Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

sasa: tak si ty pary projdi a zbacktestuj :) Ja osobne bych s jinymi pary byl opatrny, protoze vegas umi byt pekny previt a potrebujes co nejvetsi volatilitu paru. Mozna jeste EUR/JPY.
Jinak vcera to samozrejme bylo ukazkovy, ale o tom, jestli a jak moc budes ziskovy, rozhoduje obchodovani v problematickych dnech. Doporucuju nastudovat kanaly, trojuhelniky a podobne patterny a premyslet, jak obchodovat vegas v techto pripadech (viz posledni 2 tydny).

Sdílet pomocí služby

sasa: obchodujem sice H4 tunely ale upravene - nepouzivam fibo urovne tak ako Vegas (konstanty) ale vypocitavam ich pre vsetky pary takto:

FIBO#1 = 2.6 * ATR(200)
FIBO#2 = 1.382 * 2.6 * ATR(200)
FIBO#3 = 1.382 * 1.382 * 2.6 * ATR(200)

Takze ak mas problem s hladanim vhodnych fibo, pouzit vhodne nasobky ATR s vhodnou dlzkou to riesi.
Nasobky nie su "ortodoxne", vyhovuju mojmu osobnemu stylu, doporucujem sledovat ako casto ti ktora vyhadzuje - prva by mala takmer pri kazdom druhom obchode, druha by kazdom 3-4 a tretia zriedka. Osobne som spokojny - sirka kanala mi takmer idealne kopiruje volatilitu daneho paru v danom case.
Pre H1 som to neskusal, ale v principe nevidim problem, len treba myslim pridat jednu FIBO a upravit nasobky a dlzku ATR.

nelo

Sdílet pomocí služby

dzink: chystam sa to backtestovat (dufam ze uz tento vikend), zatial to tradujem na deme a celkom spokojnost. Prave som vosiel do USDJPY za 114.60 SELL.

Mam trochu upraveny aj dlhodoby chart, pouzivam MACD(standardne nastavenie) + LSMA25 (ako doplnok).
Chcem este backtestovat ci tento longterm lepsie funguje na weekly alebo daily charte, od oka daily rychlejsie reaguje na zmeny ale nemusi to byt vyhodnejsie, signal nie je vzdy taky jasny a je casto falosny. Myslim ze tu niekto uz pouzival daily na urcenie trendu.

Sdílet pomocí služby

Zdravím 1H tuneláře, využil jsem dnešní plonkový den a pokusil se o primitivní EA v MT4 na 1H tunel. Vstupní podmínky: trh = cable, letošní rok do konce června, data jsou Alpari. Nasimuloval jsem si 20pips široký tunel (+-10pips od středu klouzavých průměrů), ze kterého když se cena vynoří nahoru nebo dolů, tak jdu do pozice. Nic jsem nefiltroval, obchodoval vše celých 24 hodin. Velikost obchodu vždy stejných 3x1lot. Počáteční SL byl 20pips. Profit targety jsem počítal od vstupu. Po dosažení 1.Fibo (55) jsem posunul SL na BE+5pips. Pokusím se přiložit equity křivku. Výsledek samozřejmě nic moc. Dokonce když jsem to pustil od začátku roku 2005, tak koncem března 2005 jsem vymazal účet. Křivka potvrzuje známé věci: když si člověk osvojí dobrou vstupní strategii, tak metoda naděluje zajímavé zisky. Sasa

1749

Sdílet pomocí služby

sasa: pekne, pekne. Ja osobne 1h tunelu dost verim, takze me to zas az tak neprekvapuje :)
Bavili jsme se s Adamem na Woodiem o jedne veci: fibo 55 je v te strategii zrejme spis z psychologickych duvodu (alespon nam to tak pri backtestu vychazi). Zkus se na to mrknout a otestovat nasledujici dve varianty (Predpokladam, zes pouzil v testu klasicky 55, 89 a 144):
1/ pouze 2 profittargety - 89 a 144
2/ tri profittargety - 89, 144 a 233
podle me by to melo byt mnohem ziskovejsi ;)

Sdílet pomocí služby

jenom pro doplneni: me to na mych datech z "ostrych" obchodu dela nasledujici rozdily:
1/ obchodovani Fibo 55, 89, 144: zisk 1333 pips
2/ obchodovani pouze 2 pozic, fibo 89, 144: zisk 1354 pips
3/ obchodovani 2x 89 fibo, 1x 144: 1813 pips zisk
4/ obchodovani 1x89 Fibo, 2x144 fibo: 2249 pips
je to na vzorku cca 50 obchodu.
Vzhledem k tomu, ze na metode 1, 3 a 4 riskujeme porad stejne, pak to urcite stoji za uvahu.

Doplneni: pokud obchoduji pouze 3x144, pak je vysledek 2373 pips zisk.

Sdílet pomocí služby

Dzink: ono podla mna to fibo55 nie je len kvoli psychologii (samozrejme, aj kvoli nej aby sa system dal pohodlne obchodovat). Je to aj kvoli hladkej equity krivke - vyhladzovac drawdownu a iste ze aj extremneho profitu. Osobne by som to nerusil. Radsej by som asi aplikoval agresivnejsi PS - Kellyho (mozem sa mylit, treba vyskusat).

Nemam tolko dat kolko mas ty, ale mohol by si pls postnut aj grafi equity kriviek vypoctov ktore si uviedol? Na tom by sa to krasne malo dat vidiet.

Sdílet pomocí služby

dzink: zaujimave, viacmenej linearny priebeh. Vyzera to presne ako vravis - 144 je dosahovana pravidelne, takze trh ma dost stavy aby zniesol vyssi target, menej ako 3x144 je vyhadzovanie penazi :) Musi ale existovat bod v ktorom sa to zase obrati.
Mam nastavene trochu nestandardne PT vo H4 a tento vikend sa chystam backtestovat. Postnem vysledky.

btw, H4 tunerari, dnes bol prijemy vyhlad na 1.8506 na cable (krasnych 144 pips, na chlp presne), ostal mi na vikend visiet posledny unit. Obchoduje tu niekto H4 na ostro?

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...