Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych zde pro případnou potřebu této i budoucích generací popsal jeden problém a řešení. Třeba si to za deset let někdo vygooglí a pošle mi pozitivní energii: :)
TWS mám nainstalovánu na dvou PC - v práci a doma, se stejnými "settings" (ref. políčko "Use/store settings on server" v "login" okně TWS). Několik let žádný problém, na obou PC jsem měl úplně stejné obrázky. Nedávno jsem začal obchodovat komoditní spready a zjistil jsem, že na domácím PC nevidím v okně "Advanced Order Management" hodnoty "Last", "Change" a "Chg %" pro komoditní spread, ale jen pro jeho jednotlivé nohy. Na PC v práci jsem viděl vše OK. Prošel jsem všechna menu a vše bylo stejné, navíc každá změna na jednom se správně projevila i na druhém PC, takže funkce "use/store settings" fungovala správně. Až na ten jeden - pro mě důležitý - rozdíl.
Helpdesk IB poradil "setting" namísto přes server přenést na fyzickém nosiči (na flešce), ale to nepomohlo. Tím jejich invence skončila a odmlčeli se. Teprv pak mě (palici dubovou) napadlo zkontrolovat, jestli mám na obou PC nainstalované stejné verze TWS, protože jsem si uvědomil, že PC v práci jsem letos měnil, takže TWS tam může být mladší a lepší. A bylo tomu tak, v tom byl ten zakopaný psík - sice maličkost, ale pro mě důležitá. Takže poučení: obchodujete-li na dvou či více místech, mějte na všech stejnou verzi SW. :)
Ono to možná zní jako samozřejmost, ale jsme zvyklí, že např. Thinkorswim a většina jiných SW sama upozorní na aktualizaci a po potvrzení jsou aktualizovány. TWS ne. Tak snad to moje povídání někomu bude k užitku. Váš papo.cz, verze 29Nov 2013. :)

Odesláno

Na druhou stranu je potřeba říci, že třeba zrovna u IB (stejně u jakéhokoliv jiného SW) se mi několikrát stalo, že by bylo lepší zůstat při staré funkční verzi. Osobně mám TWS na obchodování, takže pokud vše funguje, pak není důvod na upgrade - pokud se nejedná o závažnou security opravu.

foglik

Odesláno

to foglik:
S tím souhlasím, taky SW neupgraduju rád, podle staré zásady co funguje na to nešahám. Proto ani nemám "TWS latest". Doma i v práci jsem měl starší verzi TWS - 935.x. Ten problém vznikl tím, že cca před půl rokem na novém PC jsem musel TWS znova instalovat, a to novější verzi (936.x), ta stará už na stránkách IB nebyla (a i kdyby byla, tak tehdy mě nenapadlo to porovnávat). I pak bylo vše v pořádku - "935" i "936" mi fungovaly na pohled stejně a ani jsem nevěděl, že mám různé verze. Problém vznikl až tehdy, když jsem potřeboval zobrazit komoditní spread a stará "935" na to nestačila. Takže tohle nebyl ten případ, kdy - jak píšeš - vše funguje a není důvod na upgrade.
Přišel jsem na to náhodou, protože kdybych měl jen jeden PC, a to doma, dodnes bych nevěděl, že se dají hodnoty "Last", "Change" a "Chg %" vidět pro celý spread, nejen pro jeho nohy. Z toho mi plyne, že občas si upgrejdnout SW je přecejen dobré. :)

• 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj, mám od 20.12.2013 ten samý problém, v IB se vše řeší, už mám #4 reply; cz provider o ničem neví. Píšeš, že se to u tebe najednou rozeběhlo. Opakovalo se to ještě někdy? Já běžím na TWS u stejného providera 5 let bezproblému a teď najednou tohle!

• 2 týdny později...
Odesláno

Takže po Novém roce 2014 zjištěno, že poskytovatel poskytovatele mého poskytovatele internetu před vánocemi bloknul port 4000 a od té doby tady, u Tábora nejde připojit na server TWS. Kdo má ten samý problém, ozvěte se. Na nápravě se prý pracuje, ovšem časové rozmězí není, patrně to bude až nějakej nýmand někde u páteřní sítě vystřízliví z novoroční kocoviny.

