Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tawa:
Kdysi jsem zkoušel mé EA ještě na Strategybuilderfx a Alpari. Oba bez problémů. Za čtyři měsíce u IBFX se mi stalo 2x, že EA vystavil objednávku o pár pipsů jinde. Ale jinak mi ty nářky ostatních moc nejdou do hlavy. Bylo by dobré, kdyby jsi třeba přiložil graf, až se to příště stane, snad z toho poznám lépe, co se mohlo stát.
Milan

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Volf:
mel bych dotaz k te tve modifikaci. Pokud jsem te dobre pochopil tak aplikujes nastaveni z tydeniho grafu (ze systemu 4h tunel) na daily graf (stejne hodnoty?).
A co me nejvice zajima je jestli nastavujes pending orders, kdyz ti daily graf indentifikuje strednedobe dno / vrchol tak jak ho definuje vegas?

btw: Ja premyslel o DMI ale asi to neni to pravy orechovy

diky Mira

Odesláno

DarkMan:
používám jenom dva MA se stejnými hodnotami jako vegas,ale na daily grafu. Nic jiného zatím na trend neřeším. Rozhoduje jenom vzdálenost mezi nimi.
Milan

Odesláno

Nechci pořád psát o mém ne zcela standardním chodu MT4+Hans123MV2, nicméně dnes v 10:00 mi EA otevřel 2 pozice a to takto : buy GBP/USD otevřeno 1.8962, SL 1.8846 (tzn. 116), TP 1.9009 (tzn. 47). High bylo proraženo až 10:29 na hodnotě 8975.
Eur/Usd podobně : otevřeno 1.2899, SL 1.2834 (65), TP 1.2948 (114).
Mám rozhodně správně nastaveny hodnoty v inputs. V pondělí jsem udělal novou instalaci, pondělí a úterý fungovalo vše přesně tak, jak mělo.

Volf
Pokud Ti nevadí, sleduju na také Tvůj upravený systém popisovaný výše, výsledky vypadají moc dobře. Zkouším taky různé varianty s určením trendu (EMA, MACD)...
Díky za cenné rady a info

Odesláno

Mám ADSL 512 a počítač zvlášť pro Hanse, nechávám ho jet nonstop. Možná by to mohlo být tím, že MT4 jede dobře do té doby, dokuď ho nevypnu a znovu nezapnu. Potom MT4 hlásí "program neodpovídá", po 1-2 restartech PC je vše OK. Zkusím to zítra na jiném počítači.

Odesláno

Volf:
kdyz se vzdalenost mezi MA zvetsuje je trend a nastavujes jen pending dle tohoto smeru,
ale co kdyz prijde mensi pullback toho trendu tak preci se vzdalenost MA zmensi oproti predeslemu dni ....
V tento den take nastavujes pending dle prevladajiciho trendu?

diky Mira

Adam
Me se stalo 2x u Volfove v2 ze mi spatne nastavila entry a jelikoz v1.2 mi fungovala vzdy bez chyb tak jsem jen dopsal veci z v2 do te v1.2 ... tim ale nechci rict ze verze v2 je spatna prosel jsem ji celou nekolikrat a nic spatneho jsem nenasel nekdy proste asi MT "ustreli" ale rozhodne by to nemelo delat tak casto jako tobe

Odesláno

Adam:
někde jsem četl něco o tom, že by se měly EA každý den restartovat. Sice o tom nejsem úplně přesvědčen, ale asi na tom něco bude. Zkus to, třeba to bude ono.

DarkMan:
máš pravdu. Ale funguje to i tak dobře. Ještě zkusím zakomponovat to pravidlo pro více než 500 pips, třeba to bude ještě lepší. To by pak tyto pullbacky mohlo řešit.
Milan

Odesláno

Volf>> vetsina lidi u 4hr Vegase v praxi co sem si vsiml, 500pipsovy filtr opustila a radeji resi primo jenom na 4hr grafu o kolik se musi rozdil mezi MA zmensit nebo pouziva shift close ceny pred nekolika svickama a jeho prostnuti, aby to brala jako pravoplatny signal

Odesláno

tawa:
"radeji resi primo jenom na 4hr grafu o kolik se musi rozdil mezi MA zmensit", nemyslíš spíše na týdenním grafu? Na 4H přeci sleduji, kdy se otočí EMA12. A to protnutí minulé shift ceny mi už není vůbec jasné.
Milan

Odesláno

jej, jak to po sobe ted s odstupem znova ctu, tak bych z toho taky chytry moc nebyl :) heh napsal jsem to hodne strucne

ale hlavni pointa byla v tom, ze jsem si vsim u lidi, kteri vyuzivaji 4h metodu, ze az takovy podstatny vyznam nedavaji weekly grafu, jenom zbezne propocitany rozdil, takze rovnez velmi dulezita je analyza 4hr grafu a pak uz zalezi jaky kdo upredsnotnuje vstupy a prave casto jde videt dost agresivni pristup... kdy se uz pak vyuzivaji veci, ktere jsem psal vyse, jako napriklad, protnuti tzv. neutral line coz je v podstate bod, ktery odpovida close cene 8baru zpet (ten shift), nebo se meri o kolik po pullbacku se musi opet ohnout MA a zvysit rozdil aby slo brat vstup za pravoplatny nebo taky protnuti hlavni 55MA linky a samozrejm dalo by se najit i nekolik dalsich veci...

Odesláno

to volf:
následující komentář neber prosím jako kritiku, pouze konstatuji skutečnost z mého pohledu - při tvém posledním příspěvku jsem si říkal "A přišla bída na kozáka" protože taky mu není jasná odpověď. I při největší snaze se hrozně těžko prezentuje slovy myšlenka, když je pisateli vše jasné a čitatel má problém, jak to bylo myšleno. Osobně některé tvé příspěvky čtu několikrát abych vytušil jejich obsah (zatím se mi doufám daří), na druhé straně jsem rád každému podnětu z tvé strany. Díky

to Adam:
pokud máš problémy takto časté, zkus do kodu EA dopsat těsně před nebo po umístění objednávky Print(...) a vytisknout si do log souboru stěžejní proměnné. Mohlo by to něco napovědět. Špatné je, když to blbne jednou za rok, to pak neodladíš nic. PS. mně Hans123MV2 chodí v pohodě.
Sasa

Odesláno

to Volf: Milane predem diky za uverejneni tve modifikace Hanse ala Vegas 4H tunel (tu) Dnes jsem se na to podival a jiz jen pri pouziti urcovani trendu stejne jako u weekly grafu 4H tunelu je system lepsi tim jsem si potvrdil tvoji teorii, nicmene zkousel jsem dal protoze se mi nelibil zpusob obchodu pri strednedobych vrcholech a dnech .... Nebudu to prilis rozvadet (sirky v ocich zacinaji praskat :)) bavili jsme se o tom tusim vcera, takze vis o co jde. Vysledek si muzes prohlidnout v priloze. Neni to jeste finalni verze, ani jsem natom nedelal poradnou optimalizaci jen tak bezne, nicmene Equity krivka je pekne vyhlazena a DD je taky OK.

1489

• Vytvořit...