Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

polygon Napsal:
-------------------------------------------------------
> to Andred
>
> poučení zní pokud možno vůbec nepoužívat STPLMT
> příkazy, ale jen STP, nebo LMT.
>
> To co uvažujete nemá moc smysl, kromě rizika,
> které už jste podstoupil. Pokud se aktivuje stop
> na 121.050 a do burzy příjde buy limit 121.060,
> pak bude ihned vyplněn s cenou 121.050, protože se
> obchoduje za lepší cenu než je vaše limitní. Je to
> tedy totéž jako použít jen STP příkaz. Ten ale
> zaručuje rychlejší plnění, protože jej burza
> páruje jako běžný MKT příkaz.

Bohužel jsem nepřišel na lepší způsob. LMT příkaz použít nemůžu, protože by byl vyplněn ihned. Obecně je vždy příkaz umístěn nad (buy) nebo pod (sell) ceny předchozího dne. Přicházel by v úvahu samozřejmě stop příkaz, ale protože jsou příkazy vyplňovány i mimo standardní obchodní hodiny, mohlo by v některých případech dojít k poměrně velkým skluzům. U některých trhů je likvidita v tu dobu velmi nízká.

To co píšete o dosažení stop ceny, aktivování LMT příkazu a následné exekuci je samozřejmě v 99% případů pravda. Vše ale funguje (fungovalo by), kdybych neudělal zmíněnou botu.

AP

Odesláno

Je to samozřejmě na vás, záleží na co to používáte. Pokud se bavíme o stop-loss, pak by měl příkaz hlavně zajistit, abyste nezůstal v nevýhodné pozici s potenciálně neomezenou ztrátou.

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý den,
chtěl jsem poprosit o radu s otevřením účtu u IB. Nevím, jaký druh přesně otevřít. Mám firmu provozující činnost na FYZICKOU OSOBU a chci obchodovat přes tuto fyzickou osobu, mám normálně IČ, DIČ apod. Můžete mi prosím poradit, jestli mám otevřít druh účtu SINGLE, Corporate nebo jiný?
Velice děkuji za pomoc

• 1 month later...
Odesláno

Ahoj ,
chtel bych se zeptat , jestli mate nekdo zkusenosti s Trader Work Station od interactive brokers , zajimalo by me jestli je mozne na teto platforme backtestovat - popripade jak na to a take co to je API . Budu vdecny za kazdou malickost . Diky vsem zainteresovanym .

Odesláno

Diky za odpoved , jen nevim k cemu to API slouzi , muze mi to nejak pomoci pri dennim tradingu nebo lepsimu nacitani indicatoru ? Snazim se dostat pod kontrolu co mozna nejmensi time interval , uzivam 1,3,5,10 min time frame pro ukazatel trendu , ale snazim se vstupovat a vystupovat z obchodu na 15ti a 30ti sekundovem grafu . Ted jsem ve fazi programovani indicatoru a testovani na papirech. Jestli mi nekdo muze dat jen sebemensi radu , budu vdecny . Diky dopredu !

Odesláno

Dik za odpoved . Ne nemam pres API napojeny zadny jiny software , mam jen TWS a v ni mam nejmensi time frame 5sek. a potom 15s - 30s - 1,2,3min atd , pet sek. jsem nezminoval protoze to je moc crazy , ale 15s je 1/4 min a 30s je 1/2 min a to je pro me vystacujici . Kvuli temto casum a lepsi exekuci jsem presel k IB od TD Ameritrade (TOS platform) a od OptionsXpress. Myslim ze IB je pro me ze vsech ostatnich brokers nejvyhodnejsi po mnoha stranach .

Odesláno

Jo fakt to tam je! Minuta po pěti sekundách. Crazy indeed. :)
Nevím přesně co chcete na takto nízkých TF vysledovat, ale dejte si pozor, ať vás to neodvede od podstatnějších věcí. A hlavně nezklouzněte k přeobchodování kvůli tomu, že najednou každý den uvidíte "stovky skvělých příležitostí" ke vstupu, které během sekund až minut budete zavírat na SL.

Odesláno

Snazim se jen co nejrychleji predpovedet obrat v trendu a to hledam v 30s 15s grafu . Vim ze je to dost dobra hra s ohnem , ale taky je to detailnejsi pohled na minutovy graf a preci mensi vlnky (15 - 30s) delaji vetsi vlny 1,2,3min .
Myslim ze to vubec neni k zahozeni i kdyz opatrnosti neni nikdy dost . Dnes se pokousim do day trader zakomponovat OCA braket order , tak aby mohl byt spusten jednim nebo nejvyse dvema kliky v co nejkratsim case . Na book trader jsem to uz nasetoval , ale na daytrading jeste ne . Jde mi o to mit pred sebou moje oblibene stocky v jednom okne (rekneme 30 kusu ) a mit moznost v kazde sekunde koupit , nebo prodat s jiz nastavenym OCA braketem . Jestli mi nekdo muze v tomto poradit budu moc rad , jinak mi nezbude nic jineho nez se prokousat telefonem do live technical support .(problem je v tom , ze nekdy - dost casto tam sedi osoby, ktere nikdy netrejdovali a maji jen povrchni informace , to je potom na dlouhou metu a klidne nervy.

• 2 týdny později...
Odesláno

ahoj, je možné sehnat historická intradenní data od interaktive brokers aniž bych musel mít u nich zřízený účet?
jde mi o to, že v bych chtěl obchodovat intradenně právě přes IB (+Sierra Chart), ale nemám ještě ani backtest a tak mi zatím připadne zbytečné si otvírat účet, když to může trvat ještě měsíce než začnu live, díky

• Vytvořit...