Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jeste k tomu zdrazeni - pro nekoho to muze byt neprijemnost ale ne IB bych se nezlobil. Podle toho, co pisou, tak zmenu vyvolala burza - ICE/NYBOT. IB se zchovali slusne, napsali nam to dopredu a stavajici subskripce zrusi aby to nekdo nemusel plati omylem. Kdo nechce delat ani ten jeden obchod at si necha view na ECBOT nebo GLOBEX, na uceni a koukani je tam instrumentu dost. Jenom by me zajimalo, jak se to promitne do ceny dat napr. u ZenFire pokud bych chtel jenom data a neobchodoval pres ne.

• 2 týdny později...
Odesláno

Mne asi neco unika, kdyz si rozkliknu subscribe na data, tak tam mam:
Intercont.exchange US FREE
Intercont.exchange Europe FREE

Asi jsem jeste omamena tim cukrovim, ale nevidim zadne zdrazeni na 75 dolaru. Urcite koukam blbe, prosim, stouchnete do mne. Diky, P.

Odesláno

Sice neobchoduji na ICE/NYBOT, ale pochopil jsem to tak, že změna bude probíhat postupně během začátku ledna. Takže někde to může trvat delší dobu, než se zdražení promítne.

Odesláno

Ještě k ceně dat ICE/NYBOT. U IB je v nabídce kromě ICE/NYBOT a ICE EU také položka

"Russell US Indices (RussellTick) Non-Professional".

Za to chtějí 1$ měsíčně bez ohledu na počet obchodů. Pokud tedy někomu stačí TF a nepotřebuje softs, tak by to mohlo být řešení. Dnes jsem na to založil ticket na helpdesku IB a potvrdili mi to.

Odesláno

Hugos, to je dobrá zpráva, to mě vůbec nenapadlo se v tom více šťourat a hledat alternativu. Víc jak russel2000 nepotřebujisuper. Když se tak ještě koukám na ten název v závorce, sice pochybuji, ale má něco společného s tím, že je tento datafeed přes IB v tickové formě a zpětně i historie v rangebars nebo je to jen prostě pěkný název v závorce?! ;)

Odesláno

ještě dotaz, snad ne moc hloupej ;) V account managementu jsem si to už změnil, asi to bude i nějakou chvíli trvat než to bude aktivní. Spíš mě ale zajíma jiná věc. ICE/NYBOT má russel 2000 jako TF ticker. Jak to bude teď v tomto případě, plz?

Odesláno

Hugos, sorry ale "vykomunikoval" jsi to jaksi špatně. Dnes jsem pro změnu kontaktoval přes chat IB a bylo mi napsáno, že na russell2000 future index má právo jen Intercontinental Exchange, US, tzn. že tr TF si přes "Russell US Indices (RussellTick) Non-Professional" bohužel nepřipojíme. Jsem z toho ale jaksi zmatenej, když jsem googloval, tak jsem našel nejspíš ale starší odkaz na manuál od pánů z finančníka, kde opravdu na TFko psali o zatrhnutí této možnosti pro obstarání dat. Tak jsem z toho blázen :S

Odesláno

Co já pamatuju, tak indexy byly i na eSignalu buď zdarma nebo za dolar. Navíc indexy se asi počítají až s 5-ti vteřinovým zpožděním a futuresy to rozhodně nejsou i když se kroutěj podobně. Snad jedině pro větší timeframe by se to mohlo hodit ale obchodovat z grafu ani DOOMu by nešlo a ještě by k tomu byl potřeba větší polštář na účtu.

• Vytvořit...