Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

TEQA:

Jinak když si počkáš tak na EUR/USD se tvoří pekný ZLR na hodnotě -60 na short, indikátory jsou v dobré barvě, a pokud se to zítra otočí, bude z toho peknej ghost, teoreticky i takový cikcak vegas. Jinak je to ale na denním grafu takže do konce baru dost času.

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lisakus Napsal:
-------------------------------------------------------
> TEQA:
>
> Jinak když si počkáš tak na EUR/USD se tvoří pekný
> ZLR na hodnotě -60 na short, indikátory jsou v
> dobré barvě, a pokud se to zítra otočí, bude z
> toho peknej ghost, teoreticky i takový cikcak
> vegas. Jinak je to ale na denním grafu takže do
> konce baru dost času.

nešlo to z extrému?
na GBP/USD se teď tvoří další ZLR, jinak na tom výživném ghostu na tomtéž vstup na 1,8228 a výstup 1,8163 (na zpětném protnutí 100) +65 pips.

Odesláno

Ještě takové ujasnění přídavným indikátorům WCCI.

Na nulové lince se nachází LRMA v periodě 24. Zde jsou možné dva stavy, buď je Close cena větší, jak LSMA, nebo menší. Tyto stavy charakterizují barvy, obvykle červená/zelená.

Na lince 100 by se měl nacházet tvz. choop indikátor. Nevím, co přesně by se pod tímto názvem mělo skrývat dle woodieho, každopádě v mém WCCI indikátoru pro VT je zde klasická EMA. A to v periodě 34. Opět dva možné stavy, obdobně jako u LRMA. Barvičky jak je libo, u mě ve VT- zelená/fialová.

Linka 200- Woodieho specialita SideWinder. Zde můžu jen doufat, že moje verze ve VT odpovídá originálu. Výpočet je trochu složitější, přitupuje k tomu přes LSMA, EMA, no vzorců tam je poměrně dost. Jsou zde tři možné stavy. Interpretace něco jako: není trend-slabý trend-silný trend. Barvy: červená-žlutá-zelená.

Kdo k tomu může napsat něco více, nechť tak učiní. Mám ze to, že tyhle pomocné indikátory vznikly až vývojem a Woodie podle nich dříve neobchodoval.
Pro shrnutí budu rád, když tady někdo z účasníků semináře napíše, u jakých patternů Woodie tyto pomocné indikátory používá a jakou jim přikládá váhu.

Odesláno

Jelikož jsem byl taky účastníkem, dodám něco k použití indikátorů, které tady nastínil nick images.

SideWinder a Choop indikátor používá Woodie pouze pro ZLR patern.

LSMA (na 0 lince) používá zase jen pro patern FAMIR a VEGAS

Pro patern Ghost nepoužívá ani jeden z indikátorů a jestli jsem dobře pochopil tak při tomto paternu nemusí být 6 úseček nad/pod 0 linkou (určení trendu) ve směru vytvoření tohoto paternu.

Pokud jsem něco nedodal, nebo špatně interpretoval, učiňte nápravu.

Odesláno

Jen male upresneni. Na nulove lince je LSMA (Least Square Moving Average) v periode 25. Pouziva se pouze pro patterny Famir (Shamu) a Vegas. Drive se pouzival i pro ZLR, ale v soucasne dobe ne. Stavy ma celkem tri - cervena usecka/tecka = klesajici trend; zelena usecka/tecka = vzrustajici trend; modra usecka/tecka = flat (trh jde do strany).

Na linkach +/- 100 je chop indikator (EMA34), ktery indikuje smer trendu. Pouziva se pouze a jenom pro ZLR. Modra barva = rostouci trend; cervena barva = klesajici trend; zluta barva = flat.

Na linkach +/- 200 je SideWinder, ktery porovnava uhly mezi LSMA(25) a EMA(34) a slouzi pro indikaci sily trendu. Presny vzorec pro vypocet je tajny (Woodie nechce, aby se prodaval) a byl implementovan do dvanacti nejrozsirenejsich platforem pro zobrazovani grafu. Zelena barva = silny trend; zluta barva = normalni trend; cervena barva = flat. Pouziva se take vyhradne pro ZLR a pripadne pro lepsi koordinaci pri vystupu z pozice.

Indikatory CZI (chop-zone indicator) a SW (side-winder) jsou nove (cca rok). LSMA(25) na ZL pouzival Woodie uz dlouhou dobu predtim. Nicmene rada obchdniku nesleduje ani LSMA, ani CZI a ani SW. Obchoduji pouze patterny CCI bez dalsich indikatoru - a funguje jim to. Woodieho system je ale z dlouhodobejsiho hlediska o neco spolehlivejsi a profitabilnejsi.

• Vytvořit...