Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

Zdravim fenixi,

som sa konecne dostal k pocitacu... ja skusam 1h metodu a daily metodu, ale ako pozeram pri tej daily to este vobec nevyzera na nejaky vstup.. co sa tyka 1h metody, skusam na demu ucte, zatial testujem len dva dni, pre malo casu.. ale ako som na to pozeral, len tak vstupit pr 1h metode sa neoplati, myslim tym signal prekonania kanala, ale pouzit nejaky ten filter, zatial as mi najlespie zdaju S/R urovne, hlavne vtedy ked sa drzi len blizko kanala, mozne breakout.. aj sam vegas pisal ze znalosti roznych formacii(triangkle...) nebudu nase obchody tak ciste a uspesne... cez vikend sa tomu povenujem, a potom napisem, ci by nebolo dobre pouzit na uspesnejsie obchodovanie nejaky indikaor, skor myslim, ze aky by bol vhodny, alebo ako ty pises EMA... po vikende prinesem report.... a tu metodu skusim... nevyzera zle...
a inak skusam pouzit indikator ATR na velkost SL, ale rozmyslal som skor nie nie v pomere 1:1 ALE AJ v pomere vacsom, napr 1,5xATR.. aj o tom inokedy... tak zatial....
eeste som sa chcel opytat, ze ake PT pouzivas??? vystup na fibo cislach alebo ???

uspesne obchody prajem... Zero999

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zero999

Tak ja jsem taky zkousel S/R urovne hlavne kdyz byl kanal uzky ale nevyhodou je ze jsou vetsinou dost daleko od hranic tunelu nicmene pokud jsem nastavil SL na hodnotu nad R ci pod S tak jsem vetsinou ztratu nemel pokud to slo v mem smeru tak pri dosazeni Fib.34 jsem posunul SL na open hodnotu a cekal dal ale protoze ty pohyby v poslednim tzdnu byly male max do 85 pipu od stredu tunelu a pak se to otocilo tak jsem vetsinou pobral bud maly zisk a nebo nic. Proto jsem zacal experimentovat se SL 10 pipu pod ci nad tunelem a tam jsem dostal nadilku 10 az 15 pipovych ztrat protoze si to na frantikovi chodilo pres tunel sem tam a tam sem....proste myslim ze jde o spatne obdobi kdy situace na trhu nebyla teto metode prizniva.

Jinak na vystupy volim Fib. ciselnou radu a mozna neni spatne zacinat uz na 34 a pak dale 55.89 atd.

Pokud by jsi prisel na nejaky filtr (12EMA je dost pomala a pres tunel jde dost pozde...to uz je trh davno jinde) tak by to bylo prima.

Indikator ATR neznam a ani jsem nevedel ze by se podle toho dala urcovat vyse SL. Tak az budes mit cas urcite napis a muzeme to zkouset soubezne...treba kazdy z nas v tom najde jeste neco dalsiho...uvidime.

Sdílet pomocí služby

trosicku to vlakno tady ozilo a mel bych jeden dotaz, pred nejakou dobou tady...

Mecini vzpominal, ze obchoduje podle signalu davanych Vegasem a chtel jsem se proto zeptat (jestli to bude cist :-)), jestli je to porad aktualni a pokud ano, jak se systemu dlouhodobe dari??

osobne porad tohle sleduji, ale ne prilis intenzivne, ale kdyz koukam na ty vstupy respektive vystupy co uvadi Vegas na Daily metode na svych strankach, tak docela klobouk dolu :-)

Sdílet pomocí služby

pripojuji se k tobe tawa....napiste vsichni co mate uz nejake dlouhodobejsi zkusenosti s Vegasem a hlavne s 1H tunelem. Metoda vypada velmi hezky a jednoduse ale v praxi jsem z toho zatim dost rozladeny. Jak jsme jiz psal teprve zacinam a nemam za sebou vetsi casove obdobi a tak to mozna posuzuji ve spatne dobe pro tuto metodu. Tak jestli nekdo Vegase pouziva uz delsi dobu napiste prosim jak jste ci nejste s touto metodou profitni.

Diky moc vsem za odpoved.
Sdílet pomocí služby

Fenix: nekde tady na foru je muj prispevek, kde popisuju svoje zkusenosti s Vegasem (cca 3 mesice live). Pripocti k tomu, ze je v tuhle chvili velmi nizka volatilita (vegas 1h nejlip funguje, kdyz trh lita 300-400 pips nahoru a dolu). Ted ma tendenci naopak stagnovat a tim padem mas hodne chppy dnu, kdy jenom cekas na breakout z range, aby ti to za chvili zahucelona stopku a pak cekas znovu dal. Dalsi problem - kdyz ti sedi range okolo tunelu a ma sirku rekneme 60 pips, tak obchodujes breakout z toho range a k prvnimu PT to mas cca 20-30 pipsu max. Kazdopadne z dlouhodobeho hlediska je urcite vydelecny, zvlast pokud ho clovek obchoduje chytre. Ale - musis u toho sedet bez prestavky neustale od rana do noci, kdyz je trh nekde nadohled od tunelu. Je to system s velkym ziskem, kdyz obchod vyjde, ale s mnoha malymi ztratami, ktere te sezerou, kdyz ti utece par ziskovych obchodu. Tazke je lepsi soustredit se na system s nizsim ziskem na obchod, ale s vetsi pravdepodobnosti uspechu.

Sdílet pomocí služby

Pokial ide o indikátor, ktorý by vám "ukazoval" kedy signál vziať a kedy nie, prípadne na ktorú stranu 1hod. tunela sa vydať - tak ten som hladal a nenašiel. Sám Vegas vraví "tunel je pivot" s predpokladom, že ho cena prerazí a ide ďalej, alebo sa odrazí a ide späť - tak sa aj trh správa (NIEKEDY) a indikátory s ním RSI, stoch., ADR ... No a keď trh zblbne a motá sa okolo tunela - indikátory o tom nevedia a ukazujú to svoje čo pôvodne trh zamýšlal urobiť (niektoré zblbnú s trhom). Testoval som to aj diskréčne vo Forex Testeri a zistil som čo SID pár krát napísal - dá sa s tým zarobiť, no sú aj lepšie metódy.
Stále si myslím, že nám Vegas neprezradil všetko.

Štefan

Sdílet pomocí služby

Stefan: Vegas obchoduje leta, takze je to u nej spis o citu. Podle meho nazoru je lepsi znazit se vydelat na smeru, kterym se trh skoro kazdy den vyda a ktery se da tak nejak vetsinou odchytit, pak na PT zavrit kram a jit si s cistou hlavou odpocinout. 1h tunel je hlavne napor na cas - a jeden clovek to tezko zvlada. Vegas to obchoduje dohromady jeste s dvema lidma, stridaji se.

Sdílet pomocí služby

Diky vsem za reakci. Taky to tak citim. Cas sedet u trhu pres den mam ale v noci spim :) Jen me na teto metode zaujala ta jednoduchost ktera je ale jen na prvni pohled na ten druhy uz to tak jednoduche neni.
Otazkou tedy zustava jestli z dlouhodobeho hlediska ten system je funkcni protoze to ze byl v minulosti neznamena ze je takovy dnes. Drive se FX trh choval vice volatilne a pohyby byly velke a jasne coz dnes se rici neda. Ne ze by se nehybal, ale poradny trend uz jsme tady dlouho nemeli. A tady je mozna odpoved na to co mi vrta hlavou ze to tak moc nejde.

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...