Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chart trader nepoužívám, ale pokud vím, lze přes něj zadat klasickou OSO vazbu, kde při zadání vstupu se automaticky vytvoří i SL a PT, případně více SL/PT. Jeslti se dá implicitně nastavit nějaká konkrétní fixní hodnota to nevím, ale pokud ne, tak chart trader je odemknutý OOEL kód a mělo by to tam jít dohledat a nastavit.

Odesláno

Zdravim, mozte mi prosim poradit.
Dostal som z TS cislo uctu, chcel by som ho fundovat.
Ucet v TS mam v USD, mozem poslat peniaze aj v EUR a oni si to automaticky zamenia ? (a za aky kurz?)
Mozem poslat peniaze aj priamo z InteractiveBrokers uctu?

Dakujem za odpoved

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych poradit:
Dnes mi měla vstoupit strategie v 9:45, ale nevstoupila a vstoupila až o hodinu později v 10:45. Obchoduju symbol TFH14.D . Předpokládám že to má něco společného s letním časem. Ale vše jsem zkontroloval a všude mám nastavený Time zone: Exchange.
Když jsem zkontroloval soubor automation.log tak mě zarazilo že v době plánovaného vstupu 9:45 je u stoplossu "Set Time Restriction" a až v 10:45 je u této strategie "Remove Time Restriction". Tak nevím co to znamená. Má někdo nějaký nápad?

Odesláno

Zdravim,

mam dotaz k rolovani kontraktu mohl by mi prosim nekdo ze zkusenejsich vysvetlit rozdil mezi @E7 a @E7M14? Popripade rict vyhody a nevyhody jednotliveho nastaveni?V NT jsem si preroloval na 6E 06-14 a rad bych to udelal i zde ale V tickeru je to pod stejnym nazvem jako kontinualni E-mini-euro futures contract JUN14.

Moc diky.

Odesláno

Zdravím všechny traderi. Po několika neúspěšných pokusech se obracím na všechny ,kteří můžou poradit. Nedaří se mi nastavit tradestation tak, aby při automatickém obchodování na vstupní signál současně poslal zprávu na můj email. Má někdo zkušenosti a ví jak nastavit alert to email address?

Odesláno

pointbreak Wrote: ------------------------------------------------------- > Zdravím všechny traderi. Po několika neúspěšných > pokusech se obracím na všechny ,kteří můžou > poradit. Nedaří se mi nastavit tradestation tak, > aby při automatickém obchodování na vstupní signál > současně poslal zprávu na můj email. Má někdo > zkušenosti a ví jak nastavit alert to email > address? Nejsem sice v TS prilis zkuseny, ale myslim ze tohle by se mi zprovoznit povedlo. Zkousel jsem totiz alerty na email vseobecne a fungujou mi. Jen si nejsem jisty jestli to co zde uvedu je nejspravnejsi reseni, ale myslim ze by to fungovalo. Je k tomu potreba ucet u Gmail, resp. google. Jelikoz nevim jak provazat alert primo se strategii, pouzil bych na to ShowMe kterou bych do grafu se strategii aplikoval. Kod ShowMe by byl temer totozny s tou casti kodu strategie, kde dojde ke splneni podminek k otevreni pozice. Pak bych jen misto prikazu Buy dal do kodu prikaz Alert; a zbytek uz je hracka, v grafu Format ShowMe => Alerts => Enable Alert a pote Use Custom Settings => Email => Configure a vyplnit podle screenu:

27357

Odesláno

wendys25 Wrote: ------------------------------------------------------- > detroit: Mohl bys mi prosím napsat jak konkrétně > nastavim hodnoty PT/SL File => Preferences => Tradestation Order Entry pak Futures => Trading => (OCO/OSO Settings) - Preferences pak karta Futures a vyber OSO Template kterou chces zmenit => Format, a nastav si tam hodnoty Price Offset (v poctu ticku), viz screen, nemuzu to ted vyzkouset protoze je burza zavrena ale myslim ze to je ono :) No a potom samozrejme v Chart traderu zaskrnout "Attach OSO"

27358

Odesláno

dawes1 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Zdravim,
>
> mam dotaz k rolovani kontraktu mohl by mi prosim
> nekdo ze zkusenejsich vysvetlit rozdil mezi @E7 a
> @E7M14? Popripade rict vyhody a nevyhody
> jednotliveho nastaveni?V NT jsem si preroloval na
> 6E 06-14 a rad bych to udelal i zde ale V tickeru
> je to pod stejnym nazvem jako kontinualni
> E-mini-euro futures contract JUN14.

