Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Images, Teqa a ostatní,
tak jak to je se ZLR a LSMA = bere se do úvahy při vstupu, nebo ne ?
Já vím, že si to každý může modifikovat, ale zajímalo by mě, jak je to podle originálu ?
Osobně bych LSMA vypustil, pokud se ZLR tvoří zpětným průrazem 0, to bývá poměrně silný signál.

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Adraj:
Už se to tady jednou rozebíralo. Připíši to podstatné:

"Jen male upresneni. Na nulove lince je LSMA (Least Square Moving Average) v periode 25. Pouziva se pouze pro patterny Famir (Shamu) a Vegas. Drive se pouzival i pro ZLR, ale v soucasne dobe ne. Stavy ma celkem tri - cervena usecka/tecka = klesajici trend; zelena usecka/tecka = vzrustajici trend; modra usecka/tecka = flat (trh jde do strany). "

"Včera někdo na chatu psal, že bere ZLR jen když je má správnou barvu LSMA, že taková ZLR mají vyšší úspěšnost.
No to jsem si dříve taky myslel ale mám pocit že když u ZLR počkáš na potvrzrní LSMA tak už bude úsečka někde úplně jinde."

Jinak všem, kdo mají o něco opravdu nefalšovaný zájem, tak doporučuji číst celou historii, ať tady pak nemusím porušovat autorská práva kopírováním již o pár stránek dříve napsaných věcí.... :-)

Odesláno

pacho Napsal:
-------------------------------------------------------
> Inak to ZLR musi byt striktne pri long medzi 0 az
> +100 aby platilo a pri short 0 az -100 ? Takych je
> tam hrozne malo a ked tam aj su tak nie su
> profitujuce .

To ZLR může být do 120, abych citoval Woodieho: "Mám raději, když začíná do 100."

Odesláno

Images,
dík za info, ale tou poslední větou střílíš vedle. Právě proto, že jsem četl všechno, tak jsem našel rozpor ve výkladu LSMA mezi tebou a Teqa.
No nic, dodělal jsem backtestík s LSMA, teď to zkusím bez něj a uvidíme :-)

Odesláno

Adraj:
V pohodě, oba se pohybujeme na serveru, kde ta píle, odhodlaní, poctivé sebevzdělávání a ochota, patří mezi základní pilíře, na kterých to tady je postaveno.
A je vidět, že jsi k tomu zaujal ten nejlepší možný přístup: srovnávací backtest a osobní zhodnocení, která varianta bude pro vlastní obchody výhodnější...
Pak se určitě pochlub, k jakým jsi došel poznatkům.

Odesláno

Pro všechny spřízněnce woodieho CCI systému, obchodující přes platformu VT, tady mám jeden dáreček. V příloze přikládám pro mě už finální verzi WCCI indikátoru, kde jsem opravil všechny chybky, na které jsem v průběhu používání indikátoru přišel. První velkou chybou je způsob vykreslování ve VT. Pokud se v platformě nastaví plynulá horizontální čára a pokud to má být čára, kde se střídají až 3 barvy, VT to nezobrazí korektně. Obzvláště při rychlých změnách barev za sebou, to hází chyby a ukazuje úplně něco jiného. Jediné možné řešení jak to opravit, bylo nahrazení kontinuální čáry, čárou tečkovanou. Omezení je, že to nefunguje na typ nejtenčí čáry, ovšem od druhé úrovně výše, to už je v pořádku. Pokud se provede tahle změna a srovná s původní variantou (která je na VT foru, nebo byla doposud ke stažení tady), už na první pohled ukazuje sidewinder malinko jinak- správně! Bohužel konkrétně tahle změna se výrazným způsobem dotkne vzhledu celého indikátoru. Vše je mohutnější, musí se rozšiřovat graf. Pro zachování přehlednosti jsem taky musel změnit typy čar, tlouštky čar, různé barvy.Snažil jsem se barevně to vyladit dle svého nejlepšího vkusu s důrazem na to, abych se příliš neodchýlil od originálu. Samozřejmě barevné det. už jsou na každým, není cokoliv problém změnit. Přikládám obr. na posouzení. Teď však k těm podstatnějším (více programátorským) změnám: SIDEWINDER nespolupracoval s japonskou měnou, resp. ukazoval špatně. Doprogramoval jsem smyčku, kde se v tabulce hned na začátku zadá, zda japončíci ANO/NE... :-) V dalších změnách jsem trochu improvizoval. Vadilo mě, že jak LSMA linka (kopíruje nulovou), tak EMA (na hladinách +100/-100) zobrazují pouze 2 stavy. Což je už z logického hlediska nesmysl, při porovnávání aktuální ceny, s cenou vypočítanou na základě minulosti, vždy musí existovat mimo hodnot větší-menší i rovnost. Bohužel původní verze byla naprogramovaná tak, že jak EMA, tak LSMA při dosažení rovnosti s aktuální cenou, zobrazili barvu rostoucí (zelenou), tj. jak kdyby EMA, či LSMA byly menší. A to je velice matoucí stav! K oběma linkám jsem tedy přidal třetí barvu- žlutou při dosažení rovnosti. Po chvíli testování, kdy jsem zjistil, že je tento stav velice vzácný, jsem ještě přidal toleranci +/- jednoho ticku. Tzn., že LSMA bude například červená jen v tom případě, pokud klesne cena pod LSMA o dva více tick (pips). Pokud je LSMA rovna aktuální ceně, nebo jen o 1 tick větší/menší, barvička bude žlutá, což skvěle vystihuje stav býci-medvědi v rovnováze. Připomínky jsou vítaný. Zatím co jsem si s tímhle hrál, tak mně utekly dva pěkný ZLR obchody, sakriš.... :-)

1824

1825

• Vytvořit...