Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

Díky za informaci.
U výdrže jsem použil uvozovky - předpokládám, že křišťálovou kouly nemáš. Jinak ten cable ti dnes asi udělal radost. Už se těším, až budu na tom tak, abych zažil obchod o několika set pipsech.

Dotazů bych mněl hromadu, ale vím, že tudy cesta nevede. Čeká mně tvrdé samostudium a samotesting.
Jedině možná kdyby šlo osvětlit pointu permanentního číhání na Fibo55 (ale asi na to přijdu při testech sám)

Držím palce, ať se daří (abych mněl kedy tedy koho zeptat). Sasa

Sdílet pomocí služby

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

sasa:
Permanentní číhání na první fibo je v podstatě taková berlička. Vegasův originál 4H tunel byl zkoušený na příliš krátkém období (tuším jenom rok 2004), kdy to zrovna shodou okolností pěkně trendovalo. Když ale nejsou dlouhé trendy, tak tě 4H tunel "okrádá" o začátky nových trendů tím, že určuje na weekly grafu trend vlastně s týdenním zpožděním. Takže chytání prvního fiba od E55 má vlastně zachytit obrat trendu dřív, než to udělá weekly graf. Abych trochu naklonil slečnu pravděpodobnnost na svoji stranu, tak jsem si projel pár let zpátky a vyšlo mi, že není dobré brát první fibo, když se to k němu od E55 cuká pomalu - proto na swissie beru jen max. 2 svíčky a na cable max. 3 svíčky. Pak entry ruším.
Jinak je to v podstatě ptákovina - prostě "nějak" vstupovat musíš. Mnohem důležitější než vstupy je ale řízení pozic - tedy MM, SL a výstupy. To je to, co ti dělá zisky. Pravidla pro vstupy si můžeš stanovit maximálně jednoduchá, ale pravidla pro stanovení velikosti stoplossu, jeho posouvání, pro braní profitu, pro velikost riskované částky a množství pozic - to musíš pilovat k co největší dokonalosti... :)

Happy trading,
Petr

Sdílet pomocí služby

Uff, budu věřit zkušenějšímu i když jako asi každému v začátcích mi nedají spát vstupy. Říkám si, když už budu mít nějakou stovku pipsů plus, tak to nechám běžet. (vidím úsměv na rtech ostřílených borců a jejich myšlenku "to se uvidí") Pak asi budu mluvit jinak.

Jo k tomu týdennímu zpoždění: máš vypozorováno, že pondělní (nebo zač. týdne) vstupy jsou úspěšnější než koncem? Jde mi o to, že v pondělí je ten týdenní indikátor "čerstvý". Nebo jsi to moc nezkoumal. (a zase ty vstupy ... už dám pokoj)

Dik Sasa

Sdílet pomocí služby

sasa:
při zběžném pohledu na backtesting u swissie bych řekl, že je to u dnů v týdnu celkem jedno. Mám dokonce na backtestu docela dost úspěšných vstupů těsně před koncem pátečního obchodování - tedy pozice držené přes víkend.
Co se týče důležitosti výstupů - teď tady zrovna před sebou mám tabulku backtestu za nějaké období na cable (jedna z variant E55). A porovnej si výsledky (stejné období, stejné vstupy, různé výstupy):

při PT 1., 2. a 3. fibo úrovně (tedy 55, 89, 144 pips) - čistý zisk 8 955 $
při PT 2., 3. a 4. fibo úrovně (tedy 89, 144, 233 pips) - čistý zisk 11 400 $
při PT 3., 4. a 5. fibo úrovně (tedy 144, 233 a 377 pips) - čistý zisk 16 690 $

