Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to vypada ze zdaleka nejsem jedinej komu nekolikrat za den kolabuje Tradestation bez nejakeho konkretniho duvodu, tento mesic sleduju v zivem prenosu jisteho profesionalniho tradera a jemu se to stava behem toho webinare taky, ma Windows 8 mimochodem (ja Win7). Uz se mi to nekolikrat prihodilo zrovna v momente kdy jsem zadaval prikazy, no doufam ze to brzo nejak jejich programatori vyresi. Nevim jestli to je jen nejnovejsi build nebo se to stavalo drive, jelikoz jsem drive TS nemel.

Jeste bych se chtel zeptat na jednu malickost, neda se nejak zmenit aby defaultni mnozstvi kontraktu v chart traderu bylo 1 kontrakt misto 5 kontraktu? Uz se mi povedlo nejednou nakoupit petkrat tolik nez jsem zamyslel, nastesti na SIMu :)

Druha vec ktera me docela trapi je vkladani textu do grafu. Rad bych napriklad vlozil legendu ke konkretnim svickam, napriklad cislo 1 nebo pismeno A, ke kteremu potom vkladam dalsi popis nekde jinde, ale s textem lze posouvat jen po velkych skocich, z nichz zadny neni primo nad / pod svickou, vzdy je to o kus nalevo ci napravo. Stejne tak mi nejde opravovat text kdyz udelam chybu rekneme v prvnim slovu nejake delsi vety, jediny zpusob ktery mi zatim funguje je smazat celou vetu a zacit psat znova, nejde to nejak inteligentneji?

Odesláno

To, že TS kolabuje, se týká posledních buildů 9.1 a 9.5, není to ojedinělý případ, u mě zatím celkem ok, ale ono je to dáno i tím, že je potřeba být velmi obezřetný při aktualizaci. Pro trading používám vždy update, který vím, že nekolabuje a mám ho odzkoušený, na druhém počítači pak mám nenovější verze a beta verze, které nejdříve otestuji. Pokud vám to padá při nějakém konkrétním kroku opakovaně, je dobré tuto chybu dát na fórum TS do sekce "support", tam TS pravidelně chodí a snaží se pomoct. Odkaz zde:
community.tradestation.com/Discussions/Forum.aspx?Forum_ID=213

Chart trader - jde to, akorát musíte přímo do kódu chart traderu, otevřete si analysis technique v TDE (ChartTrading) a najeďte si na řádek 1975. Upravte hodnotu FutureQtyKey na 1:

AppStorage.Add(FutureQtyKey, 1);

A dejte Verify. Pak chart trader v okně grafu deaktivujte a znovu zaktivujte.

Texty v grafu je velká bída, já to ani nějak nepoužívám, protože to člověk nechápe, jak za dob Windows 3.1. Napdá mě, jeslti nemáte aktivovaný "snap mode" v menu Drawing. Pokud ano, zkuste ho deaktivovat, pak by to nemělo odskakovat...

Odesláno

Diky, Honza K. !

Chart trader vyzkousim, text ve snap mode nemam, to je potom jeste vetsi divocina. Bez zapnuteho snap mode uz to i tak skace po docela velkych kouskach, takze to resim tak ze pred text vkladam treba mezeru nebo dve, aby se to potom zarovnalo priblizne do mista kde text chci mit, je to opravdu bida (mimo jine kursor se ukazuje taky trochu jinde, nez kde clovek pise, no nic).

To padani jsem vypozoroval ze je temer vzdy kdyz kliknu na nejaky "tab" jineho workspace nez ktery mam otevreny, tj. prepinani mezi workspaces. Pak uz jedine dalsi specifikum ktere se mi zda ze se toho tyka je, ze zrovna v TS nejsem, delam neco jineho, pak se do TS vratim a prvni vec co chci udelat je prepnout workspace a je to v pr****. :)

Odesláno

ZuzkaTraderka Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravim pani, nevedeli by ste mi poradit nejakeho
> brokera/data providera, u ktoreho najdem kontinual
> futures na akciove indexy a zlato ? Tradestation
> a Saxo maju, ale nie som ich platformou ok. Hladam
> inych. Kujem.

