Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zaciatocnik1:
Jasně že jsem ti to mohl napsat dřív, ale vyčkával jsem trpělivě na vhodnou příležitost, abych tě mohl urazit. Monitoruju celé dlouhé roky tvoje příspěvky a financnik.cz 24 hodin denně a trpělivě čekám na příležitost abych ti ihned mohl během minuty poradit nebo abych tě mohl urazit. Prober se.

Když ti už skalper poradil že opce na futures jsou v ceníku u IB jinde než opce na stocks a dali ti přímý link na příslušnou sekci ceníku, tak jsem předpokládal že jsi si to přečetl a spočítal a už není co řešit. Tvůj následující příspěvek „To akože CME Group si za dve opcie vypýtala 1,14 USD ? To neverím“ mi asi zvedl tlak. Když má broker něco v ceníku a naúčtuje ti přesně to co má v ceníku, tak mi reakce „To neverím“ přijde opravdu hodně zvláštní. Nic ve zlém.

• 1 month later...
Odesláno

Ahoj, měl bych dotaz k věci několikrát probírané na několika vláknech. Jedná se o poplatek 85 usd u IB za data ICE Futures U.S. (NYBOT). Strhávají si tu částku nebo ne? Někde jsem četl, že ji začnou strhávat jakmile učet klesne k 500 usd a jinde jsem se dozvěděl, že by si jí měli strhávat každý měsíc od doby co si o data požádám. Může mi někdo poskytnout stručnou odpověď. Díky.

Odesláno

Teď jsem řešil data pro cukr a částka se nestrhává. Psal jsem na live chat. Sdělili mi dva různí pracovníci IB, že mám zaškrtnout volbu kde se nabízí za data 85 USD, ale poplatek se účtovat nebude. Pište ale přímo na live chat IB a konverzaci si ofoťte...

Odesláno

Ahoj,
procházel jsem si podmínky u IB na jejich stránkách a i část zdejšího fóra, a chci se ujistit že všemu rozumím správně, protože to tam nemají napsané zrovna jednoduše.

Ad a) Komise - V ceníku je pro US futures uvedeno 0.85USD na kontrakt, to vynásobím *2 a dostanu 1.7USD/Round turn. Potud jasné, ale pak jsou tam ještě nějaké poplatky pro burzu, a ECBOT má u YM hromadu různých kategorií, ale tak nějak tuším (s tradingem začínám), že na mě se bude vztahovat ta nejvyší, tedy 1.14USD (asi na kontrakt), takže by to dohromady bylo 3.98USD/Round turn. Mám to správně?
Ad b) Margin - je mi 19 let, tudíž mi IB otevře pouze cash account, což znamená, že budu i intradeně obchodovat s pozičním marginem. Je toto pravda? Protože to by pro mě byl dost zásadní problém, znemožnilo by mi to normovat risk na 2%.

Děkuji za odpověď

Odesláno

rastompk, 310Raptor: Díky. Očekával jsem 5USD/RT takže jsem rád :)

A ještě na jednu věc jsem zapomněl, chápu dobře, že data od IB nejsou vhodná pro tickové grafy? Při paperu mi nejvíce sednul timeframe 150tick. A pokud bych tahal data odjinud, a vkládal je třeba do Ninja Traderu, nebudu mít při obchodování nějaké obtíže?

Odesláno

Dalicek Napsal:
-------------------------------------------------------
> rastompk, 310Raptor: Díky. Očekával jsem 5USD/RT
> takže jsem rád
>
> A ještě na jednu věc jsem zapomněl, chápu dobře,
> že data od IB nejsou vhodná pro tickové grafy? Při
> paperu mi nejvíce sednul timeframe 150tick. A
> pokud bych tahal data odjinud, a vkládal je třeba
> do Ninja Traderu, nebudu mít při obchodování
> nějaké obtíže?

chapes dobre. IB tickove data nie su dobre. ja napriklad mam ucet aj u ineho brokera a odtial beriem data a IB pouzivam len ako druheho viacmenej zalozneho brokera.

Odesláno

to Dalicek, rastompk:
Možná bychom mohli upřesnit,že IB data nejsou dobrá na tickové grafy, protože IB ticková data neposkytuje!
Laicky řeženo, IB data posílá v balíčcích a nelze jednoznačně určit, kolik ticků který balíček obsahuje.

• Vytvořit...