Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Romish

Take se chystam otevrit si ucet u IB s min. požadavkem 3k. Je mi pod 26. Jak jste postupoval? Nastavoval jste nekde neco specielne, jinak nez je v navodu od financnika? Co jste udal za majetek, práci atd? Fundoval jste v USD nebo CZK? Dekuji za info, moc by mi to pomohlo...

(tu)

Odesláno

Zdravím,
chtěl bych se vás zeptat jestli je možné otevřít si demo účet u IB (paper trading) bez toho abych na účet poslal těch 10000 dolarů. Myslím to tak, že bych si založil účet u IB kam bych zatím neposílal celou částku a platil si jen data a obchodoval na demu.

Odesláno

Nemám teď volných 10000 dolarů. Budu je mít zhruba za půl roku. Chtěl jsem zatím zkusit obchodovat komodity na demu ale s reálnými daty abych si zvyknul na platformu a otestoval nějaké strategie. Je nějaká jiná možnost než účet na IB ? Data klidně budu platit.

Odesláno

No urcite jsou jine moznosti, tady nejdiskutovanejsi brokeri nabizi demo dlouhodobe za poplatek, nebo moznost otevrit ucet za mensi penize, tak 3 az 5 tis USD. Samozrejme pokud te nejvic zajima IB, tak je lepsi jet demo rovnou u nich...

Odesláno

Ale pokud to chápu tak IB nabízí demo jen těm co u nich mají účet na což potřebuju 10000 dolarů. Kteří kvalitní brokeři nabízejí možnost demo účtu s reálnými daty za poplatek bez nutnosti otevírat ostrý účet ? Můžete mi to někdo říct nějak konkrétně? díky

Odesláno

Tak broker bude asi chtit abys ucet otevrel, proto je dobry jit na demo tam, kde bych chtel obchodovat, u takoveho Mirusu byli ochotni prodlouzit demo, nebo nabizeli otevrit ucet s 1000 USD a free demo a pak ze si penize doposlels a budes chtit obchodovat, na to je potreba se zeptat primo u nich kdyz tohle resis.
Jeste by to melo jit i zcela bez brokera, jen treba Ninja Trader a Datafeed koupit, jen ty data bejvaj drahy, takze jit pres Brokera je lepsi-levnejsi.
Tak kontaktuj sve dva tri favoritni brokery a at ti udelaj nabidku, ucet ale otevrit potreba bude. No a pokud chces IB a mas 10k, neni co resit uz... Tak at to zdarne vyresis.

• 1 month later...
Odesláno

Napojení na Ninja Trader na nejnovější verzi TWS blbne.

Zkusil jsem nainstalovat na testovací PC poslední verzi TWS (939.2) na první pohled bylo vše OK ale už na druhý se ukázalo, že zlobí nastavení časové zóny pro historická data. Při otevření nového grafu se stáhla historická data a na dolní části grafu se ukázal čas v časovém pásmu burzy tj. o 7 hodin méně (zkoušel jsem NQ, ES, YM, CL) od toho okamžiku se začal čas ukazovat v mém lokálním čase takže první nová svíčka a všechny další po otevření grafu už měly čas shodný s časem v počítači. Chvíli jsem s tím laboroval a pak jsem se pokorně vrátil k původní TWS 936.

Odesláno

Ahoj,

mám čerstvé zkušenosti s otvíráním účtu u IB pro 26 or younger. Takže...

Řídil jsem se přesně manuálem, co je na finančníkovi (až na pár drobných změn je to pořád stejné). Co se týče účtu pro 26 or younger, tak je to tak, že se normálně vyplní aplikace pro Individual jako je v manuálu a oni si už podle data narození zjistí, jestli můžem fundovat 3K nebo 10K... Já jsem jim ještě kvůli tomu psal, že mi bude v září 27, tudíž mi ještě je 26 a že chci fundovat 5K, tak jestli to není problém. Peníze jsem ještě neposílal, tak se ještě podělím, jak to dopadlo.

Majetek a práce - vyplnil jsem, že jsem zaměstnaný, včetně adresy firmy apod. Co se týče majetku, tak jsem nechtěl napsat přesně to, co je v manuálu, aby to nebylo tisíckrát stejné. Uvedl jsem ve všech kolonkách nižší hodnoty (i tak to bylo přestřelené) a prošlo to, ani se dodatečně na nic neptali. Trochu lapálie byla s dokumenty. OP vzali okamžitě, ale doklad pro ověření adresy jsem posílal asi třikrát. Trvali na tom, že to nesmí být starší 6 měsíců a nesmí to být v elektronické podobě. Nakonec jsem jim napsal, že výpis z účtu v elektronické podobě vypadá úplně stejně, jako ten, co mi banka pošle poštou a že by to trvalo několik dní, tak to pak vzali a druhý den mi potvrdili schválení.

Takže komu ještě nebylo 27, není co řešit. Ikdyž minimum by mělo být asi spíš těch 5K z toho co se tady píše...

Odesláno

Nic jsem nezačerňoval. Poslal jsem to tak, jak to je a v pohodě. Podle mě, kdybych to začernil, tak spíš upozorním na to, že něco není asi úplně tak jak má být. Navíc i když máš na výpisu, co jim pošleš, malou částku, tak není vyloučeno, že máš další účty a spoření atd. kde můžeš mít miliony:) Ty výpisy z účtu podle mě berou vážně jenom kvůli potvrzení adresy na OP...

Odesláno

Zdravím,
omlouvám se jestli se to tu řešilo ale rád bych se optal detailněji na poplatky u IB. Rád bych obchodoval pozičně akcie (nezatížené pákou), jaké všechny poplatky bych musel platit? Za nákup/prodej, data,....? Dají se data odpojit když budu vědět že nebudu měsíc obchodovat? Na kolik by mě to celkem vyšlo? Kolik peněz musím poslat na účet, musí to být těch zmiňovaných 10000USD i když nebudu obchodovat intraday? Co když si je tam pošlu a 9000USD si hned stáhnu a nechám si tam jen 1000USD na obchodování? Je tohle možné?
Děkuji za odpovědi na mé zvídavé otázky.

• Vytvořit...