Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to images: Neviem,ci prave toto nie su situacie,ktore rozhoduju o uspechu,alebo neuspechu Woodieho metody ,kedy sa uplatnuje diskrecny pristup.Va 30min TF cable sice utvoril ZLR,ale trh sa uz hodinu takmer nepohol a o vzniku momentu ani nechyrovat.Navyse staci 5 pips pokles a utvori sa regulerne ZLR na 15 min TF nadol

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

herman Napsal:
-------------------------------------------------------
> to images: Neviem,ci prave toto nie su
> situacie,ktore rozhoduju o uspechu,alebo neuspechu
> Woodieho metody ,kedy sa uplatnuje diskrecny
> pristup.Va 30min TF cable sice utvoril ZLR,ale trh
> sa uz hodinu takmer nepohol a o vzniku momentu ani
> nechyrovat.Navyse staci 5 pips pokles a utvori sa
> regulerne ZLR na 15 min TF nadol

no jo jenže ZLR je ZLR a jedno jestli na 15 nebo 30 minutách, patern musí být, nedá se spekulovat že by se mohl vytvořit zlr nadol, wodie neobchoduje dle možných předpovědí ale reaguje na vznik paternu.

Odesláno

to lisakus:To mas pravdu.ale na druhej strane tvrdi,ze s jeho systemom sa naucia ludia konzistentne zarabat po cca 7-8 mesiacoch.Keby stacilo sledovat cisto mechanicky system,tak by to trvalo so ZLR a hookom tak tyzden.Podla mna skor vie,kedy je najvyhodnejsie pouzit ktory system opustenia pozicie,ale mozno vdaka skusenostiam filtruje aj vstupy.A mozno si to po tolkych rokoch ani neuvedomuje a ma to v sebe.

Odesláno

herman

v tom jsem s Tebou zajedno, myslím, že marně neříkal (potažmo se to nepíše v manuálu), že si tento systém člověk musí vychytat a potom jít na live.

No a proto tady píšeme tyto příspěvky, abychom se to naučili co nejdříve :o))

Odesláno

herman:
Zkoumání na dvou timeframe se mně zdá výhodný především z toho aspektu, že jak už poznamenal Lisakus- na samostatném 15min timeframe kolikrát unikne spoustu trendů, které třeba jiná minutáž zachytí.
Osobně je mně takový přistup celkem sympatický, viz. třeba Elderův triple.s.
Já používal 15 min. grafy a občas i 30 min. grafy ještě než jsem poznal WCCI. Takže mám k těmto časovým periodám hodně blízko. Třeba o zařazení hodinového grafu neuvažuji vůbec...
Faktem je, že sledování dvou timeframe zároveň vyžaduje ještě mnohem více diskréčního přístupu, než kdykoliv předtím. Co když si náhodou budou patterny odporovat? Ne každému to může vyhovovat....
Osobně jsem se ještě nerozhodl, více napovědět by mohly vlastní backtesty...

Odesláno

to tuktuk: Ja som si cez vikend spravil rucne backtest EURUSD za prvy polrok2006 na 15min TF, vstup ZLR,vystup hook.Vysledky mizerne.Prve tri mesiace som isiel cisto mechanicky a bol som sustavne v coraz vecsej strate.Zvysok som mierne upravil vystupy a zretelne sa zlepsili. Keby to bol system,ktory dal na sklo niekto anonymny na webe,systemu nevenujem ani hodinu.Ale ked nim obchoduje kvantum ludi,viem ze niekde ten kluc k uspechu bude.

Odesláno

Co se týče délky učení tak to bude u každého trochu jiné, je to jako s řízením auta, někdo se vyjezdí dva tři roky, a někdo se nevyjezdí za celý život a pořád bude svoje chyby opakovat. Záleží na množství času který se tomu věnuje, a hlavně si o sobě nemyslet že jsem hned mistr světa. I když je pravda že i ti nejlepší jistě v začátcích několikráte poslali účet ke dnu, my ovšem máme oproti nim výhodu, a tou je toto fórum.

Odesláno

lisakus Napsal:
> TEQA
> Jojo SL je gigantický 120 pips + spread, uvažuji o
> možnosti po 100 pipsech posunout SL na vstup,
> jenže to znamená že jakýkoliv pohyb fundamentů tě
> může vyhodit z trendu jehož potenciál je
> několikanásobně větší. Jinak zkoušel jsem vyhledat
> famiry a ghosty na týdením EUR/USD a bylo jich
> tam velmi pramálo dohromady za posledních pět let
> jich tam bylo tolik že bych je spočítal na prstech
> co mám na rukou.

Přesně tak, pořád ve střehu. Ty ghosty a famíry jsem taky na tom měsíčním testování taky moc nenašel.

Odesláno

herman Napsal:
> to lisakus:To mas pravdu.ale na druhej strane
> tvrdi,ze s jeho systemom sa naucia ludia
> konzistentne zarabat po cca 7-8 mesiacoch.Keby
> stacilo sledovat cisto mechanicky system,tak by to
> trvalo so ZLR a hookom tak tyzden.Podla mna skor
> vie,kedy je najvyhodnejsie pouzit ktory system
> opustenia pozicie,ale mozno vdaka skusenostiam
> filtruje aj vstupy.A mozno si to po tolkych rokoch
> ani neuvedomuje a ma to v sebe.

Jak říká Woodie, za těch 7-8 měsíců by měl člověk být schopen dokonale poznat všechny patterny.

Odesláno

tak jsem akorát dorazil do kanclu takže jsem ho propás, stejně na to jak to v noci lítalo v úzkým pásmu jsem nastavil entry o něco níže než byla včerejší nejnižší hodnota, jak na euru tak na libře, zpráv je dnes taky jak šafránu, tak snad se nám podaří v tom klidném proudu něco ulovit, takovej pěknej macetej 70-kovej pips by nebyl k zahození.

Odesláno

Tuktuk:
Já mu dal šanci, zatím mírný profit, ale je hodně možný, že se to odrazí právě o ten support a šup zase někam k hornímu pásmu... Ale SL mám tentokrát trochu volnějši, nechám to chvíli dýchat... :-)

Odesláno

Ahoj,
pořád bojuji s výstupy, na hook (mluvím o trendových nástupech ZLR a TLB) je to mnohdy brzy, na kros 100 je to mnohdy pozdě ...
Co takto: při prvním hooku trailovat SL vždy 2 pips pod/nad last low/high posledního baru ? Zisk je ochráněný, a ve slušném trendu je nadprůměrná pravděpodobnost solidních zisků, protože v trendu trh obvykle pod low nejde.
Na první pohled to vypadá slibně, netestoval jste to někdo ve srovnání s jinými výstupy ?

• Vytvořit...