Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mecini: nepřisluší mi vyjadřovat se kriticky k tvému přístupu k obchodování, sám jsem teprve na začátku ale jedna
věta mě zaujala a tam bych viděl tvůj problém:

Pořád špekuluju, JAK dosahovat pravidelně 10 pips denního zisku. I při takto relativně malém denním zisku se dá úžasně vydělávat správným MM

zde je zásadní rozpor, nepostavíš rozumný MM na 10 pipsů zisku (SL?, RR?), do trhu vstupuji pokud je šance
aspoň na čtyřicet a víc, že z toho v konečném důsledku může být pouhých 10 pipsů či dokonce ztráta, to už je
věc jiná. Pokuď vstupuješ do trhu musíš mít šanci na větší zisk, jinak neudržíš MM a statisticky je to jen otázka času na margincall. Scalpovat na forexu jde z těžka - šance je malá, navíc ten spread.
  • Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Holoubek: pochopitelně nevstupuji do obchodu, kde je potenciál jen 10 pips,vůbec jsem neměl na mysli skalpování. Jde jen o konzistentní dosahování tohoto průměrného výsledku a dodržování disiplíny. Myslel jsem tím pravidelně vybírat tyto 10pips zisky, zaměřit se pouze na tento jediný cíl. A když ho dosáhnu, tak ten den už neobchodovat, i když je potenciál daleko vyšší. Velmi zápasím s tím, že jsem některý den třeba 30-40pips v plusu a pak mám snahu vydělat ještě víc, nakonec to skončí třeba ztrátou 50 pips...Při denním zisku 10pips a risku max 2% z účtu se při vhodném MM a disciplíně dá udělat z 10K účtu za rok 130K a to už přece stojí za to.

To Libic: spready obchoduji pořád, i když v posledních dvou měsících žádný pořádný nebyl. Zatím jsem uskutečnil celkem 16 spreadových obchodů. Po úvodních 6 ztrátových spreadech v sojovém komplexu(soja je letos v silném down trendu a vůbec nekoreluje z historickými daty) a rovněž jeden interkomoditní spread C-KW(člověk by si řekl kukuřice z pšenicí - klidný trhy!!! - ze dne na den to udělalo ztrátu -950 USD/K - obchodováno dvěma kontrakty, nelze zadat S/L) jsem silně začal uvažovat o funkčnosti systému, nicméně pak přišly konečně ziskové spready v FC a LH - dva jsou ještě pořád otevřeny s průběžným ziskem 750/kontrakt a blížím se opět z původní ztráty 4.800USD na startovní částku. Takže dál s úsměvem vyhledávám a číhám na další spready.

Zdraví Mecini :)

Odesláno

mecini: tak v tom případě nejsi sám, podobné psychosouboje svádím já a ostatní určité také. Možná jedna pomůcka,
při případném zisku 20, 30 pipsů nastavit SL na BE + spread a pak jej opatrně posouvat i za cenu připadného
předčasného vyhození. Je to velmi konzervativní ale chráni to účet. :)
Odesláno

holoubek>> pokud vidim na daily grafu vyrazny trend a snazim se vlezt do trhu na reversal signal, tak pouzivam ted presne co pises u mene volatilnich paru 20 u vice 40 pipsu a SL na BE.... diky tomu jsem mel predchazejici mesic par tradu, ktere skoncily na 0 a pomohlo mi to ochranit ucet

Odesláno

namodro: mas pravdu, kazdy si to musi osahat. Nez se clovek se strategii srovna, trva to. Pri vstupech stres, pri vystupech stres, dulezity je obchodovat spravne system. Pak se neda nic pokazit ;)

Odesláno

Byl jsem inspirován backtestem Dzinka ze strany 15 tohoto vlákna a o víkendu udělal test podobný. Spíš než velký výsledek jsem se snažil 1H Vegas pochopit a trochu hlouběji do něj proniknout. Dzinkovy výsledky se přibližně shodují s mými, udělal jsem nicméně drobné změny, proto vkládám tento příspěvek.
-ve VT 5000 svíček na GBP/USD a USD/CHF, otevírány 4 pozice po proražení tunelu. Bral jsem signály ve všech časech (vč. asie)
-PT=fibo 55, 88, 144 a 233 (3 fibo mi připadaly málo, 5. zase zbytečná)
-fixni SL = 4 x 25pips na obou párech (jiné varianty netestovány), USD/CHF jsem přepočítával koeficientem 0,75

Nejdříve jsem testoval všechny proražení tunelu bez ohledu na S/R. Výsledek cca $ +5500 GBP a cca +1700 CHF (za 9 měsíců), což je skoro stejné jako uváděl Dzink cca 10.000 z počátečních 3000.

Zkusil jsem i variantu s ohledem na S/R, spíš než S/R to byl jednoduchý mechanický princip po ztrátě vstoupit až nad/pod last high/low. Výsledek se zlepšil na cca $ +6800 GBP a cca +3100 CHF za (za 9 měsíců), takže rozmnožil účet z 3.000 na cca 13.000, snížil se max. drawdown (byl menší počet ztrát v řadě, trochu se snížili některé zisky, ale celkově určitě přínos).

Position Sizing při variantě 2000 USD na 4 minipozice (Dzink testoval 1500 na každé 3 miniloty) vypadá stejně motivačně jako u Dzinka (celkem přes $100.000), ale max. počet obchodovaných kontraktů kolem 70 by bylo v reálu strašně hodně (ono asi i 1 pozice je doopravdy hodně:) ).

Celkový závěr : 1H tunel funguje při různém nastavení (s i bezu S/R, fixní PT i trailing fibo, na obou měnových párech, se SL na CHF 15 i 25, vč. i bez Asie atd.).

Něco podobného jsem zkoušel i Daily Tunelu VWB, jednodušeji a rychleji, ale výsledky byly mnohem horší. Zůstávám tedy i 1H tunelu. Díky všem za inspiraci a rady
:) (tu)

Odesláno

Adam
tak jak jsi psal že , Celkový závěr : 1H tunel funguje při různém nastavení . Tak já to používám už i při otevření pozice třeba na fundamenty, otevřu čtyři s nastavením fibo PT a funguje to také suprově. Na GBP/USD už pomalu měsíc není 1H tunel v dohledu, ale i přes to jsem udělal plno obchodů na tomto páru s nastavením PT 55,89 ...

Odesláno

Standby
No jo, to by mohlo fungovat :)
Každý obchoduje tunel jinak, já třeba po ukončení poslední pozice vstupuji do další, když se cena dostane alespoň do středu tunelu (nemusí protnout skrz na druhou stranu), takže jsem mohl otevřít 26. dubna.

Má někdo zkušenost i s jinými páry? Chtěl bych dneska něco otestovat, který pár by se teoreticky hodil nejvíce kromě GBP a CHF pro 1H tunel?
Dík

• Vytvořit...