Myslim ze @E7 se neda obchodovat takze je jen na zobrazovani kontinualniho grafu, takze v praxi bys mel jet na tom @E7M14 ktery ted roloval z @E7H14, dovolim si citat Honzy K. z jineho vlakna:

Chyba je v symbolu, pro obchodování nelze použít kontinuální symboly bez uvedení kontraktního měsíce. Čili musíte si nastavit ESH14 nebo YMH14, případně @ESH14 nebo @YMH14, pokud chcete v graf navázat na starší kontrakty, pro obchodování to ale není obvykle nutné, maximálně v prvních dnech nového kontraktu kvůli indikátorům apod.

Odesláno

raven2cz: Tak jsem vložil indikátor retracement jak jsi to popisoval na straně 34-35.Indikátor je ok ale at dělám všechno možný pořád se mi vykresluje (počítá) z premarketu. Koukal jsem na tvuj screenshot a u tebe se vykresluje premarket a od začátku obchodní seance se indikátor vykresluje znova a přesnš tak bych to potřeboval i já. Zkoušel jsem nastavovat custom seanci podle tvých návodů, ale pořád nic. Mohl bys mi prosím poradit ? Děkuji

Odesláno

@wendys25: Indikator jsem uz vylepsil. Je slozen ze dvou casti. Funkce a nasledne indikatoru. Funkce HLOD50: { code will use classes from these namespaces } using elsystem; using elsystem.collections; inputs: double oHH( numericref ), { holds Highest High } double oLL( numericref ), { holds Lowest Low } double oRetr50( numericref ); variables: Vector OHLCV_Vector( NULL ), { passed to "OHLCVCollection" function } Vector HighVector( NULL ), { vector of High prices } Vector LowVector( NULL ), { vector of Low prices } int CSReg( 0 ), { holds current regular session } bool ResetCalcs( false ), { if true, the OHLCVCollection function resets the OHLCV calculations } intrabarpersist bool OkToCall( false ), { used to ensure that there is enough data in the vector before calling for a value } int RtnValOrErrorCode(0); { instantiate the vectors; check BarType } once begin OHLCV_Vector = new Vector ; HighVector = new Vector ; LowVector = new Vector ; if BarType >= 2 and BarType 14 then RaiseRuntimeError( "This indicator works with tick, minute or second bars." ) ; end ; CSReg = CurrentSession( 0 ) ; { current custom session } ResetCalcs = CSReg CSReg[1] ; { change of regular session } { allow retrieval of data only after there is enough data loaded into the vector } once ( RtnValOrErrorCode > 1 ) OkToCall = true ; { since updates to the OHLCV values must occur on every bar, the second argument in the function call below is always true } RtnValOrErrorCode = OHLCVCollection( ResetCalcs, true, OHLCV_Vector ) ; once begin HighVector = OHLCV_Vector[1] astype Vector ; { [1] = High Prices } LowVector = OHLCV_Vector[2] astype Vector ; { [2] = Low Prices } end ; if OkToCall then begin oHH = Highest( HighVector, 1 ) ; oLL = Lowest( LowVector, 1 ) ; oRetr50 = (oHH+oLL)/2; end else if LastBarOnChartEx then RaiseRuntimeError( "High and low not available for requested number of days " + "or sessions. Try loading more historical data or increasing 'load " + "additional bars' setting so that a minimum of " + NumToStr( 1, 0 ) + " days of data are available. " ) ; HLOD50 = 1 ; ----------------------------- Indikator HLOD50: variables: bool ResetCalcs( false ), { if true, the OHLCVCollection function resets the OHLCV calculations } int CSReg( 0 ), double HH( -1 ), { holds Highest High } double LL( -1 ), { holds Lowest Low } double Retr50( -1 ); CSReg = CurrentSession( 0 ); { current custom session } ResetCalcs = CSReg CSReg[1]; { change of regular session } Value1 = HLOD50(HH, LL, Retr50); Plot1( HH, "HighestHigh" ); Plot2( LL, "LowestLow" ); Plot3( Retr50, "50Retrac" ); { set plot colors to transparent for the prior bar to eliminate connectors from prior session or day } if ResetCalcs then begin SetPlotColor[1]( 1, Transparent ); SetPlotColor[1]( 2, Transparent ); SetPlotColor[1]( 3, Transparent ); end ; ------------------------------------ Jeste moznost jineho obarveni premarketu pomoci paintBaru: inputs: RHStart( 1530 ), RHEnd( 2215 ); if (time RHEnd) then begin if (Close > Close[1]) then PlotPaintBar( High, Low, "OutsideRH", DarkGreen ); if (Close 27363

Odesláno

Zdravim,

To detroit: Diky moc za vysvetleni k nastaveni kontinualnich kontraktu na Euru.

