Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jinak můj názor na wodiho systém je asi takový, Je to úspěšný systém proto že jsou přesná pravidla pro vstupy, výstupy, malý SL a čekání na příhodný okamžik. Takže když se toho začátečník chytí je to určitě lehčí, než pracně vymýšlet celý systém od začátku. Když bude mít kdokoliv systém s přesnými pravidly a malým SL jako wodie, tak určitě tento systém bude taky úspěšný.

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

koblih: pro nás začátečníky je opravdu plnokrevná forex platforma s mini resp. mikroloty nejideálnější a nejlevnější
způsob obchodování. Ale pokud beru do úvahy, že dřív nebo později přejdeme na plné Loty pak výše uvedené
důvody (Galant) rozhodně stojí za zamýšlení. Např. TradeStation - superpatforma je od určitého množství
obchodů zcela zdarma a komise RT cca 6$ (nevím to přesně). Další výhoda je v tom, že z jedné platformy
mohu obchodovat co mě napadne atd.

Odesláno

To lisakus: Souhlas. Ono mnohdy si clovek vystaci i s temi nejzakladnejsimi indikatory a metodami obchodovani pokud je ma dobre zmaknute a nakoukane. Diskuter tusim s nickem STA je toho zivym dukazem. :-) Tak nejak si to zacinam uvedomovat ... ze to moje soucasne preskakovani z indikatoru na indikator ze systemu na sytem vede do slepe ulicky.

Odesláno

Tak když už jsme u těch tipů tak na páru USD/CHF 15 minut se tvoří famir shamu, dokonce s protnutím 0, LSMA barva červená souhlasí, ale do konce baru je 10 minut takže to klidně může dopadnout i jinak.

Odesláno

To koblih:

hovoríš mi z duše. Ale možno práve Sta nám viacerým otvorí oči a začneme sa skutočne venovať tomu, čo je skutočne v tradingu dôležité a nebudeme ako včeličky skáčúce z kvetu na kvet. Takže nech je to Wodieho CCI, trendlines alebo čokoľvek iné, treba sa toho držať, čo najlepšie to pochopiť, naučiť sa to obchodovať a úspech na seba nedá dlho čakať.

Veľa trpezlivosti nám všetkým
Martin

Odesláno

galant, koblih:
Určitě s Vámi naprosto souhlasím, nadruhou stranu pokud člověk touží po komplexním poznání, všeobecném rozhledu a hlavně obchodnímu systému, šitý na míru právě jeho vlastní individualitě, tak si myslím, že je žádoucí vyzkoušet si celé spektrum indikátorů a obchodních systémů. Je mně tak nějak proti mysli, upínat se na první věc, na kterou narazím, nebo o které mně někde řekne, že je dobrá. Zvláště ve fázi, kdy jde jen o fiktivní peníze na demo účtu, jsem toho názoru, že by toho člověk měl vyzkoušet co nejvíce a sám si objevit ten "grálík", co mu bude nejvíce vyhovovat. ;)

Odesláno

images
souhlas....když použiji přirovnání Galanta o včelkách, tak člověk pozná sám nejlépe, který květ stojí za to vícekrát navštívit a který úplně eliminovat...je to indi vindi, ale i tím přeskakováním se člověk hodně naučí..., už jen proto, že lépe pochopí funkci daného indikátoru a může porovnávat, případně si vyďobnout to co mu vyhovuje nejlépe...existuje jedna všeobecná poučka - spojit nejlepší s nejlepším a očekávat to úplně nejlepší..:-)
SID

Odesláno

Images:

áno, je to tak. Neľutujem a verím, že nikdy ani nebudem ľutovať, že som za posledný rok otestoval desiatky indikátorov, systémov a techník, vrátane FA. Ale pri prechode na live obchodovanie je dobré, keď má človek jasno, čo je pre neho "to pravé orechové". Skúšať na live rôzne prístupy, indikátori a OS môže byť dosť bolestivé. Ja obchodujem na live jednu metódu a na deme neustále skúšam jej rôzne obmeny a porovnávam, aký dopad to má na výsledok. Ak sa zmena na deme dostatočne osvedčí, zakomponujem ju aj do live obchodovania. Takže veľká vďaka za možnosť testovania na deme.

Odesláno

...a o tom to je přátelé, bohužel málokdo z nás dostatene do rukou hned na začátku ten správný nástroj aby mohl v klidu obchodovat a vedle toho si tvořit něco svého. Musíme tím minovým polem projít všichni. Woodi CCl je možná
ta vyjímka.

Odesláno

lisakus Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tak když už jsme u těch tipů tak na páru USD/CHF
> 15 minut se tvoří famir shamu, dokonce s protnutím
> 0, LSMA barva červená souhlasí, ale do konce baru
> je 10 minut takže to klidně může dopadnout i
> jinak.

Jinak na EUR/USD se ráno vytvořil GHOST, všiml sis? A byl by pěkně výživný.

Odesláno

TEQA Napsal:
-------------------------------------------------------
> lisakus Napsal:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tak když už jsme u těch tipů tak na páru
> USD/CHF
> > 15 minut se tvoří famir shamu, dokonce s
> protnutím
> > 0, LSMA barva červená souhlasí, ale do konce
> baru
> > je 10 minut takže to klidně může dopadnout i
> > jinak.
>
>
> Jinak na EUR/USD se ráno vytvořil GHOST, všiml
> sis? A byl by pěkně výživný.

viděl jsem jen toho co se vytvořil kolem 5 hodiny ranní na cable takže když jsem v 6 vstával bylo pozdě, ale na euru nějak sem slepej? Nějak ten finančník dnes zlobí, háže mi to nějaké erory při vkládání příspěvků.

Odesláno

Holoubek, Galant: No s tim preskakovanim jsem to myslel tak, ze me patrani po to pravem orechovem se posledni dobou zvrhlo k tomu, ze protoze nemam na to dostatek casu tak aniz o nejake systemu ci indikatoru neco poradne vim, zkusim ho pouzivat, samozrejme to nefunguje, tak se vrhnu na neco jineho a to myslim neni dobre. Vsechno chce svuj cas nic neni zadarmo.

• Vytvořit...