Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

nelo: to jsou jenom moje vysledky,, tj. cca od brezna. Kdyz udelas backtest az nekam do listopadu, zjistis, ze sice je 3x144 porad nejvyhodnejsi, ale 1x89 a 2x144 je na tom skoro stejne. (testovan jen swissie a euro/jen, ktery zatim neobchoduju). Podle me se spis vyplati tam nechat ten jeden lot na 89, kdyz je trh mene volatilni.
Zaroven po predchozich dvou ztratovych seriich zacinam premyslet nad lepsim filtrovanim vstupu. Nejzranitelnejsi je system v okamziku prvniho ztratovaho obchodu - pak to muze znamenat, ze prichazi range. Zkousim to ted poradne projit a dat dohromady nejaka filtracni pravidla (ne na zaklade indikatoru, ale spis realnych trznich podminek - obchodni hodiny, fundamenty atd, proste pravdepodobnost prolomeni te mydlenice).

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dzink: tiez zvazujem filtrovanie - zatial podla daily chartu - najma S/R urovne. Ak je nablizku S/R tak RSI na H4 grafe musi ticknut opacnym smerom a pretat svoj kratkodoby priemer (WMA6 aplikovana na RSI) = ak idem long, RSI musi ticknut nadol, ak short nahor. S tymto vstupom mam zatial velmi dobru skusenost. Zda sa ze je to nahlavu postavene a pri vstupe ma clovek divny pocit ze sa trh otaca, ale funguje to :)
Na tomto mam postavenu jednu strategiu na daily, s ktorou som v trhu 1-3 bary, filtrovane cez MACD. Testujem na deme (za tento piatok okolo $100 na minilot).

Je mozne cakat na druhy potvrdzujuci signal ale s tym som zatial nemal dobru skusenost (mozno som na to isiel nespravne, ale zhorsilo sa RRR). Robil som jeden experiment a do trhu som zahrnul vstup na LSMA bez filtrov - po dvojrocnom backtestingu som bol v konzistentnej strate, ak by to clovek obchodoval presne opacne (LSMA tickne hore = predavam) zarobil by vyse 300 pips na cable.

Odesláno

sopta Napsal:
-------------------------------------------------------
> cau, umite nekdo naprogramovat 4 h tunel jako AOS
> do MT4 ? Když jo, tak co za to ? Nebo nevite o
> nekom kdo to zmakne.... :-) Dik Sopta.

TO:Sopta
Pokud máš problém s naprogramováním tak se ozvi.

Odesláno

Sopta (naprogramovat 4 h tunel):

Testoval som 4H tunel manualne ale ciste mechanicky na roku 2002 a GBPUSD, tak ako by to robil AOS.
Vysledky neboli nijako povzbudzujuce, zisk sa pohyboval okolo 200-300 pips za cely rok 2002 (s drawdownom aj 700 pips), pri vstupe 3 units po 0.1 lotu. Pouzival som sice miernu modifikaciu urcenia trendu na weekly (macd so standardnym nastavenim, reaguje v urcitych pripadoch o jeden bar rychlejsie pricom nedava viac falosnych signalov).

Kazdopadne moje chapanie 4H tunelu je, ze vyzaduje znacnu davku obchodnych skusenosti a pri mechanickom obchodovani dava mizerne vysledky. Tuto uvahu podporuje aj to, ze samotny Wilson tuto metodu prezentuje ako "model". Nevylucujem, ze po silnych upravach by sa z toho nedalo vyzmykat viac a spravit na tomto zaklade slusne AOS. Ci to je vhodne alebo nie mozno napise niekto iny, kto ma s AOS vacsie skusenosti ako ja.
Velmi rad by som sa v tomto pripade mylil :)

Vsetkym:

Bolo by dobre, keby aj ostatny napisali aku maju skusenost s 4H tunelom a kolko im trvalo kym ho zacali obchodovat k vlasnej spokojnosti (ja s mojimi vysledkami zatial spokojny nie som, ale verim ze chyba nie je v tuneli).

Vstupovat a vystupovat okamzite ked SMA8 zmeni asi nie je cesta k uspechu. Cena je prave v tychto momentoch vo velmi nevhodnej polohe. SMA8 zatoci hore ked cena vyskoci hore (pripravi nas o cca 30 pips na GBPUSD), 60-70 pipsova stopka je tym castokrat ohrozena a pada, napokon pri vystupe (ktory je castokrat falosnym signalom) prichadzame o dalsich aspon 30 pips. Chapem to tak, ze Wilson neberie tieto signaly automaticky, mal som s nim uz nejaku komunikaciu, pokusim sa to s nim vyjasnit a dam vam vediet.

IMHO, vstup a vystup je mozne lepsie nacasovat napriklad pomocou RSI (myslim ze podobne to robil aj Dzink). Vstupovat do longu ked RSI5 tickne dolu. Vystupy zase v opacnom garde. Posledna vec je udrzat v dlhych trendoch akych byva rocne niekolko. Sposobov je vela - retracementy, fibonacci fan, parabolic sar, divergencie - cokolvek co obchodnika udrzi v dlhodobom trende a pomoze udrzat si nadhlad nad kratkodobymi fluktuaciami.

