Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

Fenix:

pravda je taka ze pri kazdom systeme, strategii musime vediet ze system bez strat neexistuje.. jednoducho taky nie je, lebo nikdy sa nevie co sa stane nasledujuci den, ako to zahybe cenou.. to plati urcite aj pre vegasa.. vegas je dobry v tom ze pri relativne malych stratach, nadeluje zisky aj v pomere 1:4 aj viac, a tym ho to robi uspesnym.. vegas sice pise,ze mava malokedy straty, ale on pracuje s tym systemom uzroky a vie co moze od neho ocakavat, kedy ma dat blizsie SL atd...
navrhoval by som taky postup, ze ako najlepsie z efektivnit vstup ale aj vystup, ze sa najprv treba zoznamit s trhom s ktorym chceme obchodovat, podrobne prejst jeho minulost,vsimat si ake candle predznamenali otocenie trendu, ake formacie vznikalim a ako sa trh z nich vyvynul.. musime sledovat najpravdepodobnejsiu variantu.. je normalne ze ked so systemom zaciname, nemozme ocakavat hned tucne zisky, nie bez dokladneho spoznania toho systemu..
ATR: je to indikator, ktorym je merana priemerna volatilita trhu, napr ze sa spocitaju poslednych 10 sviecok(myslim rozdiel medzi ich low a hig) a videlia sa 10, a to nam ukazuje priemernu volatilitu za dane casove obdobie.. jeho mozne vyuzitie je dobre aj z toho hladiska ze nie vzdy sa trh sprava rovnako a casto fixne zadavany SL moze byt dost neefektivny, bud malo alebo vela.

dalej vacsina indikatorov je tvorena iba na zaklade ceny, a jedine co nam mozu povedat, ze ci sa trh sprava pozitivne, negativne alebo neutrlane pre nas, ale nikde nie je napisane ze sa takbude spravat aj na druhy den...
cize ja to vidim ako hranie sa s pravdepodobnostou, pomer ziskovych a stratovych obchodov a RRR,exectancy.. vsade si to mohol pocut ze ziskovy system nie je ziskovy kvoli spravnemu nacasovaniu vstupu ale hlavne kvoli money managementu.. preto si myslim ze ,dzi hlavne priority by malo patrit aj "umenie" vystupov trhu.. cize bud po pretnuti TSL, spravna hladina PT, vystup na zaklade candle..... je toho strasne vela...

preto navrhujem ze sa sutredme iba na jeden trh a ten spoznajme, ako sa sprava pri uptrendoch, downdrendoch ale aj pri pohybocgh do strany.... co zmenilo jeho stav, co mupredchadalo... ja sa zameriam na cable, skusim ci to vobec dokazem sa do nho vzit:)))

dufam ze ta z tohto citania nebude bolet hlava:))
Zero999

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to Zero999

tak rozepsal jsi se hezky :)

urcite to chce podrobit delsimu testu protoze zadna metoda nefunguje porad. Jen je fakt ze se mi libi co psal Dzink a tedy system u ktereho si nemusis rvat vlasy ze jsi prosvihl jeden z mala ziskovych obchodu ale spolehlive jsi posbiral stopky kolem tunelu. Napr. Woody CCI uz znam z minulosti a kdyz ho mam ted v Meta traderu 4 tak ho urcite testnu. Tady je to o mensich pt ale castejsich prilezitostech.

Sdílet pomocí služby

Zdravim... dnes som skusal si podrobne z analyzovat cable.. pouzil som metodu elliottovych vln,zobrazil weekly graf(obr 1), potom som si dal daily graf(obr 2) a potom 1H graf(obr 3).. OBR 1:od oktobra 2001 sa cable zmenil z bear na bull, a po vytvoreny impulsu(konci 5 vlnou), nasledovala korekcia A-B-C, ktora mala tvar "IRREGULAR FLAT", co znamena, ze vlna B presiahne vlnu 5, a C presiahne A vlnu... po skonceni C vlny ma nasledovat znova smer v smere trendua pocitanie zase od 1.. ako vidime vlna 1 vytvorila leading diagonal, ktoreho vnutorna struktura je tiez 5 vln(obr 2). po vlne 1 nasleduje vlna 2 ktora je korekcia k vlne 1, robi najcastejsie retracementr 38,2 %, co je priblizne na hodnote 1,8400.. takze ak bola moja analyza EW spravna, mal by sa trh pohnut aspon na uroven 1,8400 a potom sa otocit a ist bull. ak si pozriete obr 2 t.j daily graf vidime, na nom uz zmienovany leading diagonal, aj s 5 vlnovou struktorou.. vidime tam aj ze cable vytvoril komplet 1 vlnu, takze mala by nasledovat korektivna vlna 2 na uroven 1,8400.. pre pripad vegas daily sa nam moze javit prilezitost po vytvoreni 2 vlny, kde by mal trh dosiahnut fibo uroven a jeho otocenie. uvazoval by som aj nad moznostou vstupit short a PT nastavit na uroven1,8700... OBR 3: je 1H graf,ukazuje nam vyvijanie vlny 2. vieme ze kanal vo vegas 1H sa sprava ako pivot, bud ho prejde alebo sa odrazi.. odrazil sa... to je nasa zamienka pre vstup short a mozme ocakavat downtrend.. zadat SL na high predchadzajuceho candle. PT podla seba si urcit, bud kratky, ale aj velky, lebo potencial tam je.. tak to by bola moja analyza cable, nemozem povedat ze vsetko co som povedal je spravne, ale aj keby nebola moja analyza pomocou EW spravna, 1H vegas nam ukazuje signal na vstup short, po odraze od tunela. moja analyza ho len podporuje.. dufam ze som to napisal zrozumitelne:)) S pozdravom Zero999