Prosím ťa, aké sú to kontinual futures ? díky :)

Odesláno

Bohuzel platforma pada stale vice a vice, jen se to zhorsuje. Problem je hlavne v tom ze se mi tim ztraci ruzna nastaveni se kterymi jsem si "hral" treba i nekolik hodin. Samozrejme workspace si ukladam, takze tam vetsinou ztratim jen to co jsem neulozil pred crashem, ale zacinaji se ztracet i dalsi veci jako napriklad custom toolbar ktery jsem si vytvoril. Dnes TS zamrzla trochu jinym stylem a po znovuspusteni se ani neotevrely workspacy (cely desktop byl prazdny). Nakonec jsem to tam dostal zpatky, ale custom toolbar je v p*** a mozna nejaky dalsi veci, ktery objevim postupem casu. Pod volbou Backup nevidim nic ohledne toolbaru, da se nejak vse zalohovat aby clovek nemusel rucne vse delat znova a znova po kazdem crash? Nechci se opakovat ale ta platforma opravdu pada jak jablka na podzim, pracoval jsem uz se vsim moznym, Ninja, Metatrader, a nekolik dalsich, ale s tak nestabilnim programem jako TS jsem se doposud nesetkal. Samozrejme jim posilam obcas "report" ktery se sam vygeneruje po crash, ale to mi asi nijak zvlast nepomuze. Ma vyznam volat toto na technical support? Nebo jaky dalsi postup byste doporucili? Pochybuju ze to bude mym PC, Windows jsou ciste, rychle a celkove bezproblemove (samy o sobe nikdy nezamrznou), jsem povolanim IT konzultant a tyhle veci mam docela pod kontrolou....

Odesláno

ZuzkaTraderka Napsal:
> Zdravim pani, nevedeli by ste mi poradit nejakeho
> brokera/data providera, u ktoreho najdem kontinual
> futures na akciove indexy a zlato ? Tradestation
> a Saxo maju, ale nie som ich platformou ok. Hladam
> inych. Kujem.

Asi nejširší portfolio má ze "zdejších" brokerů jednoznačně IB (Interactive Brokers). Jdou přes ně dokonce obchodovat i české. V podstatě jsem ještě nenašel, co bych nemohl přes IB obchodovat, a to jsem už hodně letitým abonentem. :)

Odesláno

detroit,
napiš nám, jaký máš HW.

Já mám live strategie na servru, kde mám TS 9.0 a ten jede rok a půl spolehlivě bez jediného výpadku.
Pak mám na testování nainstalován TS 9.1 na dvou PC, můj kámoš má TS 9.1 také na dvou PC a nic nám nepadá.

Pokud jako IT konzultant vylučuješ chybu uživatele, tak bych zkusil nějaké druhé PC....já vím, že je to taková "pitomá" rada, ale třeba se ukáže, že některá komponenta v PC se s TS nekamarádí.

Mám TS 9.1 dokonce na malém notebooku Toshiba, ve kterém je procesůrek Intel U2700 1,3 GHz solo core, 3GB RAM a Win7 home 32bit....a nikdy mi to nespadlo, takže ta stabilita nemusí být o výkonu, ale může to být jen HW konflikt.

Odesláno

Je fakt ze logiku to ma, kdyz se to stava jen na konkretnim pocitaci, chyba bude asi v nem, jen mi nejde do hlavy proc a co by to mohlo konkretne zpusobit. Je to Asus Zenbook, core i5, 4GB RAM, solid state disk, Win 7 64bit... jak rikam, slape bezvadne, dokonce si troufam tvrdit ze s nicim rychlejsim jsem v zivote nepracoval, a to vcetne ruznych podstatne drazsich notebooku s core i7, serveru, a cimkoliv jinym (rukama mi projdou stovky ruzncyh PC kazdy rok). Ta rychlost je hlavne v tom SSD disku, ten je opravdu zasadni pro vykon.
Asi mam proste smulu, ale jak jsem psal uz minuly tyden, nejsem jediny komu se tohle stava. Videl jsem to na vlastni oci v "zivym vysilani" na webinari kterej jsem minulej mesic sledoval, tomu traderovi to zamrzalo taky. Takze to bude nejspis kombinace problemu v platforme a konkretni situace na PC, ktera se te platforme nelibi.