Happy trading,
Petr

Sdílet pomocí služby

namodro:
4H tunel mi stale neda spat :-) ale stale se mi nedari........
mohl bych te poprosit o tvuj model vstupu do pozic, moc jsem te nepochopil, jak pises o te variante E55
....... trapi me trochu ted ta casta zmena trendu a nevim jak ted vstupovat nebo nevstupovat...............netestoval jsi to treba brat trend to same nastaveni, ale na 1D grafu ?
Davas vzdy stejne stopky, nebo ruzne a kolik prumerne nebo maximalne ? A po kolika posouvas na BE, pak uz je to jasny a jeste jestli taky pro long pozici, ktera je nad tunelem davas mensi objem ?
Potrebuji nejakou inspiraci a motivaci, nejak se ted nemohu hnout z mista ........
Chtel jsem se vrhnout na bacttesting rucni....... ale zatim nevim jake davat stopky, BE, jak urcovat rychleji trend atak..
Popripade pokud mas zpracovan backtest treba v Exelu, a nevadilo by Ti mi ho poskytnout emailem, tak ten by mi mozna hodne napovedel...
Dik moc a zatim...., Sopta

Sdílet pomocí služby

to namodro:

ad výstupy -
přesně jak je to všude psáno a Wilson to taky tvrdí. Dlouhé obchody přináší největší zisky. Pouze je to větší boj se psychikou. Na 1 hod tunel jsem dělal jeden primitivní automat ohledně poměru zisku a ztrát. Uváděl jsem to v tomto vlákně a porovnával s výsledky Dzinka. V podstatě výstupy na 1.fibo zaplatili pouze své vlastní ztráty na SL. Výstupy na 2.fibo byli lepší a třetí nejlepší.
I z tvých výpočtů matematicky pořád vychází nejlépe obchodovat třeba pouze jednu jednotku a jít po max.Fibo nebo 2 jednotky a brát poslední 2 fibo úrovně. Osobně si to ale psychicky nedokážu představit. Možná proto se obchodují 3 jednotky. Taky equity křivka musí být se 3 jednotkami hladší.

ad určování trendu -
ptal jsem se neboť mám v hlavě metodu jak eliminovat to týdenní zpoždění, ale zatím vidím, že je to zbytečné řešit. Bohužel mám málo backtestových dat abych vyhodnotil nakolik je určování trendu podstatné. Navíc u cablu jsi psal, že týdenní trend nebereš vůbec v potaz.

ad backtestování to all -
taky se vám stává, že testujete a po pěkně dlouhé době zjistíte, že jste mněli sledovat ještě další parametr a začínáte pomalu od začátku. Nebo se s tím peru pouze já. Navíc se často ztrácím v číslech a papírech. Kolikrát po dnu (ne-li týdnu) testování mi přijde, že jsem se nehnul z místa... Nestěžuji si, pouze doufám, že někdo má supr metodu a ukáže mi světo v tunelu. :)

Tak a jde se dál. Ať je víc světla ve Vegasových tunelech.
Sasa

Sdílet pomocí služby

Zdravím kolegy tuneláře a přidávám po dvou měsících získaných zkušeností z privátního fóra na Forexfactory pár svých osobních postřehů k 4H tunelu(ne, že bych chtěl namodrovi fušovat do řemesla). Mimochodem gratuluji Petře k těmto impozantním týdením výsledkům ze 4H tunelu, řada zahraničních ostřílených borců dělá "jen" tak 200-300 pips za týden. Zase to svědčí jen o tom, že, kdo se zažere do jedné věci jak buldog, je jen otázka času, kdy se začne dařit.

tawa zde v předchozích příspěvcích dával script na FF tunnel pro MT4 - (bohužel nedoceněné a bez reakce) verze Vegasova 4h tunelu, zvaná Knife. Byla tady řeč o "šmrdolení" se 8SMA kolem neutrální polohy. Ve skriptu zakreslená žlutá vodorovná čára(mimochodem automaticky označuje close 8 baru odpočítaného od baru potenciálního vstupu) nám výrazně napomáhá s rozhodnutím o vstupu do pozice. Buď přímo v této žluté lince, nebo 20 pips od žl.linky, nebo na close baru, který protnul žl. linku. Může i napomoci v rozhodování zdali jít do pozice s plnými 3 pozicemi, či s 1.5 pozicemi - jakýsi vylepšovací filtr. Další poznámka je k té šrafované čáře - nazývaná Aphid - značí neutrální polohu close předchozího 8 baru, znamenající změnu natočení 8SMA. Když cena protne Aphid dochází k otočení 8SMA.

