Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Adam Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tuktuk :
> takže celkově bez zisku. K podobným závěrům jsem
> na 15min cable dospěl bohužel taky, nicméně
> backtesty TEQA
> a i tvé (viz. příspěvek z 16.7.06) -
>
> >Já dnes začal testovat ZLR na cable, mám zatím
> cca měsíc od 3.5.06 do 7.6.06 a s tímto výsledkem:
>
> >+952 pips
> >-245 pips
> >Výstup na háku, protnutí zero line, hranice
> 100, nebo SL pevně nastaven na 12 pips + 4 pips
> spread tzn. 16 pips >celkem.. Pipsy jsou už
> započítány i se spreadem. Maximální ztráta tedy 16
> pips největší zisk 90 pips. Je tam ovšem >třeba
> i 6 obchodů se ztrátou, ale když je pevně daná
> (ztráta) 16 pips tak to není tak strašné.
> >Zkusím pokračovat v dalším měsíci a uvidíme
> jak to výjde. Doposud na jeden patern velmi dobré
> výsledky ne :o)
>
> vycházejí jinak. Čím si to vysvětluješ? Jiné
> výstupy, jiné tetsovací obchodbí (částečně se
> překrývá) ?

Já testoval EUR/USD.

Odesláno

images Napsal:
> TEQA:
> Alert pred FA? Sice nevidím v čem by to bylo
> užitečné, ale něco by udělat šlo. Ale nevím,
> nevím, přidávat další změnu barvy, kroužek, tečku?
> To už se mně zdá moc zmatený. Navíc každý den je
> na data jiný, jednou se ona důležitá zpráva
> vyhlašuje v 14.30, jednou v 16.00, jednou se
> nevyhlašuje nic, jednou toho je více. Takže jedině
> přidat další promněnou v podobě nastavitelného
> času. Ale to je další nastavování, ke kterému je
> stejně třeba sledovat ek. kalendář. To už si
> člověk spíše zapamatuje a sám zváží, jak je to
> důležité a jak se tím nechá ovlivnit při samotném
> obchodování...
>

Spíš tečku jak HFE, jde mi hlavně o backtestování, rovnou bych pak viděl, kde se to mele podle dat.

Odesláno

Zdravím všechny tak jsem zvědav kdy se sem opět začnete stahovat z koupališť a výletů tak mě napadlo kdyby byl někdo tak moc šikovný že by mohl vyrobit takovou wodie pomůcku. Všiml jsem si že wodie občas propásne hezký trend a to jen proto že se nevytvoří potřebný patern. No jenže jak na potvoru se patern nevytvoří zrovna na 15 minutovém grafu ale na 30 minutovém je patern jak z učebnice. Nešlo by udělat Wodie CCI tak aby se v nastavovaní dal zvolit i timeframe jiný než který je zobrazen. Konec konců řešil jsem to tak že otevřu více oken a na poči kde mohu schovat cenovový graf celý tak je to v pohodě. Tam si klidně otevřu 9 oken a můžu koukat na CCI 15,30 a 60 minut na major párech, protože si cenový graf si úplně schovám. Ovšem všude jinde mi nejdou cenové grafy schovat takže s bídou se mi tam vejde 6 oken a i takto vypadá nepřehledně. Ale jelikož nejsem odborník tak to zde berte pouze jako hypotetický dotaz. lisakus

Odesláno

lisakus:
Ahojky, já jsem právě z jednoho výletu přifrčel. Přes víkend zase najeto o 1000 km více...
Kéž bych to samé mohl říct o woodiem, že už mám live zobchodováno třeba tisíc patternů.... :-)
No nezbývá, než se dát opět do práce, tj. dalšího testování. Zamýšlel jsem se nad Tvým dotazem a bohužel to asi zůstane jen v úrovni akademické debaty. Dokonce jsem podrobně zkoumal i Sidův komplex MA a tudy cesta nevede. Programátorsky není dost dobře možné, abych VTčko donutil, přijímat jen např. každou čtvrtou CLOSE cenu v případě promítání hodinového průběhu na 15 min. grafu. A jestli je, tak já neznám tu funkci...
Ostatně mě zde i uniká větší efektivita. Stejně se ten graf musí zkopírovat. A zda by se dodatečně nastavila jiná timeframe ve spodu grafu, nebo ve vlastnostech indikátoru jiné promítání- je to podobná dráha myší, včetně počtu kliků.... :-)

Mimochodem i mě přijde velice dobrý nápad, při obchodování nevyužívat jen 15 min timeframe, ale i třeba 30 min a 60 min. Vlastní obchodování by pak probíhalo tak, že by se z člověka před "půl" stávala "rozdvojená osobnost" a před "celou" dokonce "roztrojená"... :-))

Odesláno

TEQA:
Jestli chceš, tak to můžu "otečkovat" ještě o data... :-)
Iplicitně by to bylo vypnute a nastavena hodina 14.30. Po zapnutí by se zakroužkovala CCI křivka vždy v čas 14.30, který by šel v tabulce měnit. Bylo by to už jen takové fidlátko navíc... :-)
Já jsem hlavně řád, že jsou přehledně vyřešený obchodní hodiny, co se dají libovolně nastavit.

