Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vegasovy tunely

namodro

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

dzink :
Stále dáváš pevné PT 55, 89 a 144? Já mám zatím vše otestováno na "trailing" fibo (posunovány podle aktuálního tunelu na 55, 89, 144 a 233), ale pro ostré obchodování mi připadá Tvůj způsob podstatně jednodušší (není třeba stále posouvat PT na fibo). Chystám se to pořádně otetsovat, jen nevím, s jakým nastavením začít :)

Ta Vegasem vychvalovaná EMA12 (velmi profitabilní filtr) mi pořád nedá spát, na první pohled na ní ale nic zvláštního nevidím. Nemáte s tím někdo větší zkušenosti?
Díky

Sdílet pomocí služby

Adam: tak ja je taky postupne posouvam. Akorat v pripadech, kdy vstupuju dal od tunelu (treba ted - na tunelu se utvorily S a R urovne) davam PT ne na fibo urovne, ale propocitavam to podle urovne vstupu. Nerikam, ze to je lepsi, ale me osobne to tak pripada :)
Navic se obcas orientuju i podle dynamiky trhu a kdyz je to rozjety, necham to jet a uzaviram cast pozice az pri narazu na nejakou SR uroven.

Sdílet pomocí služby

Díval jsem se na svou equity křivku 1H tunelu za poslední necelý rok (backtest) a zjistil jsem, že období velkého růstu účtu se přesně shoduje s trendujícím trhem a období stagnace účtu s netrendujícím trhem. Při trendujícím trhu je několikanásobně častěji dosáhnuta vyšší fibo (v mém systému 4.). Zkoušel jsem při range v trhu zmenšovat počet jednotek (místo 4 jenom 3.), ale výsledek byl horší. Tudy asi cesta nevede.
Řešení vidím v dobrém moneymanagamentu, který ubírá pozice když se nedaří (range) a přidává v trendu. Fixed risk to není (přestože dává velkmi dobré výsledky, zkusím se podívat na Ronův lead risk.

Asi jsem neobjevil nic nového, že? :)

sopta :
AOS na tunel se už tady několikrát probíral...

Sdílet pomocí služby

Adam: jo, 100procentni pravda, kdyz se trh tluce, tak to moc nefunguje. Tenhle system ma rad breakouty prez tunel - umoznuje to davat nizke stopky. Zrovna premyslim, jak resit situace, kdy trh projizdi tunelem, ale v ramci sikmeho kanalu na 15min grafu.
Mimochodem - me to zas tolik nevadi, ze ma obcas ztratovou serii, s tim se neda nic moc delat. Dulezite je, ze to slusne vydelava v dlouhem horizontu.
Mohl bys hodit na sklo soubor s vysledky tveho backtestu? Jak zhruba pouzivas Vegas metodu?
dik

Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny 1H tuneláře,

mám skromný dotaz k dnešnímu vývoji. Kolikrát vám to dnes vymetlo SL na cable? Já to schytal již 3x. Navíc jednou na USD/CHF.
Zatím začínám s 1H a naivně doufám, že takových dnů by nemuselo být moc. Nebo se šeredně mýlím?

Teď mně čeká spočítat další hodnotu pro short na cable. Doporučuje se stanovit range a podle toho vstupovat. Ale můj výpočet vychází na šířku 60 pips a to mi přijde dost moc. Hold čeká mně víc testovat a sbírat zkušenosti.

Přeju hezké obchody Sasa :)

Sdílet pomocí služby

dzink : zjistil jsem, že výsledky mého backtestu nebyly OK, nedíval jsem se na intradenní průběh. Zkoušel jsem udělat nový backtest, maximálně jednoduchý (kvůli obchodům přes MDA). Základ je stejný, jen místo fibo používám pevné PT od vstupu 55, 144, 233 a 377 (ve druhé variantě místo poslední 377 čekám na protnutí tunelu - většinou vydělává tato varianta méně, dokud není velký trend a pak se to obrátí a vydělá celkově víc, ale na úkor "hladné" equity křivky). SL 4x25, posun na BE při dosažení +55 od vstupu, po ztrátě vstup 5 bodů nad/pod last high/low. Čas 6-23 CET pro vstup, výstup stále. Testováno na cable posledních 9 měsíců (5000 svíček ve VT) Systém potřebuje trend, když není, v lepším případě se plácá kolem nuly. Celkově má malé RRR 1,49. Zjišťoval jsem, kolik vydělávají jednotlivé fibo (PT) : 1. (55) ... +100 2. (144) ... + 1297 3. (233) ... + 1157 4. (377) ... + 1281 Když bych vypustil 1. fibo (PT 55) při zachování ostatních podmínek (posun SL na BE při +55), systém by měl lepší RRR - 1,47 (1,53 var. b) Protože chci co "nejhladší" equity křivku kvůli positoion sizingu, nejlépe vychází otevírat pouze 1 pozici s PT 144, SL 25 a BE 55. RRR je 1,49. Což je však pořád nevyhovující a už to není ani tunel. Jaké RRR máte u Vegase?

1680

Sdílet pomocí služby

Adam: intraday prubeh je pomerne dulezity. Budu jeste prochazet zpetne data a davat dohromady metodiku pro obchodovani tech sikmych a vodorovnych kanalu atd, protoze tyhle patterny zpusobuji vetsinu ztratovych obchodu a pokud je clovek nema v krvi a neni schopen je obchodovat, pak je zle :)
Udelal jsem 46 obchodu, 1284 pips plus, celkovy pocet riskovanych pipsu je 3591. Ziskovych obchodu je 14. Ale ten vykon se da zlepsit, je to o dobrem obchodovani horsich obdobi.

Sdílet pomocí služby

Standby, dzink ... díky za reakce,

jo, ten kanál jsem na cable našel (sic jsem ho nastavil o něco níž) a nastoupil na 8435. Byl to parádní sešup. Seděl jsem si na rukách a vytáhl z toho 55+93+144 (=292) pipsů. Naprosto spokojen. Jen víc podobných dnů.

Ještě dotaz: Jaké Fibo úrovně se doporučují pro ostatní páry? Myslím na 1H tunel. Cabel začíná na 55, EUR/USD na 34 ale ostatní jsem nikde nenašel. (USD/CHF, EUR/JPY, AUD/USD, ...)

Díky Sasa

Sdílet pomocí služby

• Vytvořit...