Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

matus: jo, urcite. Tohle si taky pohlidam :) ale je treba mit ty entery na druhou stranu, protoze trhy se chovaji nevyzpytatelne. Pokud to projede na druhu stranu tunelu, davam entery zas opacne. Clovek se musi drzet metody. Jinak se zblazni :))

Odesláno

dzink, matus,
tx indeed za reakciu,... presne tak nejak som to myslel,... ja sa zameriavam v ramci tunelov najviac na daily a 4h,... ale zaujima ma vsetko kolo tunelov, ako iste viacerych nikov,... preto ukazka na live situacii na trhu je jedna z najpoucnejsich... (tu) :)

Odesláno

U Daily tunelu, vstupujete někdo za pomoci něčeho jiného než jen reversní svíčky? Já zkoumám RSI divergence (za splnění všech podmínek daily tunelu) na day a 4hod grafech a vidím v tom velký potenciál... Chce to hodně testovat, sledovat, vytvořit určitá pravidla a pak pořádně backtestovat. Nicméně mi u Daily tunelu vyšla po zběžném backtestu hodně malá výkonnost, netestoval jste to někdo pořádně? Láká mě ta časová nenáročnost oproti 1H a 4H...

Nesetkal se někdo s AOS pro MT na 1H tunel? Marně jsem hledal všude možně, začínám se učit MQL4, ale to je ještě na dlouho :)

Díky
Adam

Odesláno

adam>> tak tak Vegas to nekolikrat psal, ze Daily metoda byla vytvorena hlavne pro ty co vyzaduji casovou nenarocnost strategie.... a pokud muze nekdo kontrolovat pravidelne grafy, tak je lepsi mit zapnute nizsi casy pro rychlejsi vstupovani do trhu a mensi stop-lossy

Odesláno

dneska jsem poprvé zkusil 1H Vegas na UsdCad a zatim slavim úspěch, nejdříve long (při průrazu sever) 1,1130 stoploss později prošel stopem na stejné úrovni a potom reverz na 1,1119 short, první fibo (a tim pádem první profit) už projel, doufám, že se dočkám dalších :D
Přesně opačným způsobem se dal dneska obchodovat AudUsd, chytil ho někdo?

Good Luck

Odesláno

to all
máte někdo vypozorováno které dva páry se doplňují na 1H, když teď je například na gbp/usd už měsíc klid je ktomu nějaký druhý pár kde se naopak rušně obchoduje? A až nastoupí cable tak zase naopak aby tam nebyli takové dlouhé pauzy. Určitě bych si mohl překlapat všechny páry a nešel bych to , ale vy jste to už určitě někdo udělali, díky :)

Odesláno

Jo, dneska 1H tunel naděloval jak na Vánoce, na párech AUD/USD, USD/CAD a EUR/AUD (teda z těch co mám otevřený) šlo udělat celkem přes 200 pipsů (tu) za relativně krátkou dobu.

Odesláno

Standby
S 1H tunelem teprve začínám, ale dneska ten pohyb na párech zmíněných v mém minulém příspěvku znamenal celkem jistej pohyb proti USD na všech majors. Žádný významný fundamenty podporující tento pohyb jsem nezaznamenal, akorát se vrátily na severní cestu ropa i zlato, tak asi to... Ale dalo se pár hodin vézt na několika párech proti USD. Ale obecně platný souvislosti, resp. závislosti zatím vysledovaný nemám.
LiP

Odesláno

Standby
dneska to šlo jednou nahoru přes tunel až k první fibo a pak zpět, prorazilo a pád až ke čtvrtý fibo. Takže dneska to problém nebyl. Ale včera se to klepalo půl dne v tunelu, ale to jsem u toho nebyl a pozice neotvíral. Jak jsem říkal, teprve s tím začínám, takže bych si asi včera asi nevěděl rady.