Ještě bych se chtěl zmínit o informacích získaných od člověka s nickem James16 z PF na Forexfactory - posuzování cenového vývoje bez použití indikátorů. Pro člověka, který již pár indikátorů vyzkoušel a už se v tom nějakou dobu vrtá jsou tyto informace znamenité. Jedná se o velice jednoduché a logické věci, jako třeba bullish bar, inside bar atd. James16 obchoduje 20 let a tyto informace postupně předává. Třeba to někoho zaujme.

Přeji dobré obchody
Mecini

Sdílet pomocí služby

to mecini:
Backtestujem 4h. graf. - MT4, FF_tunel. Vyznam tej vysrafovanej ciary mi unikal. DAKUJEM.

to sasa (backtest): prave sa nieco take deje u mna na stole ;-)
A ako vsetko - ono sa to poda.

mho: par vlakien dozadu bol spomenuty forextester. Pouziva niekto full verziu?
Dobre je, ze sa da simulovat live obchodovanie. ALE napr. vykreslovanie 4h. sviecok nie je po tickoch, ale hned sa tam objavi sviecka. Cakal som, ze sa budu sviecky postupne vykreslovat.
Mam nieco zle nastavene, alebo to nie je mozne?
Inak mozem pouzit excel + posuvat graf. Sice pomalsie, ale funkcne :-)

Sdílet pomocí služby

sopta:
můj systém je tady v diskuzi celý, jak jsem psal o pár stránek dřív. Možná tam chybí velikost SL, takže: na cable mám SL 75 pips, na USD/CHF 55 pips, na EUR/USD 44 pips. Možná se zdají ty stopky velké, ale čím delší timeframe, tím musí být SL větší. Na breakeven posouvám po dosažení stejné hodnoty zisku, jako je velikost SL - tedy jsem-li na cable v profitu 75 pips, posouvám SL na breakeven. Čistě z psychologického hlediska posouvám SL po dosažení dalších 10 pips profitu na BE + 10. Pokud je trend, tak to v podstatě nemá smysl, ale pomáhá to trochu psychice, když se to dlouho plácá do strany.

sasa:
Na cable mi skutečně tři roky dozadu vychází, že brát v potaz trend nemá smysl. Podle backtestu bych přišel o řadu velmi výživných obchodů a ty ztrátové vycházejí zhruba půl na půl s trendem i proti trendu.
Co se týče toho backtestu, jak píšeš, myslím že je to normální. Když jsem začínal backtestovat, tak jsem nevěděl jakou dát SL, jaké profity atd. Tak jsem vypálil nějaké číslo odhadem, otestoval rok a zpětně zjistil, že by byla lepší jiná stopka nebo jiné profity. Pak jsem to dělal tak, že jsem si stanovil několik variant SL a výstupů, zapisoval je do tabulky všechny a vybral tu nejlepší, kterou teď používám. Tohle vlastně řeší tester v MT4 i s optimalizací, ale jak už jsem někde psal, dospěl jsem k názoru, že příliš nevěřím v totální automaty. Takže dělám všechno ručně a je to strašná pakárna... :)

mecini:
Jen klidně fušuj... :). Iniciativě se meze nekladou. Ty impozantní výsledky za posledních 14 dnů jsou spíš náhoda. První půlka července byla spíš tragédie... :) A díky za informace.

Happy trading,
Petr

Sdílet pomocí služby

Nomodro:
dik, taky jsem nastavoval 50-100, samozrejme na demu 100 a na realu 50 :-) ............ja toto vlakno samozrejme prochazel ........ asi jsem min chapavej, zkusim to jeste jednou :-)
..jinak mam nastaven asi na 6ti parech 4Htunel, ale obchoduju jen cable, ostatni jen pro orientaci. Mam pusten jeste JR Trend indikator, je to dobry pomocnik, obcas ukaze driv otoceni. A Stoch 8,3,3............ trochu to pomaha.....
Pro mne je zatim 4h tunel uz fakt umenim, je to dalsi stupinek, ktereho bych rad dosahl :-).
Jestli se mohu zeptat treba ted za posledni tyden jak jsi dopadl na cable ?
Jo a co si myslis, ze min drti psychiku.... cable, USD/CHF nebo EUR/USD ?

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...