Odesláno

No, pokoušet se obchodovat na noťáku je asi pěkný počin, ale na DT zcela o ničem. Asi k tomu časem dospějete, ale chce to čas...a peníze, které dáte ostatním. Samozřejmě myslím DT (opční strat., long term, arbi, spready....ty a další si nějak dovedu představit na not.)

Odesláno

Zajimavy nazor. Nevim co je DT (double top?) ale jeste jsem neslysel ze by kdokoliv, vcetne profi traderu, videl jakykoliv problem v obchodovani z laptopu. Naopak, vetsina o kterych vim a jedou full time, ma jen laptop. Konec koncu, nijak se to nelisi ve vykonu od desktop computers, a samozrejme k tomu clovek ma pripojene dva monitory, mys, klavesnici a vse jako u desktopu... Ve vyberu hardware na diskrecni trading opravdu zadny edge neni...

Odesláno

DT je Day Trading.

Nesouhlasím s tím, že se výkon laptopu neliší od desktopu....to ale neznamená, že by TS na laptopu měl padat.

Otázkou je, kolik toho máš v jednu chvíli otevřeného a jaké data (tickové, minutové,...) máš spuštěné v jeden moment.

Odesláno

detroit Napsal:
> Zajimavy nazor. Nevim co je DT (double top?) ale
> jeste jsem neslysel ze by kdokoliv, vcetne profi
> traderu, videl jakykoliv problem v obchodovani z
> laptopu. Naopak, vetsina o kterych vim a jedou
> full time, ma jen laptop. Konec koncu, nijak se to
> nelisi ve vykonu od desktop computers, a
> samozrejme k tomu clovek ma pripojene dva
> monitory, mys, klavesnici a vse jako u desktopu...
> Ve vyberu hardware na diskrecni trading opravdu
> zadny edge neni...

Asi je to jen názor, ale věřte mi, že vidět skutečného tradera.....(.ne prodavače webu atd. ) za noťákem nenajdete,
A budu velmi rád, když mi takového představíte. Ale ne přes net...takových znám spoustu :)

Odesláno

Není to o padání, ale o informacích. Pokud obchoduješ na hodně krátkém TF, a sleduješ zároveň vyšší TF a zároveň další součásti trhu.....pak buďte v pohodě na noťáku.

Odesláno

Vezmu to od konce. Na kazdem workspace (celkem cca 10) mam otevreny jeden graf, na nekterych jeste matrix. Grafy 5-min a vyssi, vetsina z nich 15min nebo 60min timeframe, 2-3 mesice zpet. Tickove grafy nepouzivam. Nic narocneho, myslim ze platformu mam vytizenou mozna tak z 5-10% na co je dimenzovana (hruby odhad, nicim nepodlozeno).

Ja myslim ze by platforma nemela padat ani na pomalem hardware, v nejhorsim by mela bezet pomalu, tot muj nazor ohledne tohoto problemu. Ten prispevek od mdina diskutuji jen protoze mi to pripada jako zajimave tema, nemyslim ze to souvisi se zamrzanim TS.

Takze ted pro zajimavost otazka. Pokud budu mit napriklad laptop s nejakym konkretnim core i7 (napr. Intel Core i7-3687U, nebo libovolny), 8GB RAM, pro zjednoduseni rekneme s integrovanou grafickou kartou (zde nehraje roli, trading ma na video naroky minimalni), vedle nej budu mit desktop s core i7 3687Ua, 8GB RAM, integrovanou grafiku (tedy stejne parametry), jejich vykon se tedy bude lisit? Pokud ano, da se to nejak racionalne vysvetlit? Samozrejme u obou tentyz druh disku (mechanicky s totoznym RPM, nebo SSD).

• Vytvořit...