Odesláno

images:
myslel jsem jen že by se na obrazovku vešlo více CCI, jinak já jsem celé dopoledne u accorda rozebíral obložení dveří a zámek na straně u řidiče, nějaký nenechavec nám to na žikově vzal nějakým pajsrem, sice se do auta nedostal ale promáčkl oplechování kolem madla asi se snažil dostat na táhla, a výsledkem bylo že jsem do auta musel lízt na straně spolujezdce, neboť dveře u řidiče nešly otevřít ani zevnitř, a zvenku to šlo jen pár setin vteřiny mezi tím co se zmáčkla dálka, protože jak to bylo poničené tak se to hned zase samo zamklo. Sice je to auto přítelkyně a moc teď s ním nejezdí, ale jelikož s ním musím na STK, tak aby se tam moc nedivili. Začnu sledovat příští týden wodieho na 15, 30 a 60 minutách současně a jsem zvědav jestli budou nějaké výrazné promeškané pohyby na některém timeframu, pokud by se vzájemně doplňovaly v hluchý místech bylo by to fajn. lisakus

Odesláno

images :
1000 km na kole o víkendu je strašně hodně, 2 dny x 12 hodin = 41.7 km/h průměrná rychlost, kde jsi to všechno najezdil? To jsi jel nějaký závod?

Famir na 15min GBP/USD mi nevychází ziskově (motá se to pořád mezi nulou a malým mínusem), testoval jsem měsíc 12.5.06 - 16.6.06, výstup CCI hook, SL 12+4.

Odesláno

lisakus Napsal:
> Zdravím všechny tak jsem zvědav kdy se sem opět
> začnete stahovat z koupališť a výletů tak mě
> napadlo kdyby byl někdo tak moc šikovný že by mohl
> vyrobit takovou wodie pomůcku. Všiml jsem si že
> wodie občas propásne hezký trend a to jen proto že
> se nevytvoří potřebný patern. No jenže jak na
> potvoru se patern nevytvoří zrovna na 15
> minutovém grafu ale na 30 minutovém je patern jak
> z učebnice. Nešlo by udělat Wodie CCI tak aby se v
> nastavovaní dal zvolit i timeframe jiný než který
> je zobrazen. Konec konců řešil jsem to tak že
> otevřu více oken a na poči kde mohu schovat
> cenovový graf celý tak je to v pohodě. Tam si
> klidně otevřu 9 oken a můžu koukat na CCI 15,30 a
> 60 minut na major párech, protože si cenový graf
> si úplně schovám. Ovšem všude jinde mi nejdou
> cenové grafy schovat takže s bídou se mi tam vejde
> 6 oken a i takto vypadá nepřehledně. Ale jelikož
> nejsem odborník tak to zde berte pouze jako
> hypotetický dotaz. lisakus

Jak to pak vypadá s SL na 30 a výše grafech?

Odesláno

lisakus:
Dobrý postřeh...
Pokud by mně vyšly kladné backtesty i na 30 min a 60 min timeframe, asi bych tento způsob zhodnocování zařadil do arzenálu. Jen bych potřeboval ještě tak o 2 monitory více, začíná toho být dost.... A to sleduji "jen" 3 hlavní měnové páry.

Odesláno

images:
CCI asi funguje všude, chce to mít jen správnou velikost SL, i když je tu otázka co dělat pokud ti třeba 60 minutový CCI ukáže vstup a 30 minutový se bude tvářit naprosto opačně. :)

Odesláno

lisakus:
Tak to je dobrý nášup... :-)
Škoda, že si v práci nemůžu takový luxus dovolit. Moje největší starost je, jak co nejrychleji všechny ty nepracovní okna minimalizovat, když přijde nějaký koukálek... :-)
Jinak protichůdné signály na různých timeframe asi řešit ignorací vstupu do pozice.... Rozhodně bych preferoval 15min. timeframe.

• Vytvořit...