Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

Ahoj,
Obchodujem na tunel daily na minilotoch 0,1. zacal som s uctom 2500 USD, zatial len papierovo,jeden obchod denne, idem na riziko 2-5%.
Mam ale problemy s nastavenim limit a stoploss v nejakej tej efektivnej hranici k tomuto sposobu obchodovania.
Niekedy sa mi stane ze obchod sa uzavrie skor ako zacne ist hore,nizka stop.
Aku stop loss a limit povazujete za optimalnu?

Ja pouzivam nasledovne pre jednotlive pary:
1, EUR/USD SL40, limit 70
2,GBP/USD SL50, limit 80
3, USD/CHF SL40, limit 70
4,USD/JPY SL40, limit 70
5,AUD/USD SL40, limit 70
6,USD/CAD SL40, limit 70
7, EUR/JPY SL40, limit 70
8,EUR/GBP SL50, limit 80

Ake su Vase nazory?treba zvysit alebo znizit pre nejake konkretne pary?
Dakujem

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím tunelárov.
Prelúskal som asi polovicu tohto vlákna a podľa vašich príspevkov súdim, že sú veľmi spoľahlivé. Však Vegas tiež s nimi obchodoval 20rokov. Stiahol som si 1hr tunel (mám demo MT4). Ale chcel by som vyskúšať 4hr a Daily. Poraďte mi, kde ich môžem stiahnuť? A ešte pár pre vás určite primitívnych, no pre mňa podstatných otázok :
1. VWB znamená denný tunel, ak nie tak čo ?
2. Vo vlákne "Obchodujeme Forex - tunelová metóda" sa uvádza :

" Napsal jsem plug-in „Vegas Currency Daily“ k použití
na denních grafech. Vkládá do grafu EMA tunel a fibo úrovně, tři na každou stranu tunelu, podle příslušného modelu. Když otevřete přílohu „Vegas Currency Daily“, máte tam pro MT 4 čtyři modely s různými fibo úrovněmi:
Model 1 = 89, 144, 233
Model 2 = 144, 233, 377
Model 3 = 233, 377, 610
Model 4 = 377, 610, 987 ".
Čo to vlastne znamená "plug-in"? Viem, že sú to fib.úrovne, kde vyberám čiastočné PT, ale ako ho dostanem do grafu?

Prosím, poraďte.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Vodo :))
nevím jestli jsem správně porozuměl na co se ptáš, ale pokud chceš zobrazit fibo úrovně u vegase, tak klikni v indikátorech na moving average, klikni na levels, zmáčkni add a napiš 89 pak -89, 144, - 144 atd. a nezapomeň nastavit barvu, ať to nemáš šedé, taky fibo úrovně aplikuj na správnou emu!

ještě připomenu anglický odkaz, kde máš vše do puntíku! forexfactory.com/forumdisplay.php?f=70

Ať se daří :))

Sdílet pomocí služby

rhombic1 :
Dík za info, tie fibo úrovne sú ok, zas niečo nové pre mňa. Ten angl. odkaz je fajn, ale bohužiaľ neovládam angl. čo pociťujem zatiaľ ako veľký hednikep, ale len zatiaľ. Namáš link, kde by som stiahol 4hr tunel indikátor do MT4?
Úspešné obchody.

Sdílet pomocí služby

Zdravím tuneláře.
Narazil jsem na velice dobře popsaný 4H tunel.Používám ho asi týden ale spíše trochu po svém. WOODIho pro potvrzení trendu.Jedu to na demu a zatím ani jeden ztrátový obchod.Vyzkoušejte a podělte se se zkušenostma.Pozor!!! Je tam chyba v nastavení MACD (uvedené MACD 5,13,1 má být 5,13,100).Pokud si někdo najdete čas na přeložení, hoďte sem prosím přeloženou verzi.

Sdílet pomocí služby

Petrpfl:
Nevím jestli se tato strategie dá nazvat tunelem, je to strategie založená na paternech MACD. Tento systém zkouším protože je poměrně jednoduchý, nenáročný na čas, na diskréční rozhodnutí a dá se v něm použít i něco málo z Woodieho. Trochu dává pohled do "světa dospělých", bohužel i včetně velikosti SL.

Sdílet pomocí služby

Petrpfl:
vlakno o 4H MACD (a neskor aj 1H) metode od Philipa na forexfactory sledujem od jeho zrodu.
Preco si myslis ze tam ma chybu v tom MACD ? Podla mna to je dobre.
Je to velmi dobre popisane a super su aj jeho komentare, ked sa mu uz nechcelo vypisovat do fora, tak nahrava svoje veci na mp3 a tu potom prilozi do fora.
IMHO velmi fajn spracovana vec.
Endy

PS: BTW, niesom si isty ci to ma nieco spolocne s Vegasovym tunelom.
Petrpfl Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím tuneláře.
> Narazil jsem na velice dobře popsaný 4H
> tunel.Používám ho asi týden ale spíše trochu po
> svém. WOODIho pro potvrzení trendu.Jedu to na
> demu a zatím ani jeden ztrátový obchod.Vyzkoušejte
> a podělte se se zkušenostma.Pozor!!! Je tam chyba
> v nastavení MACD (uvedené MACD 5,13,1 má být
> 5,13,100).Pokud si někdo najdete čas na přeložení,
> hoďte sem prosím přeloženou verzi.

Sdílet pomocí služby

Retro, Endy
omlouvám se chybné vyjádření, jedná se samozřejmě o 4hour MACD metodu.Ve skutečnosti se dané poznatky MACD dají využívat ve Vegasově 4H tunelu, nebo svém vlatním specifikovaném 4H tunelu, nebo uvedené Phiiipovy EMA a SMA
jako 4H tunel .Každý si vezme z toho to, co mu vyhovuje pro svůj vlastní obchodní systém.
Velice mne potěšilo precizní zpracování této metody.
Endy- ve VT jsem si nastavil MACd-HISTOGRAM : Short MA PRICE close
Short MA periods 5
Short MA TYPE Exponencial
Long MA Price close
Long MA periods 13
Long MA TYPE Exponencial
Signal MA PERIODS 100
Signal MA TYPE Exponencial

Philip uvádí MACD settings at FAST EMA 5, Slow EMA 13, MACD EMA 1
Jakým způsobem bych měl nastavit MACD EMA1 ? Nemáš prosím možnost zde hodit Philipovu 1H metodu?
Díky

Sdílet pomocí služby

Ta EMA1 je tam myslim len na kopirovanie MACD histogramu (pravdupovediac, ja to pozeram na MT, nie vo VT).
Tu 1H metodu pozri na forexfactory v zozname attachmentov Philipovho threadu (klikni na ikonu attachmentu (sponka) v riadku daneho threadu v zozname threadov na ff). Hladaj v nazvoch zip/pdf subory zacinajuce 1H.....
V podstate to je to iste ako 4H metoda, s tym rozdielom, ze sa pouziva MACD nastavenie 8,13,1.
Postup by mal byt taky (ak som to spravne pochopil), ze ked ti 4H da signal, tak pomocou 1H sa vies do pozicie dostat trocha presnejsie a teda podla mna aj s mensim SL.
Obchoduje sa len do smeru trendu (ak si pod 89SMA -> short, ak si nad 89SMA -> long). A v podstate sa hladaju tie patterny, ked cena retracne k 9 alebo 21 EMA a potom da TC (trend continuation -> pokracovanie trendu) signal.
Stale vsak plati pravidlo (aspon podla Philipa), ze cakas primarne na 4H MACD.

Endy

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...