Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

lohna:
protnutí prvních fibo beru před i za. Pokud je to za MA55, pak to znamená, že jsem buď na PT, nebo na SL - tedy na MA55 - ukončil všechny pozice. Pokud je to před, tak to opět pravděpodobně znamená, že jsem předtím ukončil pozice na PT, nebo že mě vykosila posouvaná SL na MA55 a cena se odrazila od MA55. Když se podíváš na dnešní 4H cable, tak to by mohl být zhruba ten případ. Svíčka, která končila v 18:00 má low poblíž MA55 (na VT a MT4 od IBFX se to o pár pips liší). Ale pak se cena odrazila zpátky a proťala první fibo nahoru, takže jsem na cable v long pozici, momentálně se zdá, že v protitrendu, ale to neřeším - to ukáže čas a samozřejmě to jistí SL. Kdyby jela cena pořád dolů a proťala první fibo pod (za) MA55, byl by to vstup short. U swissie tato protnutí prvních fibo beru jen pokud je to během nejvýše dvou svíček od protnutí (odrazu od) MA55, u cable maximálně tři svíčky.
Upozorňuji, že toto nejsou moje "hlavní" vstupy - ty jsem tady už popisoval.

Vstupy na protnutí MA55 jsem kdysi provozoval s tím, že jsem bral jen ty, kdy svíčka skončila s close nad (pod) MA55 - což ti poměrně slušně přefiltruje právě to čopování. Byla to taky zisková strategie, ale méně a měla víc falešných signálů, než mám teď.

Co se týče toho, že ti sebralo IBFX 25 dolarů - pravděpodobně jsi při převodu nezaškrtl volbu "our". V takovém případě hradí všechny poplatky odesilatel - tedy strhne ti to tvoje banka a ne příjemce. Mne to vždy u spořky stálo 250 Kč - nic víc, nic míň, a peníze došly do CMS i do IBFX všechny.

Ten 30% DD co máš, není moc příjemný, ale je to prostě součást tohohle živobytí. Pokud ti dlouhodobě na backtestu vychází profit, pak to není nic strašného.
Happy trading,
Petr

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

herman:
pokyny, které mám pro manželku, jsou ve zkratkách (např.: "trend určuje manžel"), takže by asi moc nepomohly... :) A navíc: poskytl jsem CELÉ svoje know-how (rok práce) a pokud ho někdo chce použít, má možnost a v případě nejasností mu rád pomohu. Ale abych mu k tomu ještě uvazoval bryndáček a vyšívaným kapesníčkem utíral pozadí, to po mně opravdu nechtějte. Pokud člověk není ochoten a schopen investovat svůj čas a svoji práci aspoň na pročtení diskuze a na důkladný backtest, tak mu nepomůže sebelepší systém, protože mu prostě po prvním větším DD nebude věřit.
Happy trading,
Petr

Odesláno

Zdravim,

Pytal som sa Vegasa na kolko obchoduje mechanicky a kolko diskrecne (specificky na 4H tunel).
Aj ked veri ze mechanicke obchodovanie by bolo v dlhodobom horizonte ziskove, bolo by to velmi frustrujuce obchodovanie. Faktom pre neho je, ze kazda mechanicka metoda (ci uz mechanicky obchodovana alebo AOS) v konecnom dosledku ZLYHA, pretoze taku by okamzite pouzili velky hraci ktori sa uspokoja s cimkolvek co dava vyssy vynos ako T-Bill (uroky z dlhopisov).

Dalej pokracuje tym, ze 4H tunel potrebuje nieco, co jej doda "edge" (vyhodu) - a tou je podla neho VWB a sposob identifikacie trendu rychlejsie ako EMA-y. Osobne uprednostnuje 1H tunel pred 4H tunelom, aj ked z dlhodobeho pohladu tam nevidi velky rozdiel (predpokladam ze v ziskovosti). Doporucuje pouzivat VWB pri rozhodovani ci ist long alebo short na 4H a ignorovat signaly proti trendu. Toto oseka stratove obchody (a ciastocne aj chop) a urobi metodu ovela profitabilnejsiu.