2727

2728

2729

Sdílet pomocí služby

Chcel by som sa opravit... v predchadzajucom prispevku som ukazoval analyzu pomocou EW.. pouzil som analyzu na tyzdennom grafe, ktory sluzil na lepsie pochopenie, akym smerom sa bude denni graf pohybovat... cize pri tomto to moze byt pouzite ako jeden s filtrov pri daily vegas..

na 1H Vegas mozme tiez pouzit EW ale je lepsie pouzit kratsi time frame.. rozmyslal som nad analyzov pri 15 minutovom grafe az hodinovom... neskor pridam priklad..

zatial...

Sdílet pomocí služby

zdravim, po mojej analyze na weekly grafe, sa domnievam ze by mala nasledovat vlna 2 ktora je opacna k vlne 1(obr 1).. 1H vegas nam ukazuje signal na short, odraz od tunela.. vstup alebo nie??? Vlna 2 ma najcastejsie 3 vlnovu internu strukturu A-B-C, zigzag, kde kazda ta vlna ma tiez internu strukturu A=5,B=3,C=5, dalej vlna 2 robi najcastejsie retracement 38.2%... na obr 2 vidime podla analyzy vyvyjanie vlny dva, presnejsie jeho internej vlny A, presnejsie jej internej casti , vlny 1 a 2 a mozny vznik vlny 3 v smere dole.. ako som hovoril 1H metoda dava vstup short, podla EW by mala ist smerom dole, a podla EW pri mensom timeframe(30minuts), nam ukazalo signal ked vlna 2 urobila retracement 38.2, co ja berem ako dobry signal na pokracovanie v smere kratkodobeho trendu... takto som si urcil ci bude dobry vstup alebo nie na zaklade 1H metody... moze sa stat ze vlna 2 urobi retracement az 50, alebo 61.8, ale nakoniec podla analyzi predsa pojde dole... prosim, neberte to ako ze to je iste, kludne som sa mohol zmilit... pre lepsiu orietaciu prikladam obarzky

2734

2735

Sdílet pomocí služby

Tawa dával dotaz na Vegasovy signály. Službu jsem měl možnost sledovat dva měsíce. Tyto signály byly doplňující službou pro členy privátního fóra za pravidelný měsíční poplatek - upozorňuji, že Vegasovy signály nebyly mým hlavním cílem, ale právě přístup do privátního fóra a získání obchodních metod tradera Jima s 20 letou obchodní zkušeností.

1/ Vegasovy signály
Velmi rychlé zasílání signálů, opravdu v řádech vteřin, nicméně často byl zaslaný signál po pár minutách zrušen a posléze nahrazen novým. Signály jsem přesto sledoval a zapisoval. Závěr vyšel opravdu dost bledě(možná to byl krátký časový interval) a jen mně to utvrdilo o jedné věci, kterou se snažím co nejvíce aplikovat - spoléhat opravdu jen vždy sám na sebe a kvalitně otestovaný systém.

2/ Privátní fórum
Informace z privátního fóra již byly poměrně záživnější kapitolou, ale s odstupem času hodnotím i to jako "ne nejvhodněji investované peníze". Velká část věnována Fibonaccimu a různým kombinacím EMA, nejvíce mne zaujala pasáž o patternech, kdy se nepoužívá žádný indikátor - pouze bary a pozice barů vůči sobě - doporučuji. Vyžaduje to však dlouhodobější test, aby člověk dokázal zanalyzovat vhodnost takového signálu při vstupu do obchodu. Kapitola o MM je velmi slabou částí privátního fóra. Spíše se vyplatí investovat do knih o position sizingu a moneymanagementu - zejména Van Tharp, Ralph Vince.

