Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radekter

na EUR/USD to skučně šlo short. I když nevim jestli by jsem to vzal i příště...... víceméně se mi zdá jistější když oba CCI a TCCI jdou k ZLR z hodnoty +- 100

Redekter, jaké patterny (Woodieho) se ti osvědčili?

Odesláno

To Beda:

vstupuji market s pevným PT nebo dle pivotů.

To Francois:

jsem rád, že ti to ňa cable vyšlo. Je jasné, že nic není na 100% a je potřeba, aby si to každý otestoval sám a raději na demo.

Odesláno

francois:

musím říct že na forexu se mi woodie zatím moc neosvědčil. zlr mi vychází špatně, ghost trochu lépe, ale bývá málo, snad tlb, ale to jsem ještě moc netestoval. teqa pattern vypadá zajímavě :-)

teqa:

vypadá to fakt zajímavě, problém začínám vidět ve výstupu. píšeš že do toho jdeš s pevným PT, kolik dáváš? 10, 20 nebo 5 pips ? máš nějaké poznatky k výstupu? mně se zdá že když TCCI a CCI jdou společně přes zlr tak že profit je vyšší.

Odesláno

To redekter:

otázka výstupu je obecně složitější, mám více způsobů (záleží to na vývoji situace, zkušenosti, citu, atd):

1) pevný PT 15-20/lot
2) podle S/R úrovní (pivotů)
3) cross CCI +-100 úrovně
4) cross ZL (tedy to co jsi popisoval v poslední větě)

ale obecně platí, že si musíš najít co ti bude vycházet nejlépe. Můžeš si udělat tabulku a na demo si otestovat jednotlivé výstupy a uvidíš sám co ti bude vycházet nejlépe.

Já když mám více lotů v obchodu, tak je někdy zavírám třeba i všemi výše uvedenými způsoby.

Odesláno

TEQA pattern se mi během posledních dní osvěčil jako nejprofitabilnější vstup. Dokonce fungoval i při pomalých změnách a při podivně se chovajícím trhu. Jenom hned jak je člověk nějaký ten pip v profitu, musí začít přemýšlet o uzavření, protože v netrendujícím trhu většinou končí hned při prvním zalomení CCI ci TCCI. Při malé volatilitě je to takový skalping. Ale je stejně fajn.

To TEQA - GOOD JOB! ;) (tu)
Odesláno

To Francois:

Malé ryby taky ryby. Je to PS (position sizingu), když tam vstoupíš třeba se 3 miniloty/loty, tak ti pohyb 10 pipsů tvým směrem vydělá 30/300 USD. A to je přece dost slušné, ne? A také, jak si časem odsleduješ WCCI, tak se nebudeš bát to nechat jet, ikdyž to půjde chvíli proti tobě. Je to hlavně o psychice. Nechat trh dýchat (dát větší SL) a svést se s ním.

Odesláno

To redekter:

jj, to bylo myšleno mimo data, tam jedu klasicky s kontrentry. Podle typu dat dávám PT konstantní pro všechny loty a posunuji SL, někdy o 10 pips výše než předešlý (1. lot s PT 20, 2. lot PT 30 atd.).

• Vytvořit...