Rad bych jeste navazal na dotaz od wendys25 ( OSO )

Vse mi bezvadne funguje pri nastaveni typu Market.

Muj dotaz bych ale rad smeroval na prikazy typu Limit . Mohl by mi prosim nekdo ze zkusenejsich poradit kde v platforme nastavim primo ceny pro: Limit Vstup - Profit a Stop/Loss?

Diky moc.

Odesláno

raven2cz: Moc ti děkuju za ten kod. Snažil jsem se ho aplikovat ale asi dělám někde chybu, nejde mi to dokončit. Mohl byses podívat a říct mi kde chybuju.

{ code will use classes from these namespaces }
using elsystem ;
using elsystem.collections ;

inputs:
double oHH( numericref ), { holds Highest High }
double oLL( numericref ), { holds Lowest Low }
double oRetr50( numericref );

variables:
Vector OHLCV_Vector( NULL ), { passed to "OHLCVCollection" function }
Vector HighVector( NULL ), { vector of High prices }
Vector LowVector( NULL ), { vector of Low prices }
int CSReg( 0 ), { holds current regular session }
bool ResetCalcs( false ), { if true, the OHLCVCollection function resets the
OHLCV calculations }
intrabarpersist bool OkToCall( false ), { used to ensure that there is enough
data in the vector before calling for a value }
int RtnValOrErrorCode( 0 ), { holds value returned by call to OHLCVCollection }
double HH( -1 ), { holds Highest High }
double LL( -1 ) , { holds Lowest Low }
double Retr50( -1 );
{ instantiate the vectors; check BarType }
once
begin

{ error checking }
if NumDays RaiseRuntimeError( "NumDays input must be at least 1." ) ;

OHLCV_Vector = new Vector ;
HighVector = new Vector ;
LowVector = new Vector ;

if BarType >= 2 and BarType 14 then
RaiseRuntimeError( "This indicator works with tick, minute or second " +
"bars." ) ;

end ;

if UseSessionOrDateChange_0_or_1 = 0 then
begin
CSReg = CurrentSession( 0 ) ; { current custom session }
ResetCalcs = CSReg CSReg[1] ; { change of regular session }
Value1 = HLOD50(HH, LL, Retr50);
end
else
ResetCalcs = Date Date[1] ;

{ allow retrieval of data only after there is enough data loaded into the vector }
once ( RtnValOrErrorCode > 1 )
OkToCall = true ;

{ since updates to the OHLCV values must occur on every bar, the second argument in
the function call below is always true }
RtnValOrErrorCode = OHLCVCollection( ResetCalcs, true, OHLCV_Vector ) ;

once
begin
HighVector = OHLCV_Vector[1] astype Vector ; { [1] = High Prices }
LowVector = OHLCV_Vector[2] astype Vector ; { [2] = Low Prices }
end ;

if OkToCall then
begin
if IncludeCurrentDay then
begin
oHH = Highest( HighVector, 1 ) ;
oLL = Lowest( LowVector, 1 ) ;
oRetr50 = (oHH+oLL)/2;
end
else
begin
HH = Highest( HighVector, NumDays )[1] ;
LL = Lowest( LowVector, NumDays )[1] ;
end ;
Plot1( HH, "HighestHigh" ) ;
Plot2( LL, "LowestLow" ) ;
Plot3( Retr50, "50Retrac" );
end
else if LastBarOnChartEx then
RaiseRuntimeError( "High and low not available for requested number of days " +
"or sessions. Try loading more historical data or increasing 'load " +
"additional bars' setting so that a minimum of " + NumToStr( 1, 0 ) +
" days of data are available. " ) ;

{ set plot colors to transparent for the prior bar to eliminate connectors from
prior session or day }
if ResetCalcs then
begin
SetPlotColor[1]( 1, Transparent ) ;
SetPlotColor[1]( 2, Transparent ) ;
SetPlotColor[1]( 3, Transparent );
end ;
V záložce inputs (numericref) mi to hází chybu-Aritmethic (numericref)expression expected here :S

• Vytvořit...