Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to PetrPavel and all:
Ahoj chtěl jsem se zeptat, myslíš že to nafundování učtu $5000 by fungovalo i u nově založeného účtu. Že bych při registraci napsal že tam budu posílat $10000, ale poslal bych jen $5000, myslíte že by to prošlo??..Díky za info.
Podotýkám že ještě nemámu IB žádný účet.
Honza

Odesláno

Honzo,,
upřímně nevím, já první účet založil s 10K až ten druhý jen s pěti.Myslím, že jim jde jen to, že to všechno odsouhlasíš. Ale jak píši sám jsem to nevyzkoušel, takže vlastně nevím.
P.

Odesláno

Honzo,
ještě mě napadá řešení, které zde zaznělo již mnohokrát. Prostě si chybějící peníze půjčit na týden. Poté co 10K dorazí na účet u IB, tak se prostě za den, za dva zase vyberou. Samozřejmě je zde ztráta na poplatcích u našich bank. Nevím přesně, ale myslím, že to může být i 1000 Kč. Nicméně to problém řeší. Jiná věc je ovšem, zda není lepší počkat a začínat s větším účtem. Malý účet vždy přináší problémy.

Dobré obchody všem,
P.

Odesláno

ropon

IRA je dochodkovy ucet, sporenie a investovanie na dochodok

len pre US residentov, a vyberat mozes (bez poplatkov a pokut) az po 59 roku svojho zivota, ma to nejake danove zvyhodnenie oproti klasickemu sporeniu v banke a kopec inych podmienok ktore musis splnit pri zakladani a vyberani penazi.

Takze na obchodovanie stale plati ucet Individual s depozitom min 10k

www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=minimumDeposits

Odesláno

ropon,
těch 10.000 musíš zaškrtnout vždy pokud nejseš us domorodec (indián), kteří mají výhody z důvodů špatného svědomí :)
jelikož asi indián nejseš, týká se tě 10k ať již obchoduješ cokoli - spready, opce, akcie, futures....je to fuk......

Nevyzkoušené zůstává zda ti projde, když zaškrtneš souhlas s fundováním 10K, ale nafunduješ méně, což podle mne zatím nikdo nezkusil.? Aspoň o tom nevím. Jde ovšem o jasnou "českou uličku".

Po nafundování 10K můžeš mít ovšem na účtu libovolný peníz. Jednou za měsíc můžeš libovolnou částku vybrat bez poplatků na straně IB. (u své banky nepochbně zaplatíš). Účet nesmí klesnout pod 2000, při nižšší častce tě nepustí do obchodu. (Samozřejmě v tomto mezním případě nesmí být margin vyšší než těchto 2000)

Dobré obchody,
P.

Odesláno

PetrPavel
o té možnosti nejprve nafundovat účet a poté část vybrat vím. Ale asi počkám na těch $10000..
Nějak matně si vzpomínám že jsem někde četl že byla možnost u IB založit účet i přes nějakou jinou společnost a tam bylo míň,..tuším $5000, ted už to ale nemůžu v diskuzi nikde najít..
Honza

Odesláno

nevím, ale založit účet s méně než 10000 USD mi opravdu přijde jako ztráta času. Tak si tam prostě dej 10000 USD, za pět kup třeba nějaké ETF (SPY, DIA, SDY, cokoliv nepákového a se širokým záběrem) a těch druhých 5000 použij na opce, intraday a podobně. To je takový problém? Stejně přece obchoduješ pouze s penězi, které si můžeš dovolit ztratit, ne?

• 3 týdny později...
Odesláno

Dotaz k IB:

Mám zadané GTC příkazy, rolování opcí.
Nic složitého, aktuálně vypsanou putku chci vykoupit, a vypsat ji v dalším měsíci.

Dosud bylo vše bez probémů, nastavil jsem příkaz přes Combo, zadal GTC, limitní cenu, potvrdil.
Příkaz se objevil se zeleným statutem "Transmitted and accepted"

Teď koukám, že zelené statuty se ze dne na den změnily v oranžové "Cancel request transmitted and accepted"

Proč došlo ke změně?
Jsou tyto oranžové rolovací příkazy platné,nebo ne?
Nejdou totiž ani smazat, zmizelo u nich tlačítko "Cancel"

Jsem na rozpacích, jak se těchto příkazů zbavit. Obávám se, že když zadám nové, pak by mohlo dojít k dublování příkazů a to by byl pochopitelně průšvih.

Díky

Odesláno

Nemyslíš, že je to otázka na Help desk IB a ne na fórum? Každopádně si jejich odpověď ulož a na všechno se raději zeptej 2x - usnadňuje to případné spory, plynoucí z nepravdivých informací, poskytnutých pracovníkem Help desku ... zažil jsem u IB několikrát.

Odesláno

Salughter:
S helpdesk IB mám ty nejhorší zkušenosti. Rotuju pravidelně mezi 15ti Indy, kteří si mne přehazují. Proto se ptám tady, jestli tu někdo nemá zkušenost z praxe. Je mi jasné, že tu je 99% teoretiků, kteří nemají live account a tudíž neví. Ale pořád lepší, než současné dohadování s IB (které vedu a stojí za ho.no)

• Vytvořit...