Prijemny den,
Nelo

Odesláno

Jo,jo, v tunelu ta chyba není, ta je v nás.
Zabývám se tím už půl roku a vyzkoušel jsem několik indikátorů na vstupy i výstupy a nakonec mi zbylo zas jen to "voko (MA)" a zohlednění důležitých fundamentů. A hlavně Namodrovy "postřehy", za což mu tímto skládám poklonu.
Před časem tady zveřejnil vzorové vstupy a výstupy a tam je jasně vidět, že změna sklonu MA 8 není vždy signálem k výstupu, daleko důležitější jsou PT 144, 233 377 a protnutí MA 55 cenou - teda jestli to správně chápu :-)
Pak z toho vychází docela "poziční obchodování".
Jestli si o tom chceš nějak více podiskutovat a vyměnit zkušenosti tak: vlad.loh@centrum.cz ;)

Odesláno

Zdravím po několika dnech mimo trhy.

to Adam: výpočty byli pro "klasiku" = 3 Fibo úrovně (55,89,144)

to Dzink: již jsem ten EA trochu vymykal, takže by nemněl být problém nasimulovat jakékoli PT.

Byl jsem bez PC, takže jsem dělal pouze propočty co jsem mněl vyjety na papír, ale i tak je to zajímavé.

Model pro výpočty pořád stejný (popsaný dne 4.7. v tomto vlákně). Připomínám - berte to jako statistiku.
Popíšu výsledky pro 2 časová období.

I. Cable, test od 1/1/2006 do 30/6/2006 (1/2 roku)
počet obchodů (každý o 3 lotech): 177
počet ztrátových obchodů: 130
na BE uzavřeno: 44 lotů
Fibo55 dosaženo: 46 krát
Fibo89 dosaženo: 31 krát
Fibo144 dosaženo: 20 krát

Každý lot (jakožto jednotka rizika) prodělal za dané období: 18.200
Lot na Fibo55 vydělal: 17.710
Lot na Fibo89 vydělal: 19.313
Lot na Fibo144 vydělal: 20.160
Fibo89 vydělalo o 9% víc a Fibo144 o 14% víc než Fibo55 (což je první výsledek)

II.Cable, test od 1/1/2005 do 30/6/2006 (o 1rok déle)
počet obchodů (každý o 3 lotech): 588
počet ztrátových obchodů: 454
na BE uzavřeno: 133 lotů
Fibo55 dosaženo: 127 krát (94,7% z neztrátových obchodů)
Fibo89 dosaženo: 87 krát (65% z neztrátových obchodů)
Fibo144 dosaženo: 55 krát (41% z neztrátových obchodů)

Každý lot (jakožto jednotka rizika) prodělal za dané období: 63.560
Lot na Fibo55 vydělal: 48.895
Lot na Fibo89 vydělal: 54.201
Lot na Fibo144 vydělal: 55.440
Fibo89 vydělalo o 11% víc a Fibo144 o 13% víc než Fibo55.

Mé závěry:
1. Systém stojí a padá na vstupech. Čím lepší, tím větší profity.
2. Čím mám horší vstupy, vyplatí se vypouštět nižší Fibo (dokonce i 89)
3. Když vypustim F55, víc zapracovat na řízení pozice.

Z pohledu hodnoty testu doporučuji oprostit se od ztrátových obchodů a něco statisticky odvodit ze ziskových obchodů.
Samozřejmě mně napadájí další pokusy v testech.

P.S. Mám dojem, že dnešní cabel se vyčerpal ještě před tunelem, doufám, že někam zamíří.

Hezké obchody Sasa

Odesláno

Sopta:
co se týče naprogramování 4h tunelu - už to tady několikrát bylo probíráno: tunel je MODEL, NE SYSTÉM. Jako takový je nutné jej obchodovat diskrečně, tzn. že z něj nejde udělat AOS. Samozřejmě lze udělat AOS z něčeho co na 4H bude postaveno, ale jakákoli minimální změna s sebou nese velmi odlišné výstupy na profitu.

Lohna:
díky za poklonu :). Máš pravdu, že velmi záleží na PT - tak, jak se k tomu dopracoval i Dzink u 1H tunelu: u vyšších PT stoupá dlouhodobá profitabilita (zas je to trochu víc na nervy... :) ). Co se týče protnutí MA55 - je to jedna z variant. Já spíš zatím používám (mimo jiné) protnutí 1. fibo úrovně (tedy 55 pips od MA 55) - je tam taky číslo 55, takže to asi trochu mate.

Jinak výsledky mých variací na 4H tunel na live účtu za poslední dva měsíce (pouze na párech USDCHF a GBPUSD):

květen od 5. (kdy jsem otvíral live u IBFX): 743 pips (na jednu otevřenou pozici tedy 3 jednotky)
červen: cca 1300 pips (na jednu otevřenou pozici tedy 3 jednotky)

Myslím, že na to, že strávíš u počítače cca 10 minut každé čtyři hodiny (někdy dokonce až po 8 hodinách a večer vypínám ve 22:00 a zapínám ráno v 7:00) to je slušný výsledek, ne...? :)

Petr

Odesláno

to dzink:
koukám na tvé equity závislé na počtu a hodnotě pozic. Potvrzuje to mé propočty.
Pozice F55 ti sama financuje vlastní ztráty a u ostatních čím vyšší PT a víc pozic hodíš do guláše, tím tučnější zisky konzumuješ.
Jo, jo víc než 80% profitu dělá psychika.

