Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Udělal jsem statistiku Woodieho podle Trading Naked, nebral jsem v úvahu MA, pouze CCI 50 a CCI 14, hlavní vstupy byly ZLR a TLB CCI14, občas Famir do směru CCI50 (pokud je CCI50 nad 0 tak je trend long a obráceně). Pouze výjimečně pokud byly výrazně na obou CCI proraženy např. TL, bral jsem vstupy i proti trendu. Výstupy: ihned po Hook CCI 14 trailing SL 3 pips pod/nad Low/High posledního baru, a dál trailing dokud nepřišel SL, nebo nebyla proražena úroveň 100/-100. Pokud byl hook ostrý (hodně zalomený) a byl jsem v zisku cca 30 pips, zavíral jsem hned. Trailing SL vychází zejména pokud je na CCI14 hook, ale CCI 50 pořád roste.
Základní SL byl též 3pips nad/pod poslední High/low, a tvrdý SL 30 pips, proti prudké obrátce trendu, je nutný zvlášť při vstupech po delší svíci.
Za dva měsíce jsem dostal tvrdý SL,jen jednou ...
Období 5.6. - 30.7. v hodinovém grafu.
Výsledky:

červen: 56 obchodů, 29 zisk, 27 ztráta, +375 pips (není odečtený spread), DD 83
červenec: 67 obchodů, 35 zisk, 32 ztráta, +477 pips (není odečtený spread), DD 67
celkem: 123 obchodů, 64 zisk, 59 ztráta, +852 pips (není odečtený spread), DD 83
Čistý zisk, po odečtení spreadu a cca 20% na chyby mi vychází cca 400 pips/dva měsíce

Testy jsem dělal bez grafu,tzn.,že jsem si obě CCI zvětšil přes celou obrazovku, abych neviděl kam jde trh a aby mě to tak neovlivňovalo.

Odesláno

Adraj:
Ahojky, to jsou velice zajímavé výsledky. Můžeš prosím upřesnit, jak se Tvé vstupy lišily od WCCI originálu? Pokud to dobře chápu, tak jsi bral ZLR pouze s potvrzenim TLB, ovšem bez pomůcek jako je EMA, LSMA, Sidewinder. To vše na CCI 14. CCI 50 tedy použita pouze pomůcka při Famiru a protitrendových vstupech?
A co Tě vedlo k použití 1 hod. timeframe, 15min a 30min jsi nezkoušel?
JInak předpokládám, že jsi nepožil žádný časový filtr, tedy výsledky jsou i z nočního SEČ...?

Odesláno

Ahoj Images,
vstupy se od originálu lišily asi hodně, protože jsem ho vůbec neměl na grafu puštěný. Jenom čisté CCI14 a CCI50 (které určovalo jaký je trend). Bral jsem ZLR a TLB (někdy byl signál samozřejmě od obou současně) ve směru CCI 50.
Famir taky pouze ve směru CCI 50. Jak jsem už psal, tak protitrendovky (proti CCI 50) jsem bral jen velmi sporadicky.
Hodinovku jsem použil proto, že "jsem na ni tak nějak zvyklej" :-)) 15 min udělám, pak sem hodím výsledky. Taky zkusím připojit grafy, aby byl vidět způsob obchodování.
Jo, ano,je to včetně nočních hodin.

Odesláno

Tady jsou slíbené grafy. Graf1EurUsd_trend: vstup na svici 1, jasne ZLR CCI14, potvrzene nasledujici svici (ZLR i CCI50), vystup: pod svici 2 posunout na 3 pips SL (po hooku CCI14), pak jeden z moznych vystupu na svici 3, kde je jiz druhy hook CCI, nebo dal posouvat SL, v tomto pripade by vystup byl na svici 4, kde je o 3pips prorazene predchozi Low. Druhy vstup je na svici 5, opet klasicke ZLR CC14 ve smeru CCI50 Vystup: hned na nasledujici svici posunout SL (prvni hook CCI), a dal posunovat SL po kazde dalsi svici. Ukonceni pozice by pak bylo bud na svici 6 (druhe zalomeni CCI), nebo hned na svici nasledujici (prorazene Last Low). Graf2 EurUsd_trend2: vstup na svici1: protnuti nulove linky CC14 a soucasne ZLR a break TL (fialova) u CCI 50. vystupy: na modrem doji pred svici 2 posunout SL, prvni vystup: na svici 2: je to druha klesajici po hooku (nevim jestli jsem to sem psal, podminka vystupu jsou 2 zalomeni CCI, nebo i druha klesajici svice po hooku, pokud je hook ostry, tak klidne vystoupit i na prvni svici) a jeji high je jen 2 pips nad high predchozi. Druhy vystup na svici 3 = prorazen Last High o vice nez 3 pips. Graf3 EurUsd_protitrend: vstup na svici 1: jasne prorazeni TL u CCI14 i u CCI50 vystup: na svici 2 posunout SL ... atd., osobne bych u protitrendovych obchodu nevahal a asi zavrel uz po te prvni dlouhe cervene svici, jit proti trendu znamena koledovat si o dlouhou modrou (č.2.) a pak clovek zbytecne ztraci nervy :-))

1870

1871

1872

Odesláno

Adraj:
Pozoruhodné. Ten backtest vyšel docela solidně. Myslím, že na libře by to mohlo být ještě o něco výživnější. Zajímalo by mě, zda by to takové výsledky mělo i na 15, případně 30 min timeframe.
JInak určitě bych při backtestech zohlednoval noční čas. Pochybuji, že by to pak člověk obchodoval i v noci a ze skušenosti tenhle filtr výsledkům spíše pomůže, než uškodí.

Odesláno

S tím časem souhlasím, určitě v 15min. nemá cenu sledovat noční hodiny. V hodinovce jsem to "fláknul" načisto :-). Jen bych chtěl poznamenat, že je to hodně intuitivní a pokud by to backtestoval někdo jiný, tak bude mít určitě jiné výsledky. Taky to chce hodně disiplíny a nepodvádět sám sebe, mě dělalo obrovské problémy zapsat short ke konci července, když už jsem zpaměti věděl, že trh šel nahoru. Velice dobře mi vyšel například Eurjpy v červnu od 5. do 21. asi 330 pips při obchodech 23:12. Testoval jsem ho právě proto, že jsem si vůbec nepamatoval průběh grafu.
Tu 15 min udělám, jak jsem slíbil,bude jen ve dne 6.00-20.00 tedy 00.00-14.00 US času, jen nevím jestli to zvládnu jěště dnes.

Odesláno

já měl entry na long na 1.1250 a short už nevím obejdnávku sem smázl, zadával jsem je 20 minut před půl třetí, když není moc zpráv tak nedodržuji 30 pips ale klidně dám jen 15 pips daleko

• Vytvořit...