Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

Dík namodrovi za preklad 4h tunelov. Pred časom som tu na fóre písal, že sa mi nepodarilo vymyslieť profitabilný OS založený na MA. Ako som prečítal vlákno s vegas tunelmi, tak som zmenil názor. Konečne nejaká stratégia, ktorá ma /konečne/ aspoň na papieri dostala do plusu /i keď len mierneho/. Ale i to ma hodne povzbudilo do ďalšej práce. Testoval som zatiaľ r.2002, iba GBP-USD. Najprv som skúšal 1h. tunel, ale to „sekanie“ keď je cena okolo tunela mi nadeľovalo príliš veľa strát a nedokázal som to rozchodiť do zisku. 4h tunel je už iné kafe, musím však vychytať muchy.

Pri testoch 4h som mal dosť veľký DD, spread som rátal 10 pips a zistil som, že väčšina zisku ostala brokerovi :-D. Niektoré veci som si mierne modifikoval. Napr. fibo čísla /144, 233, 377/ som nahradil obyčajnými gridovými úrovňami odstupňovanými po 50pips od SMA55. Gridových úrovní mám 9 /teda rozsah od 50-450 + 1 posledné plávajúce /, celkom teda 10 úrovní na profity. Fibo čísla neberiem ako dogmu, preto ten grid. Minimálne pri testoch dostanem jemnejšie odstupňovanú výpovednú hodnotu, ktoré úrovne majú zaujímavú profitabilitu a ktoré je možné naopak vypustiť.

Kvôli tomu som si trochu prerobil obchodný denník uverejnený tu na finančníkovi tak, že vstup mám len 1, ale až 10 možných výstupov :-D. Podľa motta, že sa treba zamerať hlavne na výstupy, lebo vstupy nie sú až tak dôležité. Zatiaľ sa mi táto taktika veľmi osvedčila. Ešte k tým gridovým úrovniam. Testoval som aj plávajúce úrovne výstupov ako rôzne standard deviation úrovne BB, alebo ATR, ale neosvedčilo sa mi to. Dôvod je veľmi jednoduchý.

Môže nastať situácia, že pri nízkej volatilite trhu sa úrovne na branie profitov niekoľko násobne priblížia k SMA55 oproti priemeru. Ak náhodou príde v takej chvíli signál na vstup, potom stačí následne jedna dlhšia sviečka v predpokladanom smere, ktorá zasiahne všetky úrovne. Zásobník s obchodnými jednotkami je vystrieľaný na omnoho menšie profity, ako by mohli byť, lebo som už mimo hru. A do rozbehnutého vlaku sa ťažšie znovu naskakuje. Natvrdo zadané fibo, alebo grid mi zaručuje, že očakávaný profit dosiahne požadovanú hodnotu, ktorá oveľa menej kolíše oproti plávajúcim úrovniam.

Ešte pár slov k počtu obchodných jednotiek. 3 jednotky sa mi javia málo, výhodnejšie sa mi zdá začať aspoň s 5 jednotkami /4+1plávajúca/, ešte lepšie s 10 /9+1/. Tá posledná plávajúca jednotka je tam pre prípad, ak by ešte i po dosiahnutí posledného gridu /450/ trh stále pokračoval v raste/poklese. Plávajúca jednotka vystupuje v takomto prípade na SMA55.

Zatiaľ mi trochu robia problém S/R úrovne, časom a ďalšími testami sa to dúfam vylepší. Snažím sa nájsť podmienky, aby to šlo aj bez tých S/R úrovní, potom by bolo možné zostaviť AOS. Vstup do pozície na základe sklonu SMA8, som modifikoval, lebo sa mi zdala dosť pozde reagujúca. Nahradil som ju rýchlejšou MA1, typ HL/2. Opozdenie je menšie ako má SMA8, nevýhodou je, že MA1 vytvára o niečo viac falošných vstupov. Niečo za niečo. Tak tož zatim odo mňa vsjo.

Prajem pekný zvyšok dňa.

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 týdny později...

mecini Napsal:
-------------------------------------------------------
> Posilam inovovanou verzi FF tunel viz predchozi
> clanky.
> Zdravi Martin

Ahoj, chtěl bych se tě zeptat, zda nemáš aktuálnější verzi FFTunnelu "Knife", případě zda jsi to testoval a jak
to dopadlo. Tento systém mě docela zaujal a rád bych to taky otestoval, informace se dají získat právě jen
na Forexfactory v angl., a to není to pravé ořechové.

Díkec za odpověď LL

(tu) Případně jestli mátě někdo jiný nějaké informace k této metodě, budu vám moc vděčný za jejich sdílení.

Sdílet pomocí služby

Zdravím
dnes som viacmenej náhodne do 4H grafu vložil 50 PP(Sidov plav.pivot - to je vec....dik) a ked som si zpätne prezeral grafy asi rok do zadu tak som zistil že v prípade ak cena na cable a euro(ine pary som nepozeral) dorazí k tunelu na 1H a na 4H je od 50PP este relativne dost vzialená (viac ako 20-25 pipsov) a zaroveň 12 EMA na 1H ma este daleko od toho aby prekrižila tunel tak je velka pravdepodobnost ze nastane len odraz od tunela pripadne "motanie" okolo . Proste na preraz by som vsadil až vtedy keď zhruba v rovnakom okamihu (+ - 2 hod ..??) sa prerazi tunel na 1 h. a 50PP na 4 h. .Určite to chce este poriadne vypozerat z grafov ale mozno by to mohlo sluzit ako jeden z filtrov na preraz tunela. Dnes sa to stalo na USD/JPY .Ked sa niekomu bude chciet moze skusit pozriet historiu a pripadne dat vediet....

Sdílet pomocí služby

• 2 months later...

Zdravim vsechny tunelare, i kdyz jich tady asi uz neni moc. Pred chvili jsem si docetl celou diskuzi a jsem metodou nadseny. Divim se, ze zde nejsou zadne nove prispevky. No, vrham se do backtestu. Chtel jsem se jenom zeptat, jestli mate nekdo prizpusobeny obchodni denik v excelu prave teto metode..? Myslim vice pozic a ruzne vystupy apod. Mohli byste ho pripadne ukazat? Kdyz ne, tak chapu. Preju dobrou noc!

Sdílet pomocí služby

TO EVERYONE - 4HOURLY TUNNEL METHOD WEEKLY CHART niekde som tu na fóre čítal, že nie každému sú jasné signály 4HOURLY TUNNEL METHOD, čo sa týka týždenných grafov. Aj mňa to dosť plietlo, myslím tabuľku v dokumente, že "TOP" vedľa v tabuľke zas "BUY ONLY", ale keď som si vytlačil graf a vyznačil som si naň "WEEKLY TOP/BOTTOM" následne aj "TREND" + [bold] TRADING DATES [/bold], dosť mi to ujasnilo veci. Stačí vlastne sledovať rozdiel medzi dvoma MA na týždenných grafoch. Urobil som veľmi veľmi jednoduchý indikátor na weekly chart, ktorý vlastne meria rozdieli medzi 21 a 5 MA + signálnu krivku. Je to vlastne modifikované MACD....... Možno že pomôže predovšetkým tým, ktorý nerozumejú celkom určeniu trendu na weekly grafoch....sú tam zakreslené aj 500 pips-referenčné úrovne-teda hranice, kde podľa dokumentu treba si dávať bacha, aby bar začal klesať o 10 pips respektíve aby bol nižšie ako dva predošlé... Neviem ale mne tých 500 pips moc do hlavny nejde ale ked je to tak ...tak je to tak a ja to meniť nebudem....

4360

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...