Odesláno

Kolegové, problém můj ISP vyřešil. Donutilo mě to zřídit připojení přes druhého providera, což je vlastně bonus bezpečnému obchodování. Takže si to shrňme, pokud vám z ničeho nic nepůjde spustit TWS, bude se loopovat že za 20 vteřin se zkusí znova připojit, pak otevřete příkazový řádek ve Windows, zadejte "cmd" a po otevření okna zadejte tam kde bliká kurzor: "telnet gw1.ibllc.com 4000" a bouchněte na enter. Pokud se objeví nové čisté okno, port 4000 funguje a problém je někde jinde, pokud se však objeví hláška, že se k hostiteli na portu 4000 nelze připojit, pak vám buď provider nebo provider providera anebo nějaký čert někde po traceroute bloknul port 4000 a vy to musíte providerovi ohlásit ať se stará anebo jste si blokli port ve svém pc firewallu (stejně tak jako to mohl fw udělat automaticky a je třeba to v jeho nastaveních dohledat).

Odesláno

Na tento problém jsem párkrát narazil v zahraničních hotelech, typicky třeba v Amsterdamu. Internet funguje, TWS se nepřipojí, blokovaný port. Všichni hosti spokojení, až na mě. :)
Od té doby nespoléhám na informaci "wifi internet" apod., ale vždycky si do zahraničí na své sim aktivuju službu data roaming. Ono už to v dnešní době je skoro zadarmo.

• 3 týdny později...
Odesláno

ahoj
Pomůže někdo ?
Mám jeden problém...Mám propojený NT s IB a chci zadat příkaz k nákupu přímo z grafu pomocí ATM strategie kde mám přednastavený pt a sl.
Ale při vstoupení do obchodu se mi do TWS přenese jen vstupní cena +PT ale SL ne.
Psal jsem i na support NT ale tam mi bylo řečeno že by to u nich mělo být v pořádku.

Proto se ptám jestli je potřeba v TWS něco donastavit abych tam viděl jak PT tak SL. ?

Říkal jsem si že se zeptám první tady než půjdu na IB přece jen ta má Angličtina není zrovna ke čtení :)

Díky.Petr.

Odesláno

Balian:

V kombinaci IB a NT to není, mě to funguje správně. :)

Chyba bude nejspíš v Tvém nastavení IB a TWS. Bez dalších detailů je těžké určit příčinu, chce to všechno zkontrolovat (nastavení ATM, nastavení spojení z NT do TWS, nastavení API v TWS ...).

Odesláno

Ahoj
Oběma moc děkuji za reakce (tu)

Hughos , tom-czr:

Do TWSka mi odejde normálně příkaz k nákupu který je v něm i aktivní (normálně jsem v obchodě).
Taky se mi tam pošle PT.(až po tento krok je vše ok)
Ale SL mi NT prostě do TWS nepošle a to nevím proč !? (nevidím ho tam)

Taky jsem provedl simulaci výpadku NT (jestli ten SL v TWS není jen nějak schovaný). Ale když jsem vypnul NT tak mi můj nastavený SL v NT trh projel hezky z vesela jako nic. Takže do TWS určite nedošel.
Ale když mám NT zapnutý tak v TWS ten SL sice taky nevidim ale pozice se normálně uzavře když trh dojde na hodnotu SL v NT.

Taky by mě zajímalo jestli v NT / control center/file. Má být zaškrtnuté " AT Interflace" ?
(Já ho mám zaškrtnuté)...

Jo a když změním ATM strategii ...třeba že v ní mám zadaný jen SL ale PT ne, tak se mi ten SL, NT normálně do TWS pošle a funguje.
Takže to vypadá že NT mi pustí jen dva příkazy ale tři už ne.(Jako že třeba ,vstup Market +PT , nebo Market +SL, ale už ne Market + SL +PT).
Takže tak asi no...a jsem z toho už docela na prášky :S

Odesláno

to Balian:
Zde (v IB) vše v normě - nic podezřelého jsem nezaznamenal. Hledej problém v NT.

P.S. Máš takovou verzi TWS, která je ze strany NT plně podporována? Často se verze TWS podporovaná ze strany NT lišila od verze aktuální.

• Vytvořit...