Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,
mám možná trochu začátečnický dotaz, ale zato velmi praktický.
Jak v platformě TWS zadat SL, který se při dosažení určité úrovně (zisku) posune na BE?
Napadlo mě použití stoplimit příkazu (stop - dosažený zisk, limit - hladina break evenu) přiloženého (příkaz attach) k vstupnímu příkazu. Je to tak správné? Nicméně v demu se mi nepodařilo připojit další příkaz (SL, PT) k vstupnímu příkazu typu MARKET.

Ještě možná jeden dotaz. Přes IB by měly jít obchodovat CFD. V demu TWS jsem žádná nenašel.

Díky :)

Odesláno

gulii: Může. Jde o NLV, tzn. o hodnotu účtu, nikoli o cash. Čistě teoreticky můžeš klidně celý účet plně zainvestovat, mít volný margin $100, a všechno bude z tohoto pohledu OK. Otázkou je spíš smysluplnost hlídání nějakého $2000 zbytku, protože pokud se ti účet dostane až na tento limit, tak už nepůjde o obchodování ale spíš o sázení.

Každopádně pokud chceš tu svou informaci potvrdit/vyvrátit, zkus to spíš u IB, tam ti odpoví přesně (a na rozdíl od odpovědi na fóru pak budeš mít tu informaci něčím podloženou).

Odesláno

Zdravim,
urcite je nejlepsi se zeptat u IB,nebo to vyzkouset:) S ucetm pod 2000 usd nelze otevirat zadne pozice, ale zavirat a drzet ano. Tedy mam 1999 usd, nic noveho uz neotevru, ale pokud mam 2000 muzu otevrit a drzet cokoli u ceho mam na margin a drzet dokud mam na margin (ten muze byt treba 1100 usd) . Nedrzet 100% uctu u brokera muze byt fajn taktika, byt toto uz je extrem:)

Odesláno

hindemith Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ještě možná jeden dotaz. Přes IB by měly jít
> obchodovat CFD. V demu TWS jsem žádná nenašel.

zdravím, zadá se akcie, např. AAPL a namísto akcie se vybere CFD. Nevím jestli to jde v demu, pokud ne tak stačí vybrat akcii, rozdíl je jen v marginu, který je u CFD menší, jinak je to to samé, chová se to stejně.

Odesláno

Takže jsem psal na IB podporu a je to tak, jak je zde zmiňováno. Margin může být alokován i v té minimální částce 2000USD. Tzn. Pokud má někdo na účtu 2300 USD, tak může otevřít pozici jež vyžaduje např. 700USD margin.

Odesláno

RadH:

Díky za odpověď. Takhle jsem to tam hledal, ale nenašel. Tak to zřejmě v demu není přístupné. Právě kvůli marginu bych raději aspoň začal se CFD. Navíc u akcií jsou některá omezení oproti CFD.

Každopádně na ten příkaz pro posun SL na BE jsem nepřišel. Ale tuším, že se to asi bude řešit podmíněnými příkazy, které jsem v té platformě našel. Kdyby kdokoliv věděl, budu rád za radu.

Díky.

Odesláno

Stáhnul jsem si TWS, ale data se mi nezobrazují kontinualně. Po určité době např. 15 min při změněn time framu se data opět načtou objeví se několik ?????? a graf je opět statický. Co dělám špatně?
Díky Milan

Odesláno

blizard:
asi nemáš zpřístupněná data v Interactive Brokers. Data, která nejsou přístupná jsou buď zpožděná o několik minut, nebo se zobrazují jen denní close ceny (před cenou je C) nebo nejsou zobrazená vůbec. Data, která tě zajímají musíš v účtu zpřístupnit..některé jsou zadarmo, některé za pár dolarů a jiné stojí dost..Existují i různé balíčky...
Většinou data objednáváš podle burzy, na které se instrument obchoduje, takže v tom musíš mít trošku přehled..mrkni třeba na: www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=products&p=fut&ns=T
Najdi si trhy a instrumenty, které tě zajímají a zjisti, kde se obchodují, podle toho objednej data.

Odesláno

Franta1441:
Ahoj. Doporučuji použít Market Data Assistent v účtu IB v záložce Market Data. Napíšeš tam instrument, pro který chceš data a zobrazí se ti možnosti, co musíš zaškrtnout pro získání těchtodat (Těch možností bývá víc). Indexy a ETF jsou všeho druhu, proto musíš zadávat konkrétně. Například pro SPY (ETF SP500) by to měl být AMEX za 1,5 USD měsíčně.
GL

Odesláno

Bohdan66:
Neni uplne jasny, jak zni otazka, ale pokud jde o obavy z anglictiny, tak jsou podle me zbytecne..s podporou jde komunikovat pres chat..takze je klidne mozne prekladac dal pouzivat..

• Vytvořit...