Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Merlin:
Na tohle můžu odpovědět i já, když máme ten den nezávislosti a trhy stagnují... :)
Čas ve VT je řízen nezávisle na Tvém čase v PC, je to tedy pod taktem Tvého brookera.
Kdežto čas v jakémkoli externím prográmku, podobný těm, co se dají stáhnou na WCCC stránkách, ja závislý na nastavení čase v PC.

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Neviem ci pisem dobre do vlakna, ale da sa povedat suvisi to z Woodiem, tak asi spravne. Aby som nemusel urcite clanky hladat, kopirujem si ich do pc a robim World dokumenty. A tu nastal moj problem. Video sa skopirovat neda, ako text a obrazky. A aby mi ho poslali, tak to je na e-mail dost velke a nemuselo by to prejst. No mohli by admini servru, ak budu taky zlaty aj do buducnosti, ked spravia daky clanok a bude tam aj video, dat ktomu link na stiahnutie. Bolo by to fajn. Musim povedat, ze to video je super, no chcel by som si ho pozriet na celej obrazovke a to mi webova uprava neumoznuje. Samozrejme si ho chcem aj ulozit. Vopred vdaka. Jedna sa o toto video na stranke :
www.financnik.cz/art/zkusenosti/woodies-cci-5-video.html Velikost videa je 10,3 MB

Odesláno

ICE,
určitě si nepřejeme šířit materiály publikované na tomto webu jinak, než jak je publikujeme - tedy jako součást těchto web stránek. Pokud si kopírujete stránky do Wordu, tak věřím, že je to pouze pro Vaši osobní potřebu - bohužel spousta takových vytvořených dokumentů pak koluje po internetu s tím, že jejich tvořitelé si dají zejména záležet na tom, aby vymazaly všechny odkazy na původ textu - tedy náš server. Z tohoto důvodu určitě neplánujeme jakkoliv dávat videa k dispozici tak, aby je bylo možné stáhnout a distribuovat mimo tento server.
Petr

Odesláno

Vporiadku ak je to tak, tak rozumiem. Osobne som nemienil rozsirovat to nikde po internete. Len pre svoju osobnu potrebu. Momentalne sa len ucim a musim povedat, ze video mi dalo viac, ako ten text a obrazky ktomu. Teda ak sa rozhodnete podobne videa davat na Vase a nase stranky, len to uvitam. Pretoze vela krat sa stane, ze si daco musim dat vysvetlit, lebo hoci som si to viac krat precital, nepochopil som podstatu veci. A to video je fakt super pre mna, este stale zaciatocnika. Prakticky som to chcel hlavne ktomu, ze zatial mam demo a ucim sa, no moj internet je zatial sireny wifi a ta ma obcas muchy a stoho dovodu sa nemozem dostat k informaciam, ktore prave potrebujem. Je mi jasne, ze to do buducnosti budem musiet zmenit. Kabel je kabel. A ked prejdem na Live ucet, urcite budem musiet prejs na rychlejsi a stabilnejsi net. Toto je hlavny dovod, preco som si to chcel stiahnut domov.

Ono musim sa ospravedlnit, hladal som to pracnejsie cez vyhladavac a ono to obshuje sekcia "wiki". Priznam sa je to tam v Obchodní systémy pro daytrading teda v Poziční obchodování futures. Jaj este sa musim vela ucit, ale uz viem, ze nie vsetko, co potrebujem, je v sekcii "FOREX" ktrej sa venujem. Ale vdaka za odpoved. :)

Odesláno

To images:

presúvam odpoveď na Tvoju otázku z vlákna Komentáre II, aby sme neplietli hrušky s jablkami.

