Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 292
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Díky za odpověď,

Možná to tady už jednou je, ale nevídím mojí odpověď.

No začal jsem s ropou po dlouhém zkoušení jiných komodit, cca sugar, soyoil, rice, cocoa, silver a částečně gold.

Ropu jsem vybral proto, protože se hýbe celý den. Obchoduji spíce ID (15min frame). Zkoušel jsem i nižší framy, ale ty jsou moc divoký.

Co je podle Vás do začátku lepší komodita. Měny obchodovat nechci a akcie asi taky moc ne. Jsem spíše zaměřený na komodity.

Zkoušel jsem právě svést se z každou vlnkou.

Děkuji za odpověď

Odesláno

Díky za radu a odpověď,

s ropou jsem začal, protože se hýbe po celý den. Zkoušel jsem i jiné komodity jako sugar, cocoa, soyoil, rice, silver a částečně gold.

Obchoduji spíše ID na 15 min frame. Zkoušel jsem i nižší, ale ty jsou moc divoké tak jsem od nich upustil.

Co je podle Vás jednodušší pro začátek.

Co se týče těch vlnek opravdu jsem zkoušel se svést na každé. Zkoušel jsem i Elliotowy vlny (zajímavý teorie).

Děkuji za odověď

Mirek

Odesláno

Břonda Napsal:
-------------------------------------------------------
> Začínat s ropou, to tedy máte odvahu. Proč
> nezačnete s něčím jednodušším. S něčím na co
> můžete později přejít live.
> Ani jste nenapsal, jestli plánujete ID, nebo
> poziční obchody. To pak těžko radit. Systém
> DeMarca neznám, ale 5CCI se mi jeví z mého pohledu
> pro začátečníka dost nevhodné. Když pročtete
> fórum, zjistíte, že vypovídací hodnotu mají spíše
> vyšší CCI (14, 50). Stejně tak 5EMA je zbytečně
> rychlá a bude přinášet spoustu falešných signálů.
> Zkuste analyzovat trh podle toho co se děje na
> důležitých s/r úrovních ať již horizontálních,
> nebo na těch, které vytvářejí významné klouzavé
> průměry. Všiml jste si, že řada obchodníků
> obchodujících akcie využívá 34-50-204 EMA? Zcela
> jistě to není náhodné. Hledejte v trhu výrazné
> situace - nezkoušejte sjet každou vlnku. Ale berte
> to jen jako můj názor.

Díky za radu a odpověď,

s ropou jsem začal, protože se hýbe po celý den. Zkoušel jsem i jiné komodity jako sugar, cocoa, soyoil, rice, silver a částečně gold.

Obchoduji spíše ID na 15 min frame. Zkoušel jsem i nižší, ale ty jsou moc divoké tak jsem od nich upustil.

Co se týče těch vlnek opravdu jsem zkoušel se svést na každé. Zkoušel jsem i Elliotowy vlny (zajímavý teorie).

Děkuji za odověď

Mirek
>
> Břonda

Odesláno

Díky za radu a odpověď,

Děkuji za odověď

Mirek

Odesláno

Zkuste e-mini´s. Mnohonásobně menší riziko než u ropy. Výběr je velký. Od pomalejších YM, NQ, ES k dynamičtějšímu a populárnímu ER2. Nebo na Eurexu pomalejší FESX či dynamický FDAX. Ropa je sebevražda.

Odesláno

Břonda Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zkuste e-mini´s. Mnohonásobně menší riziko než u
> ropy. Výběr je velký. Od pomalejších YM, NQ, ES k
> dynamičtějšímu a populárnímu ER2. Nebo na Eurexu
> pomalejší FESX či dynamický FDAX. Ropa je
> sebevražda.
>
> Břonda

Přeji hezký večer.
Možná položím otázku trochu zavánějící lenivostí, ale jsem na tom s přípravou na obchodování asi tak stejně, jako [b]Harcesis[/b]. Po různých pokusech mi ropa připadá jako dostatečně živá (někdy až moc ;)) na ID obchody, ale s měnama jsem se po roce a půl nějak nezkamarádil. A v čem spočívá ta moje zdánlivá lenivost? Troch tápu v těch různých zkratkách a také, kde vlastně hledat vhodnou společnost na obchodování oněch e-mini, ER2 ap. Odzkoušel jsem si různé metody a systémy na měnách, gold, oil na platformě MT4 (částečněVTčko) a rád bych u ni zůstal. Zkusil bych strávit trochu času poznáním těch trhů, o kterých se zmíňujete. Jest-li můžete uvést něco bližšího, nějaký zdroj, informaci, kde začít. Vím, že zde je nejvýztižnější odpověď, "stačí pohledat". Pokud to není troufalost, hledáním strávím spoustu času a nejsem si jist správným výsledkem. A pokud tyto informace už někdo má, bude to pro mne víc než jen úspora času.
Děkuji

