkušenosti, nedá se to nějak refreshnout?

Odesláno

Tak jsem nakonec prodal alespoň FEB01 strike 195 za 74/kontrakt kvůli extrémně nafouknuté IV a jakmile to trochu splaskne, tak jdu ven, protože jestli někdy nějaká akcie zdvojnásobí svou hodnotu za týden, tak to bude příští týden NFLX :)

• Vytvořit...