Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Syn mojej priatelky dovrši tento rok 18 a chcel by si otvoriť účet u IB rád by som vedel či má niekdo skúsenosti s otváraním účtu v takom veku. A či 18 ročný bude môcť obchodovať aj na margin alebo mu otvoria iba cash účet.

Odesláno

Obelix Napsal:
-------------------------------------------------------
> Syn mojej priatelky dovrši tento rok 18 a chcel by
> si otvoriť účet u IB rád by som vedel či má
> niekdo skúsenosti s otváraním účtu v takom veku. A
> či 18 ročný bude môcť obchodovať aj na margin
> alebo mu otvoria iba cash účet.

Iba cash mu otvoria. Margin account iba od 21

Odesláno

Nonactivity fee je poplatok za neaktivitu. Ak zrealizujete napr. obchody, za ktoré zaplatíte aspoň 30 USD na poplatkoch, tak nonactivity fee neplatíne. Ak zrealizujte obchody, za ktoré zaplatíte na poplatkoch napr. 15 USD, budete musieť zaplatiť rozdiel, teda 15USD (Nonactivity fee - poplatky)

Real time data je zas iný poplatok. Je to skôr poplatok priamo burze, len sa vysporiadáva cez brokerov.

Takže - áno, budete musieť zaplatiť 10 USD/mesiac za neaktivitu, aj keď si nepredplatíte real time data

Odesláno

Díky za odpověď. Já jsem přešel k LYNX brokerovi od Fia, kvůli měnovým spreadům a poplatkům. LYNX poplatky za neaktivitu nemá, takže pro některé investory může být výhodnější z dlouhodobého hlediska LYNX než IB.

Odesláno

rsikora:

jde to tak trochu ve stylu chytré horákyně. Graf se všemi možnostmi NT si zobrazíš i ve free verzi NT, jediné co je zablokované je posílání příkazů z NT do IB. Je ovšem možné zadávat přílazy z TWS například pomocí klávesových zkratek a presets pro jednotlivé trhy.

Odesláno

Dobrý den
Mohu se zeptat ? IB mě zablokovali účet na 90 dní. Musel jsem požádat o odblokování. Na to je ze zákona právo, takže je účet znovu odblokován.
Po druhé mi ale účet neodblokují takže mám trochu strach a chci se ale zeptat : omezení max. 3 obchody za 5 dni (na účtu nemám 25 000 USD) platí pro jakékoliv obchody, nebo se tím myslí max. 3 intradenní obchody v pěti dnech ? Mají nějaké právo mi znovu zablokovat účet pokud zadám třeba jen dva intradenní obchody v týdnu ?

Odesláno

Mají právo na vše co jste si sjednali. To omezení 25K platí pro ID obchodování akcií, ne futek atd. Takže si přečti podmínky na IB webu. Otázka by neměla být, zda na to mají právo (nedělali by to, kdyby ne), ale proč dráždíš kobru bosou nohou.

foglik

• 3 týdny později...
Odesláno

hi tak som tu nasiel ze tu mali niektory problem stym ze bol pozadovane emailom vysvetlenie zdroja nadobudnutia majetku.
toto mi prislo majlom:
Please advise the source of your accumulated net worth by email.

taze ako ste to vyrieslili? pls

staci odpisat emailom napr. Source of my net worth is from my programmer job .

Odesláno

po rokoch si chcem si zalozit druhy ucet v IB (tzv. linked account). Je tu niekto kto s tym ma skusenosti, zopar veci mi neni moc jasnych.
- DataSubscription su spolocne?
- Musim ho fundovat na 10000$ alebo staci presun peniaze z hlavneho uctu?
- Mozem mat na Linked ucte inu Base Currency? (napr. hlavny USD a linked EUR)
- Ak ano mozem presunut eura na dolarovy ucet a za aky kurz mi to prerataju za IDEALPRO alebo iny nevyhodnejsi ?

dik moc za radu

Odesláno

- DataSubscription su spolocne?
Ne.

- Musim ho fundovat na 10000$ alebo staci presun peniaze z hlavneho uctu?
Nemusí být 10000, stačí interní presun.

- Mozem mat na Linked ucte inu Base Currency? (napr. hlavny USD a linked EUR)
Ano.

- Ak ano mozem presunut eura na dolarovy ucet a za aky kurz mi to prerataju za IDEALPRO alebo iny nevyhodnejsi ?
Podle mě můžete mít i na účtu s base currency treba CZK fyzicky třeba USD. Base curency pouze způsobí zobrazení reportů atp. v dané měně. Fyzický převod měny můžete libovolně udělat přímo v IDEALPRO, za cca. 50Kc. Interactive Brokers to převádí při obchodování dle mého názoru forexovym kurzem. Třeba poplatek se mě nauctoval 10$ => 198Kc.

• Vytvořit...