Snazil som sa informaciu posunut co najpresnejsie ako mi ju podal.
Este nieco na zaver, coskoro (do mesiaca-dvoch) bude updatovat web s vecami o ktorych sa nam udajne nesniva...

Prijemny den,
Nelo

Odesláno

to namodro: To s pokynmi pre manzelku som nemyslel uplne vazne,skor som mal na mysli nieco ine.Inspiroval ma sposob zverejnovania metod na www.strategybuilderfx.com ,ktory sa mi zda velmi prakticky.A totiz ,ze vzdy v prvom poste vlakna je popis metody,ktoru autor priebezne updatuje.Takze kazdy,kto ma zaujem vzdy vie,kde najde aktualnu verziu a nemusi prechadzat veci,ktore sa neskor v backtestoch ukazali ako nespravne.O vyzname dalsich diskusii a vlastnych backtestov a hlavne forward testov samozrejme nepolemizujem,slo mi len o prakticku stranku.

Odesláno

herman:
až se budu živit forexem na plný úvazek, mých pět dětí bude mít dostudováno a nebudeme mít s manželkou na té jachtě u Nového Zélandu co na práci, tak to budu klidně z nudy updatovat dvakrát denně... :)
Zatím jsem rád, že mi občas zbyde čas na backtesting a jednou týdně na pivo... :)
Petr

Odesláno

No já "ve vší slušnosti" na příkazu k úhradě přes internet nechal navolené SHA-bankovní výlohy sdílené, v domnění, že oni náklady stejně neúčtují a tak není co sdílet a ......zobli si.
Já o pips na demu přišel spíš nedodržením plánu, ale to by bylo na dlouhý psaní a obrázek k tomu. Prostě se mám ještě sakra co učit.
A ten dnešek, právě jsem zprovoznil live účet a ty časy mě poněkud matou, měl jsem demo MT od Strategyb.....(kde jsem prováděl všechny testy v historii od 2001) tak zejtra to pořádně prohlídnu, zatím to vidím jako stále ještě neukončený obchod z 29.6. na svíci začínající v 16 h času na grafu IBFX(pojmenovávám ty svíčky podle času který vidím na grafu jako začátek svíce, ne podle našeho času) s prvním zobchodovaným PT na 144 a čekáním na ukončení -SL na MA 55, ovšem pokud bych se nenechal nychytat 5.7. -12 h svíce na short a nevypadl na SL, což se mi stalo, teď je sice MA 8 opět otočená na short, ale nemám v to důvěru, není tam "rozhodná svíčka" ale trio trpaslíků. Ale určitě ty vstupy na 1 Fibo za MA 55 vyzkouším na historii.
Dík za objasnění.
Lohna

Odesláno

lohna:
jo,jo, ty rozdílné časy různých platforem, to je pěkný guláš... Já v tom mám ještě o trochu větší guláš tím, že testy jsem dělal na VT, takže zatím se řídím VéTéčkem i když obchoduji na MT4... :) ... aspoň než to důkladně otestuji na MT. Osobně si myslím, že ty rozdíly se v dlouhodobém horizontu smažou právě tou prioritou výstupů a MM před vstupy, ale chci to mít něčím podložené. Jinak kdybych se řídil grafy v MT4, tak máš pravdu, byl bych s poslední jednotkou ještě v pozici.

Konečně se mi podařilo najít chybky v obchodním deníku, takže ještě upřesňuji: zisk za květen byl až od devátého a přesný zisk za červen je 1419 pips na jednu pozici... :)

Happy trading,
Petr

Odesláno

dzink,namodro
pročítal jsem vaše přízpěvky o 1H a 4H a zajímavé je to že Dzinkovi vychází nejlepe 3x144 a Namodra psal, že je možné zkombinovat několik tunelů dohromady kvůli určení trendu atd...
Napadla mě jedna možnost jak u sebe valepšit 1H metodu kterou používám, nejhorší pro mě je chytit tu ziskovou pozici, protože mám pouze 30% uzpěšnosti, ale když už to jede tak to jde, budu teď testovat to, že když už jedu v ziskovém obchodu na 4x0,1 pozice tak přikoupím ještě jednu kde dám PT min 144 SL nechám nad BE opravdu hodně volnou, ten vstup do další pozice chci zároveň konzultovat s MA8 na 4H a podle toho se rozhodnout, matematicky by mělo v tomto systému vycházet, že čím více pozic dosáhne většího PT tak tím lépe, teď už jenom jak je chytit.