Nicméně, opět po roce a půl jsem prohledal starší články zde na Finančníkovi a opravdu zde vše již bylo několikrát zmíněno. Vyplatí se opětovně se vracet ke starším článkům.

Úspěšné obchody
Zdraví Mecini

Sdílet pomocí služby

to mecini:

tiez sa zastavam toho isteho nazoru co vy... je pravda ze system na zaklade vegasovych tunelov, moze byt dobra vec, ale najprv je treba sa uplne naucit ako system funguje, zakomponovat si do nho aj svoje vlastne signaly a pravidla a nie len striktne dodrziavat podmienky ktore zakomponoval vegas... lebo je to uz ako nepisane pravidlo, co niekomu moze vyhovovat, druhemu nemusi!!! bez kvalitneho backtestu a papertradingu sa trader, ktory chce byt uspesny, uz ani nezaobide.. to je moj nazor...

pekny vecer:)) Zero999

Sdílet pomocí služby

to mecini:

někdy v létě jsi sem dával modifikaci "Knife" k Vegasovi (predikce vstupu na základě close 8.svíčky od konce) Myslím, že to bylo taky z privátního fora. Mně se to vcelku osvědčilo jako podpůrný faktor, kterým lze někdy vychytit lepší vstup.

Jádro úspěchu ale vidím v testování, propočtech a nakoukávání situací.

Jinak díky za tvé vstupy do tohoto vlákna. Nové impulzy, inspirace pro mně.

Hezké obchody Sasa

Sdílet pomocí služby

Dzink
ahoj, po delší době jsem zase tady. Zjistil jsem, že nejvíce ziskové obchody jsou na tunelu u PT 80, takže teď místo čtyřech jednotek na různé PT dám všechny čtyři na PT 80.
1H už to zdaleka není protože podle 4H se snažím vyhodnotit trend a potom jak jsi psal na minulé stránce vzít něco málo z toho trendu. Po 10 měsících každodeního demo obchodování mám zisk 1300 pipsů, což je málo, ale na druhou stranu, jsem nezrujnoval účet jako u ostatních strategijí.

Sdílet pomocí služby

Zero999

tak priznam se ze to uz je na me az prilis slozite to ci pises co jsi natestoval. Mel jsem za to ze Vegas je spise jednodussi system a netreba krome S/R urovni a TA sledovat dalsich tolik indikatru. No kazdopadne nad nim nedelam kriz...jen se mi v tomto okamziku zalibil vice WCCI byt jen jeden patern (formace) a je to presne to co hledam...jednoduchou metodu. V minulosti jsem taky zkousel kombinovat kdeco s kdecim a ve finale se ukazalo ze ten nejjednodusi system je nejlepsi. Nicmene pokud mas na to bunky a chut tak testuj a preju at se ti to vrati ve spouste ziskovych obchodu (tu)

Sdílet pomocí služby

Fénix,

ano mas pravdu, je to trosku prekombinovane... ja som este na zaciatku, tak hladam svoju vlastnu cestu, skusam.... EW sa mi zda ako dobra metoda na potvrdenie, ale nezabudat ze ked mi EW ukaze signal, neznamena hned vstupit.. treba si pockat ako hovori vegas na nejaky reversni candle... ako si vsimnes teraz cable... nakoniec presiel cez 38,2 retracement urovne, takze moja toeria sa nepotvrdila, ale ako som hovoril kludne sa moze otocit aj neskor, ale najpravdepodobnejsie do urovne 61,8 retracement....

dlho som sa woodiemu stranil, mozno by som skusil aj jeho... no uvidim...

na daily vegas to zatial vobec nevyzera dobre... uvidime ako sa vyvynie ten cable:)))

pekny den, Zero999

Sdílet pomocí služby

Zero999

k tomu WCCI...ke klasickemu obchodu je ted taky malo prilezitosti ale dobre ted vychazi obchody na WCCI formace tkzv Ghost a na extremy kdy oteviras pozici na zaklade WCCI 14 po dosazeni napr +200 a vice udela se hak smerem dolu a oteviras pozici na Short. To vse sleduju na 15 min grafu a dokaze ten pohyb udelat kolem 15 pipu...takze takove ty mensi obchody ale zcela jednoduche. Jinak na formace to chce trochu zkusenosti a citu aby jsi ji spravne uvidel. Hezky popsane na Financnikovi v sekci o WCCI. Nicmene to zatim jen testuji ale vcera to hezky vychazelo. Dam tomu cas a uvidim Sice nejsme na diskusi o WCCI ale dam ti pak vedet.

Zatim.

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...