Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím všechny.
Jako začátečník už pár týdnů pročítám tento web včetně diskusí. Moc díky všem za přínos nováčkům, ale k mému dotazu.
Vím že platformu Xtrader tady moc lidí nechválí hlavně díky vysokým spreadovým poplatkům za uzavírané obchody, mě se ale zdá pro začínající celkem jednoduše ovladatelná, tak na ní zkouším demo účet.
Narazil jsem na toto diskusní vlákno a celý tunel systém se mi zatím jeví jako mi nejbližší a proto se chci zeptat jestli:

1) Je aplikovatelný pouze a jen na forex nebo i najiné obchody (komodity jako oil, corn, gold atp.) Pokud ano, jak se u nich mění výstupní strategie? Protože uzavření pozice na 55 89 je neziskové nebo téměř neziskové, když jen spread mezi nákupem a prodejem může být na platformě XTB i více než 100 pips. A daná komodita skáče za den i o mnohem větší hodnoty. Užívají se podle nějakého klíče vyšší fibonaciho čísla?

2) Pokud dle tunelového systému při vyskočení ceny z tunelu otevřu řekněme tři pozice a postupně je na 55 89 a třeba 223 pipsů nad uzavřu a trh pokračuje stále nahoru, musím se držet tunelu a čekat třeba další týden dva než se cena vrátí mezi MA 144 a 169? Přijde mi že se takto příchází o dost značné zisky. Navíc dle starších grafů se při dlouhém trendu nemusí cena do tunelu dostat několik dlouhých týdnů. To tunelový obchodník skutečně nevydělává peníze, když již všechny pozice uzavřel?

Děkuji za odpověď a omluvám se pokud zdvojuju otázku. Podobnou jsem ale nenašel.... ;)

Ondřej

Sdílet pomocí služby

Zdravím ještě jednou.

Kdo máte chuť a chvilku čas, zkuste se podívat na excel tabulku, kterou jsem dal dohromady.
Jestli má alespoň trochu smysl pokračovat ve vývoji. Je to tabulka na propočítávání MM a následných investic.
Zatím fakt jen první pokus.

rapidshare.com/files/68582561/Money_Management_V_1.0.xlsx

Díky ;)

Sdílet pomocí služby

• 2 týdny později...

jenda701 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravim Vsechny,
>
> zacal jsem obchodovat zatim jen na demu 1h Vegasuv
> tunel tak jak je popsan v puvodni verzi. Vstup pri
> prekroceni tunelu vystup na fib 55 nebo 89 a zatim
> to vypada super s 12MA jako filtr. Zatim testuju
> na USDEUR USDGBP Jestli to nekdo obchodujete
> dejte vedet svoje zkusenosti.
>
> Honza

No nevim zda je dobre zacinat tunelama.
Bych ti doporucil zatim si hrat z macd M30 a 1H.

Sdílet pomocí služby

• 2 months later...

Zdravim tunelare Uz jsi nejsem presne jist kdo to byl ale nekdo pridal v tomto vlakne indikator na 1H tunel (search) ,nejsem si plne jist jak nastavit hodnoty ,poradi nekdo ? screen v priloze jde me o format zadavani desetinna mista,promenne atd dekuji moc a omlouvam se ze otravuju takovym lamackym dotazem

4999

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...