Odesláno

to lohna: Dik,ja uz ich davno mam.Ale snad pomozu inym.Mne slo o to,ze ked tu niekto dava krvopotne nadobudnute skusenosti , informacie,testy atd.,tak je skoda,ze zapadnu prachom niekde vo vlakne.

Odesláno

Je fakt, že je tu hodně šikovných lidí (takových a nebojme se to říci "guru") jejichž příspěvky by si zasloužily shromáždit, postupně doplňovat a někde ve Wiki zpřístupnit, ale chápu, že se autorům nic takového dělat nechce.
Když člověk ty příspěvky nashromáždí pročítá postupně a ne jednou, uvědomí si ten vývoj, ale nakonec si i ty slepé uličky stejně musí projít sám. ;)

Odesláno

Ja si ted dam s tunely trochu pauzu, docela me to psychicky vycerpalo. Urcite se k nim za par mesicu vratim.
Kazdopadne doporuceni z hlediska obchodovani: pokud zacnete obchodovat 1h tunel, pak na kazde 2.000 dolaru otevirejte pozici po 3x0,5 minilotu. Sice se s 3x1 minilot vejdete do 5% risku na jeden obchod, ale uspesnost vstupu je natolik nizka (pohybuje se okolo 30%), ze to s psychikou umi docela pekne mavat. Obzvlast po delsi dobe.
Kazdy par potom sledujte zvlast. Davejte pozor na korelaci mezi SWF a cable. Osobne bych doporucil mozna obchodovat jen swissie.
Otestoval jsem to sam na sobe, udelal jsem 50 obchodu nazivo, je to hodne dobra zkusenost. Metoda je funkcni, clovek ale musi pristupovat k trhu s respektem. Neni to zazrak, stoji to pomerne dost prace dostat tunel do oka a nedelat zbytecne obchody, ktere jen nakonec stoji penize. Uplne nejhorsi je casovy pozadavek - je treba sedet u pocitace od 8 rano do aspon 19.00 vecer, kdyz je cena v oblasti okolo tunelu. Nizka uspesnost zpusobuje, ze kdyz nejste ve spravny cas u pocitace, pravdepodobne se vam docela dost zvysi drawdown, nez prijde dalsi ziskovy obchod. Coz je znovu zahul na psychiku.

Odesláno

to dzink: 1 hod tunel je mozno vycerpavajuci,ale zase v okoli tunela je to cca 2 dni v tyzdni a zvysok regenerujes a cakas,nie ? Na tuto temu mal nedavno nejaky post trader IgorFX na strategybuildri,ktory obchoduje podobnou swingovou
metodou v investicnom fonde. Pre neho su zase najtazsie dni,ked je kurz daleko od vstupov a nudi sa...:-) Skratka profici maju iny pohlad na biznis.

Odesláno

Namodro, nelo, MarekSK:
Dik za reakce, cetl jsem to az ted, protoze dlouho nikdo nereagoval, tak jsem vlakno nesledoval a zatim opustil tunely, ktere jsem jiz obchodoval real ale nezvladal psychiku :-).
Chvilku jsem se venoval Hans123....ten lze obchodovat jako AOS, ale Vegas mate pravdu asi nejde, jen jsem chtel nejak vyresit muj problem, ze pokud otevru ztratovou pozici, tak pak treba tu ziskovou neotevru a tak dokola :-). Myslel jsem kdyby byla moznost aby AOS bezel a ja ho jen hlidal a korigoval........ale..... ted se mi hodne libi to upozornovani SMSkou od Marka......to je velice dobrej napad a jsem zvedav jak mi to s tim pujde :-).... ikdyz do 1H tunelu se mi moc nechce, kvuli castemu vyhazovani na stopkach :-)

Mejte se zatím fajn, Sopta……

• Vytvořit...