Ale když tak na to koukám, tak tam bylo 16 svíček, který se otvíraly a zavíraly v tunelu, takže v tu dobu bych asi pozice neotvíral. Asi bych k tomu přistupoval tak, že až když dojde k výraznějšímu pohybu nad/pod hranice tunelu, což do toho vnáší značnou míru subjektivity, nicméně nic lepšího mne zatím nenapadá.

S tím kdy jít do pozice v závislosti na timeframu se dosti potýkám, zkouším zároveň Woodies CCI, kde se doporučuje širší time frame na forexu, 30 nebo 60 minut a mám ten stejnej problém, jestli počkat na uzavření svíčky, nebo jít do pozice nějakej čas předtím (např. u Woodieho je doporučeno 20 vteřin před dokončením 3 min. svíce při agresivním přistupu na ostatních trzích) - v době kdy se rýsuje nějakej pattern. U Woodieho jde dost často o obdobu skalpu, takže tam je to o to těžší, u Vegase bych spíš asi chvíli čekal. Nevim, zatím to zkouším, pokud na něco dobrýho přijdu, určitě se podělím.

Ona asi každá mechanická metoda potřebuje pro svojí optimalizaci souvislosti, takže fundamenty, pohyby na ostatních párech, předchozí pohyby na daném páru atd. U 1H Vegase to zatím vidím tak, že při malých pohybech bych čekal na uzavření svíčky x pipsů nad/pod hranicí tunelu (např. 10, v závislosti na volatilitě páru poladit) a pak bych zvažoval pozici. Pokud je pohyb rozjetej jako dneska, tak bych viděl nástup už v rozjetý svíci, obdobně, x pipsů nad/pod hranicí tunelu. Ale je to všechno na zvážení, odzkoušený to nemám. Tohle vlákno jsem sice pročítal, ale už si nepamatuju, jestli někdo má osvědčený přístup v týhle oblasti.

Odesláno

Pokud se to mele v tunelu, je treba otevirat po prorazeni rezistenci a supportu na hranici kanalu (obcas je tam i trojuhelnik a podobne formace).
Prvne vec je, ze vam to projede prvni enter. V tu chvili ja zadavam dalsi opacny enter kousek (cca 3 pipsy) za stopku, kdyby se to obratilo. Kdyz se to obrati a projede to stop a entery, davam dalsi entery zase na opacnou stranu tunelu, tentokrat 3-5 pips nad minuly high/low (pokud se to obratilo na druhou stranu v blizkosti tunelu). Nekdy touhle dobou uz byva jasne definovana S/R hranice a pak se proste nepocita s tunelem, ale ceka se na breakout tech kanalu. Ten v naprosty vetsine stejne nastava pri datech ;)

Odesláno

Lip
protože nemám běžně najeto usd/cad tak jsem si nevšiml , že ten mazec tam a zpět byl včera, tak proto jsem se ptal jak jsi to dokázal hladce proplout.

Dzink určitě nejde přestat a počkat až se to nějak vyvrbí, protože to už pak uteče ta zisková pozice :)

Odesláno

Myslim, že to jakým způsobem prorážel UsdCad tunel na obou stranách od včerejšího poledne, byl ukázkový příklad toho, že tunely jsou jen těžko obchodovatelné skrze AOS. Jestli jsem to dobře spočítal tak by AOS, striktně naprogramovaný na vstupy při průrazu tunelu a na SL na druhé straně, nadělil od včerejška na Loonie okolo osmi ztrátových obchodů.

Těžko spekulovat kolikrát bych se včera nechal nachytat já, kdybych netrávil svátek mimo mě(i)nové pole :)
naštěstí jsem se k tomu dostal až dnes a nastavil entry 3 body nad denní high tedy 1,1130 zbytek už jsem popisoval výše….
teď si mnu ruce, kéž by takových pohybů skrz všechny tři fibo úrovně za tak krátkou dobu bylo více…
vivat Vegas

• Vytvořit...