Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak ten ghost na cable se preci jen vytvoril, zbývá 6 minut, ale pravda že to druhé rameno má jak medvědí pozadí. Každopádně jsem short již od 1.8500 a na euru je škoda že to ZLR nebylo o něco lepší, byl by z toho pěkný Famir.

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

TEQA, lisakus,

i když sám woodie řekl, že na zprávy nebere zřetel, když mu dá systém hlášku, tak do toho jde, ale kdo ví jak to je, taky říkal že se nedívá na cenové grafy a stačilo se mu podívat na počítač :o)))

Odesláno

marek53:
WCCI ziskový nepochybně je, stejně tak jako spousta dalších systému a strategií. Má to ale dosti svých kritérií, kdo čeká, že to bude již od prvního měsíce stroj na peníze, bude zklamán...
Na první pohled to vypadá mnohem jednodušeji, člověk si řekne budu dodržovat pár pravidel- to je v pohodě, to přeci zvládne každý, ale opak je pravdou.
Sám jsem teď ve fázi, kdy s tím bojuji a přesto, že už to sleduji spustu týdnů a spoustu jsem toho přečetl, ve skutečnosti jsem teprve na začátku té dlouhé cesty....

Odesláno

Jak jsem slíbil, tak plním, přikládám zde opravenou verzi toho WCCI_final indikátoru. Je tam doplnen ten nedodělek při zobrazování japonské měny. A protože mně svrběly ruce a bylo mně divný, dávat zde znovu celý indikátor jen kvůli takové malé mušce, ještě jsem to vylepšil o jednu věc. V úvodní tabulce teď jdou navolit obchodní hodiny. Na zvolené časové rozpětí reaguje CCI křivka změnou barvy. Takže v noci bude šedá, během dne černá klasika. Opět přikládám ilustrační obr. Ocení převážně lidi, co rádi backtestují.... Stačí se podívat pár dní dozadu a člověk nemusí zkoumat, zda by při tomto patternu byl zrovna den, nebo byla noc, koukne na barvu křivky a vidí... :-)

1830

1831

Odesláno

to images

díky, mám na věc stejný názor, jde spíš o to, u té či oné strategie vydržet a předčasně se nevzdávat, to je určitě
největší problém většiny lidí...
Woodie taky říkal, že se první roky obchodování trápil, a že hodně ztratil, ale vydržel, a proto je tam kde je...
Marek

Odesláno

Menší backtest famira na GBP/USD 1H, posledních 9 měsíců ve VT
SL 20+spread, BE 20, výstup CCI HOOK, famir v oblasti +-50, vstup do +-100, trend dle LSMA, 7-22 CET (testoval jsem i 24 hod, ale vyšlo to o cca 40 pips méně)
28 obchodů (+17 nočních), zisk celkem 424 pips po odečtení spreadu, Profit Factor 3,72

Obchodů je málo, celkový zisk nic moc, ale vyšel mi hezký Profit Factor.

Odesláno

takjsem taky momentálně ve fázi backtestu - a to od 8.6 do 20.7 2006 - klasika 15 min. na cable zatím jen číselně pár detailů (jakmile dopočítám zisky a mínusy tak je sem hodím):

celkem za tu dobu paternů: (jen v obchodní hodiny 6.00 - 23.00) - 67
z toho:

ZLR - 31x
Ghost - 28x
Shamu - 6x
Vegas - 2x

Později doplním :o)

Odesláno

Tak tedy jsem to nějak dopočítal a vyšlo mi v době od 8.6.2006 - do 20.7.20006 na GBP/USD:

ZLR
paternů v obchodních hodinách: 32
z toho: + 110 pips
- 240 pips
paternů v neobchodních hodinách: 15
z toho: + 62 pips
- 59 pips

GHOST
paternů v obchodních hodinách: 27
z toho: + 190 pips
- 152 pips
paternů v neobchodních hodinách: 12
z toho: + 80 pips
- 53 pips

SHAMU
paternů v obchodních hodinách: 7
z toho: + 4 pipsy
- 65 pips
paternů v neobchodních hodinách: 5
z toho: + 22 pips
- 24 pips

VEGAS
ty jsem vypozoroval jen dva a to v obchodních hodinách a dopadly:
-1 pips
a
+55 pips

Všechny obchody byly počítány včetně spreadu a se SL 16 pips (včetně spreadu). Obchodní hodiny jsem bral 6.00 - 24.00 SELČ.
Doufám, že jsem se díval dobře a žádný paternmi neunikl, kdyby něco tak se omlouvám :o))

Snad jsem trochu pomohl :o)) No a

Odesláno

Tuktuk :
takže celkově bez zisku. K podobným závěrům jsem na 15min cable dospěl bohužel taky, nicméně backtesty TEQA
a i tvé (viz. příspěvek z 16.7.06) -

>Já dnes začal testovat ZLR na cable, mám zatím cca měsíc od 3.5.06 do 7.6.06 a s tímto výsledkem:
>+952 pips
>-245 pips
>Výstup na háku, protnutí zero line, hranice 100, nebo SL pevně nastaven na 12 pips + 4 pips spread tzn. 16 pips >celkem.. Pipsy jsou už započítány i se spreadem. Maximální ztráta tedy 16 pips největší zisk 90 pips. Je tam ovšem >třeba i 6 obchodů se ztrátou, ale když je pevně daná (ztráta) 16 pips tak to není tak strašné.
>Zkusím pokračovat v dalším měsíci a uvidíme jak to výjde. Doposud na jeden patern velmi dobré výsledky ne :o)

vycházejí jinak. Čím si to vysvětluješ? Jiné výstupy, jiné tetsovací obchodbí (částečně se překrývá) ?

• Vytvořit...