Hezké obchody Sasa

Odesláno

herman:
veškeré svoje know-how jsem už tady naprosto beze zbytku dával k dispozici - stačí si projet diskuzi. Mohu doplnit snad jen to, že na příslušných prvních fibo (tedy 55 pips od MA55) mám neustále entry s nastavenými SL a PT, a to i když jsem v pozici - pak jsou to kontraentry na opačnou stranu. Každé čtyři hodiny posunu příslušné SL, PT a entry a jdu od stroje. Když prošvihnu konec svíčky, tak to prostě udělám až když přijdu domů nebo na začátku další svíčky - rozdíly jsou většinou tak maximálně 5 pips, což při pozičním obchodování zas není tak velký rozdíl. Dřív jsem se u toho taky snažil být neustále a výsledek byl mnohem horší. Takhle je to v naprosté pohodě, v klidu. Tím že nezírám na to, jak to lítá nahoru dolů, se moje psychika zlepšila o 500%. Když mám velké nutkání posunout dřív SL nebo aplikovat nějakou jinou lidovou tvořivost, vypnu počítač a jdu si hrát s dětmi. Po čtyřech hodinách to zapnu, posunu atd..... Aplikuji zatím striktní 5% risk, takže se nemusím klepat, že po třech ztrátových obchodech jsem bez konta (to už jsem si taky prošel... :) )
Čím dál víc docházím vlastní zkušeností k tomu, o čem se tady píše už skoro dva roky: nejdůležitější je disciplína (tedy vlastně psychologie obchodování), striktní dodržování SL, moneymanagement a výstupy z pozic. Vstupy jsou vlastně až na posledním místě.

Happy trading,
Petr

Odesláno

to namodro: to,ze si tu cely svoj system v minulosti opisal,viem. Mna pomylilo to,ze to nazyvas diskrecnym pristupom.Mne to prilis diskrecne nepripada,ale to je len vec nazoru a vyznamu pojmov.Hlavne ze to cele funguje ..-:)

Odesláno

herman:
Diskréční přístup je, nemýlím-li se, takový, který vyžaduje nějakou míru lidské kontroly a reakce na složitější situace - tedy nemůže to být plně zautomatizovaný systém jako jsou AOS. Už v samotných Vegasově tunelech jsou například reakce na průrazy trendlinek - to prostě zatím žádný systém neumí. Pokud si pro trendlinky stanovíš naprosto striktní pravidla, tak by to určitě naprogramovat šlo, ale jak bude software řešit třeba falešné průrazy při vysoké volatilitě trhu při důležitých fundamentech? Atd. atd.

Odesláno

to namodro: nedalo mi to a spetne som si presiel tvoje posty,kde svoj pristup opisujes.Musim konstatovat,ze mas pravdu
a ja som nebol celkom v obraze,lebo v tom case som sa swingovymi metodami prilis nezaoberal.V poslednom
case sa vsak moj pohlad na swing meni a aj tvoje vysledky svedcia o tom,ze maju svoje caro.

Odesláno

Namodro:
Blahopřeju k penízkům, s miniloty by to už byl slušný příjem, ale všechno má svůj čas.
Já jsem byl na demu donedávna taky asi 1450 pip od června v plusu, ale pak……, zbylo jen 913. Mimochodem ten červen byl „Vegasův měsíc“, ale který není. :)
To protnutí FIBO 55 před i za MA 55 mi taky vychází jako vstup, jen jsem to zatím důkladně zpětně nezhistorizoval. Mně tahle tvoje varianta není dost jasná, tak před nebo za?
Protnutí MA 55 cenou jsem myslel při otočení MA 8 jako výstup s poslední jednotkou, nebo ji ukončuješ právě na FIBO 55 ještě před MA 55 a hned vstupuješ do opačného směru?
Zkoušel jsem i vstupy vždy na protnutí MA 55, jenže to se pak musí hlídat a je z toho občas sekání okolo tunelu a to mě odradilo kdysi od 1hodinovky.
Dneska jsem nafundoval mikroúčet u IBFX pětistovkou přičemž mi 25 sebrali :S (to je nějaký poplatek bance, či co, neboť na svých stránkách se chlubí, že fee není) ……..a jdu raděj znovu testovat.
Jinak znovu díky za inspiraci.
Lohna

Odesláno

to namodro: mozno by bolo dobre,keby si (ak mas zaujem) sem dal tie pokyny,co si pripravil manzelke ,mozno by to pre niektorych ludi bolo inspirativne a napomocne. Skutocne ten tvoj popis systemu/metody je rozdrobeny do viacerych postov a tym menej zrozumitelny.

• Vytvořit...