Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Henry,

ahááá děkuji. Sondovala jsem co znamená plus dokonce jsem si jednu záložku již vytvořila pro své poziční obchody, ale vůbec mě nenapadlo že mohu vytvořit více záložek na každou opční pozici zvlášť. Ženská.

Děkuji moc

Andrea

• Odpovědí 384
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Díky Romane jak čtu tak pokud budu přiřazen tak by mi měla přijit automaticky zprava i když tam píšou že to není zaručeno ale aspoň teda něco posílají.Tak uvidíme u strategie SS jsem pořad ITM tak uvidím jak to bude vypadata a snad nebudou nějaký problemy.

Odesláno

Dobrý den,

Prosil bych o malou radu, stáhl jsem si TWS a chtěl bych zatím na demo ůčtu obchodovat opce.
Našel jsem si tady na Finančníku i postup obchodování opcí, ale narazil jsem na problém.

Když spustím platformu TWS - Option Trader a do Quote panel - contract napíšu podkladové aktivum v tomto případě
RUT (Russel 2000) dostanu odpověd - No options are available for this underling.

Nevím co mám nastavit aby mi platforma dovolila zobrazit RUT, tedy jestli to v demu jde.

Předem díky za případnou pomoc, a všem přeju hodně zdaru při obchodování.

Odesláno

komisar1:

Demo volně stažitelné je u IB pouze k seznámení se se vzhledem platformy (jakože koukněte jak to máme hezký...)
Obsahuje nereálná data a na trénování se nehodí.

K otevřenému ostrému účtu je k dispozici Paper účet fungující shodně s ostrým. Ale musí být schválen i nafundován ostrý účet.
Data RUT jsou tuším placená, jsou to nějaké drobné. Opce jsou vidět jen během obchodních hodin.
Když tak zkus SPY, ten by ti jet měl zdarma a na ošahání dema to stačí.

Odesláno

Děkuju za vysvětlení

Opce také obchoduji v TOS na RUT tam to chodí dobře.
Ale chtěl jsem se seznámit s IB TWS, když není možné si v TOS otevřít ostrý ůčet pro Čechy.

Tak hledám nějakou alternativu pro opce a RUT.
Pokud má někdo typ u koho a v jaké platformě obchodovat opce, tak budu moc rád, když mi dáte vědět.

Jestě jednou díky za vysvětlení.

Odesláno

DOBRÝ DEN, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT.
v PŘÍPADĚ ŽE MI JDE IC DO ZTRÁTY A CHCI HO ZAVŘÍT. STAČÍ KDYŽ KLIKNU NA VYPSANÉ NOHY KTERÉ ODKOUPÍM ZPĚT A AUTOMATICKY SE MI PRODAJÍ NAKOUPENÉ OPCE? NARÁŽÍM NA PROBLÉM ŽE VYPSANÉ OPCE ZAVŘÍT PŮJDOU ALE KDYŽ LIKVIDUJI NAKOUPENÉ TAK MI TO ÚČTUJE MARGRIN. POCHOPITEMNĚ NAKOUPENÉ LIKVIDUJI TLAČÍTKEM SEEL A VYPSANÉ TLAČÍTKEM BUY. V PŘÍPADĚ ŽE JE TO PROPOJENÝ A POZICE SE MI LIKVIDUJE CELÁ AUTOMATICKY PŘI NÁKUPU VYPSANÉ OPCE VŠE JE V POŘÁDKU V OPAČNÉM PŘÍPADĚ NEVÍM JAK SE ZBAVÍM NAKOUPENÝCH OPCÍ KDYŽ MI TAM VYSKAKUJE MARGRIN. OBCHODUJI PŘEZ IB. DĚKUJI ZA INFORMACI.
HANCA

Odesláno

HANCA:
Předpokládám, že stačí dodržet postup nejdříve odkoupit zpět vypsanou opci a následně prodávat nakoupenou. Pokud zvolíš opačný postup, prodáš ochrannou koupenou opci a zbude vypsaná bez omezení max. ztráty !!!
Jinak já pokud neuzavírám celý IC najednou, tak vždy zavírám jako vertikální spread.
Vašek

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý deň.
Obchodoval som opcie demo na TOS. Teraz mam real u IB ale mam s tým malý problém. Neviem ako môžem vypísať put/call kreditny spred. Napr. RUT 700/680 a pod. Vopred dakujem za veškerú pomoc

Odesláno

Dobrý den,

existuje více způsobů. Buď přes Option trader, nebo prostě klikněte pravým tlačítkem myši na prázdný řídek a zvolte si Generic Combo, zadejte RUT a poté vyberte potřebnou strategii z nabídky. Myslím, že už je to tu někde popsané..........

Odesláno

Dobrý den, potřeboval bych poradit, učím se zadávat opce u IB, je to docela porod, platforma je nepřehledná, ale to už je učení... co mě trápí je, že jsem cvičně zadal iron condor na únor a v Option Oracle mi strategie ukazuje zisk 400, kdežto platforma IB i ukzuje ztrátu. Tak jsem z toho jelen.

15255

15256

Odesláno

to PetrPavel

Zdravím, ještě k tomu screenshotu z platformy TWS. Zadáváš IC jako Combo? To Ti nedovolí přehodit striky, protože jak se dívám na Tvůj screen, máš na putu přehozené opce - vypsaná by měla být na 760 a koupená ochranná níže, tj. na 750.

Michal

Odesláno

nynda
díky, teď to konečně vidím! jsu v... no nedával jsem to přes options spreads, ale nafrcal přímo v option traders tak, že jsem tam bouchal jen ty ask a bid, což je sice nejrychlejší, ale vidím, že to snadno popletu. ještě jednou dík. P

• Vytvořit...