Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Neco podobneho jsem cetl ve vlaknu ve Forexu. Cim vic borec ztracel, tim pridaval pozice. Kdyz to tam spocitali, dosli k tomu ze musel mit mil. ucet $ aby si neco takoveho mohl dovolit. Navic presne jak pise viki, ta psychycka zatez tam musi byt velika, alespon z naseho pohledu. Takvy obchodnik, ktery traduje uz nekolik let, mohl dostatecne otupet :-)

• Odpovědí 108
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jeste k vypoctu mnozstvi kontraktu... Chapu to spravne, ze v nastaveni MSA u Fixed Risk nastavim 1) vysi SL; 2) procentualni vysi maximalniho risku => MSA z techto hodnot urci vhodny pocet kontraktu (specifikovana_% / SL)?

Odesláno

Zdravim,
zvysovani pozic pri ztratovych obchodech je dle meho soudu mozne jen pri velkych uctech. Nejsem zastancem tohoto pravidla, spise si myslim, ze se jedna o spatnou cestu obchodovani. Ale jak rikam, je to jen muj nazor na vec.

Jen doplnim, ze Elder take uvedl model position sizingu, ktery se ridi casem a proiftem v danem case. Pravidlo je zcela jednoduche a ja osobne jej doporucuji napr. pro intradenni obchodovani.
Zacinam-li obchodovat, zacinam s jednim kontraktem. Tento obchoduji urcite obdobi, napr. dva, tri, ctyri mesice apod. Jsem-li po uplynuti daneho obdobi v profitu, pak zvysim pro nasledujici obdobi [stejna delka jako predchozi] pocet kontraktu o jednu jednotku, coz muze byt napr. 1 kontrakt. Jednotka muze byt 2 kontrakty, 5 kontraktu atd. Tj. nasledujici obdobi obchoduji 2 kontrakty.
Jsem-li v nasledujicim obdobi opet v profitu, pak pro dalsi obdobi opet zvysuji pocet obchodovanych kontraktu o jednu jednotku. Jsem-li v danem obdobi ve ztrate, pak snizuji pro nasledujici obdobi pocet obchodovanych kontraktu o jednu jednotku dolu.
Minimalni obchodovana jednotka je jeden kontrakt.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

Diky, Libici, za zajimave informace. Ja osobne v papertradingu aplikuji model, v nemz na $3.500 USD prirazuji 1 kontrakt. Z hlediska meho MM a obchodniho planu obecne mi takove reseni zatim prijde nejrozumnejsi. Nicmene rad si doplnim vzdelani i o jine moznosti.

Odesláno

Martine jestli se nemýlím tak nastavíte akorát položku "risk" což je váš SL. Musí být zadán u každého obchodu, takže to umí pracovat i s pohyblivým SL- riskem.

Odesláno

Viki,

v clanku je prave napsano:

"Nyní, jak už správně tušíte, uděláme s použitím programu MSA aplikaci jednoduchého position-sizingu. Použijeme k tomu model zvaný Fixed Risk, což znamená, že si stanovíme procentuální fixní výši našeho kapitálu, kterou budeme chtít vždy riskovat na 1 obchod. (Tento model position-sizingu pracuje jako s jednou z proměnných s parametrem maximální ztráty – v tomto obchodním systému je můj základní SL na hodnotě 80 USD). Už všichni víme, že nebudeme chtít nikdy na 1 obchod riskovat více než 3 % účtu. Správné by tedy bylo použít Fixed Risk s hodnotou 3. Já však v tuto chvíli použiju parametr trochu vyšší, a to 6,5 a hned vysvětlím proč."

Z toho usuzuji, ze logicke by bylo zadat:
1) SL (napriklad $80 USD)
2) procento z castky na maximalni risk (viz vyse; napr. 3%)

MSA by pak mel pocitat:

(3500 * 0,03) / 80

A cela cast vysledku by mela byt poctem obchodovatelnych kontraktu, ktere program doporuci. Ale chci se radeji ujistit, ze to tak skutecne je, nez zacnu o testovani ci nakupu MSA vazneji uvazovat.

Odesláno

jj je to tak, hodnotu SL, zadáváte v tabulce (pod kolonku risk)při importu a potom při výběru metody PS - Fixed risk zadáte hodnotu kolik % účtu chcete riskovat, např. 3%.

Odesláno

Dobrý den,

Připojím ještě můj názor na PS a snižování množství kontraktů je-li equity křivka pod průměrem. Je celkem známou věcí, že čím víc kontraktů obchodujeme tím je větší tlak na psychiku a tím je i větší pravděpodobnost, že nedodržíme náš obchodní plán a uděláme chybu. Jsme-li aktuálně pod průměrem naší equity křivky po řadě ztrát, třebaže jsme náš plán důsledně dodržovali, není od věci tak trochu ulevit psychice a riskovat méně. Výsledkem pak je obchodování s větší duševní pohodou a obrat equity křivky směrem nahoru.

Přeji hezký den
Zbyněk

• Vytvořit...