Odesláno

Harcesis,
pozor XTB je CFD broker a není klasický futures broker, proto u něj nenajdeš emini trhy a CFD ti zrovna nedoporučuju. Na tomto serveru máš spoustu článků, stačí jen přečíst, taky je tu spoustu typů na futures brokery (např. zde www.financnik.cz/forum/list.php?4 ), stačí jen hledat. U velké většiny se dá také oteřít demo účet, stahnout jejich platformu a testovat tam.

Odesláno

Dobry den potreboval bych se preptat na jednu vec.Chtel bych se neco vice naucit o cteni z grafu ale kdyz si otevru clanek (Vice o cteni z grafu) priklad treba cukr je tam vsechno dobre vysvetleno ale kdyz si otevru graf na Barchart Sugar 11 october 2008 jsou v tom pravem sloupci uplne jina cislice( 8,9,10,..) nez mate ve vasem clanku(7,45,7,66,7,88) a tudis neumim vypocitat cenu o jakou se graf pohne.Kdyby mi toto nekdo zotpovedel byl bych moc rad dekuji Lubos

Odesláno

Sztula, Harcesis!
Pánové!
Jak vidno, mnoho času jste zatím studiu tohoto fóra nevěnovali. Pokud pohledáte, zcela jistě narazíte v hlavních článcích na spoustu informací o e-mini´s. Pokud jde o ID obchody, pak je tu obchoduje nebo sleduje 99% traderů. Jsou to minimalizované verze akciových indexů a jsou minimalizované právě proto, aby je mohli obchodovat tradeři s malými účty. Takže např. YM je mini Dow Jonesův index a vystačíte si se SL= cca 80USD plus mínus. ER2, který je zde na fóru nejpopulárnější je mini Russel 2000 a běžní SL je do 150USD při denním range někdy i 1-2000 USD odhadem. Tedy za málo peněz může být spoustu muziky. Jen zkuste SL= 100-150 USD na ropě a dejte vědět jak jste úspěšní. Obecně klasické komodity se obchodují spíše pozičně. Hlavně i kvůli menším objemům a tedy velkým slipům pro ID obchody.
Pro začátečníky v ID je dobrý zmiňovaný YM, nebo Nq, případně z Eurexu FESX (ten jede 8-20 hod). Do měn (Sztula) vůbec nemusíte jít. Forex je zase o něčem trochu jiném. Záleží na Vašem zaměření a vkusu.

Takže více číst! Lenivost se nevyplácí. Pak zbytečně ztrácíte čas na blbostech.

Odesláno

Dobrý den,
pročetl jsem si toto velice zajímavé vlákno a rozhodl jsem se, že předhodím svůj obchodní systém supům. Mým důvodem, asi jako každého zde, je zpětná vazba.

Obchoduji zatím s platformou od XTB na demo účtu. Vyberu si několik komodit, které mají zrovna zajímavý pohyb a sleduji zda se neobjeví nějaký zajímavý pattern. Pro vstup do pozice čekám na povtrzení tohoto patternu a po jeho zřejmé identifikaci vstupuji do pozice na základě CCI indikátoru. Výstup si kontroluji pomocí 3 MA indikátorú (systém B.O.A) a sleduji pochopitelně také trend. Veškeré obchody se snažím konfrotovat s velikostí objemů.

Nezdá se V8m tento systém příliš složitý?

Předem děkuji za případné reakce :)

Odesláno

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Už jsem našel Vámi zmiňované indexy.

Také jsem se díval, že jsou poměrně klidné (v podáni XTB). Možná to tady nepatří, ale chtěl bych se zeptat přes jakého brokera obchodujete, jestli se na to můžu zeptat. Četl jsem zajímavou diskuzi ohledně XTB, ze které jsem na rozpacích.

Děkuji

• Vytvořit...