Takže k tomu obchodu: Možno je to zavádzajúce, že som to nazval zobchodovanie fundamentu s Woodiem, keďže s "klasickým" Woodiem mal môj prístup spoločné len niektoré veci. Ale hlavná myšlienka, ktorú Woodie aplikuje - zachytiť momentum trhu- tá bola zachovaná v plnej šírke. Takže kus to popíšem, pre lepšiu predstavu:
Išlo o včerajší prejav Tricheta. Na grafe som mal zobrazený indikátor Woodie CCI v klasickom nastavení (na 15minútovom grafe) spolu s pivotmi. CCI do prejavu mierne klesalo k 0 a trend podľa Woodieho nebol žiadny. O 14:30 sa očakával nejaký prudší pohyb, ktorý malo CCI zachytiť - buď prekročením 0, alebo odmietnutím a otočením smerom nahor. CCI sa po 2-3 minútach po 14:30 otočilo prudko nahor spolu s TCCI. Okamžite som vstúpil za market (príkaz so SL som už mal pripravený, keďže som očakával skôr počiatočný nárast ako pokles). Momentum CCI zachytilo skvele a v priebehu 1 minúty cena dorazila k pivotu. Tu som časť pozície zatvoril a posunul SL. Do konca 15minútovej sviečky som zotrval so zvyškom pozície v trhu a keď na začiatku ďalšej sviečky sa vytvoril hák z extrému, zatvoril som okamžite aj zvyšok. ako sa ukázalo, bolo to správne rozhodnutie.

Ako vidno, s Woodiem to malo spoločné: timeframe, indikátor, kvázi pattern (ZLR, ktoré sa však ešte len začalo tvoriť a ešte k tomu chýbal právoplatný trend). jedine výstup bol urobený presne podľa pravidiel (aspoň teda dúfam) HFE.
Možno ma priaznivci Woodieho ukameňujú, ale 100%obchodovanie Fx podľa jeho systému je asi dosť problematické. ale ak si z neho človek vezme základnú filozofiu a zvyšok si prispôsobí sám (odporúčam rady Sida z tohto vlákna a mrknúť na AOS, ktorý dal k dispozícii), je to skvelá pomôcka ako nastupovať do obchodov na začiatku veľkých pohybov a nie až v ich polovici alebo nedajbože na konci. Ostatne, veď o tom Woodie je: zachytiť momentum trh a vyťažiť z neho maximum.

Pekný deň a úspešnú plavbu US dátami dnes poobede

Martin

Odesláno

galant:
Díky za objasnění, myslím, že je to pěkná ukázka toho, jak se dá použít CCI indikátor i jinak, než jak je definován woodieho pravidly.
Když už jsi se zmínil o Sidovi a jeho radách, tak speciálně musím vyzdvihnout jeden jeho komentář z FX seriálku: "při překřížení CCI a TCCI mezi hranicemi 120/140 a -120/-140 často dochází ke změně trendu..."
Backtestoval jsem tento poznatek v rámci AOS, kde jsem pak zkoumal signály a výsledek je, že když už se to v tomto rangi otočí, tak to stojí za to. Ovšem často se tak děje proti rozjetému trendu, takže to chce odvahu, přijímat tento signál...
Ještě taková drobnost nesouvisející s CCI. Ve svém přispěvku píšeš o zavření části pozice. Jsme na FX. Pokud otevřeš pozici at už s minilotem, nebo deseti loty, tak nevím o tom, že by šlo část této pozice zavřít. Chápu to tedy tak, že těch pozic jsi měl otevřených více (za každou jsi zaplatil spread) a zavřením "části pozice" myslíš uzavření některé z držených pozic...
Aspoň tak to za velkého skřípání zubů provádím já.... :-) Chceš vícenásobný vstup třeba na cable, vlítneš do toho se třemi pozicemi a lup tam brookerovi 3x4 pips poplatků. Takže ještě než začne probíhat Tvůj obchod, už jsi 12pips v mínuse. Říkám si, kéž by existovala ta možnost otevřit jen jednu pozici s jedním poplatkem za spread a tu po částech uzavírat....

Odesláno

Images:

ak otvorím napr. 2 miniloty naraz, tak jeden zavriem, pri druhom posuniem SL. Takto som myslel zatvoriť časť pozície. rovnako ako pri Vegasovi na fibo úrovniach zatváraš postupne jednotlivé časti pozície.

Odesláno

Marek24:
No vida, to jsem až do dneška nevěděl. A to jsem si myslel, že mně v platformě VT už nemůže nic překvapit.... :-)
Teď to zkoumám a máš pravdu, stačí při zavírání přepsat v množství tu předdefinovanou jedničku....
Díkas.

• Vytvořit...