Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Holoubek:
RSI a další spoustu indikátorů jsem zkoušel ze začátku, než jsem objevil tunely. Musím říci, že mi k srdci nepřirostly (ty indikátory...:)). Pochopil jsem, že mně osobně vyhovuje co nejjednodušší strategie - a to tunely jsou, i když to tak možná na první pohled nevypadá. Máš dva klouzavé průměry a to je vše. (Zpočátku jsem jel dokonce jen s jedním klouzavým průměrem - E55 - a i to bylo velmi slušně profitabilní.) V podstatě žádné filtry nepotřebuješ a přesto je to velmi zisková strategie. Ty filtry si tam člověk postupně přidává spíš jaksi podvědomě a je docela možné, že je postupně časem zase vyházím... :)
To sichrování přes dvě platformy se taky nemusí brát zas tak vážně. Původně jsem to jel a dosud jedu jen přes VT, protože tam mám live účet. Psal jsem to spíš proto, aby někoho nenapadlo vzít strategii jako hotovou a začít naostro na Metatraderu. To by nemohlo příliš fungovat. Chce to prostě, aby si to každý otestoval na svoje konkrétní podmínky. Ale opravdu to není tak složité, jak se zdá na první pohled. O monitor mám opřený obchodní plán na papíře v bodech, a naprosto v pohodě podle něj obchoduje i moje lepší polovička, když jsem v práci. Ona je to jedna z výhod pozičních strategií, že máš téměř vždy dost času rozmyslet si, co budeš dělat. Jinak po vstupu do pozice už tam máš entry na výběry a ty jen jednou za 4 hodiny posuneš - prostě klídek a pohoda.

Samozřejmě ti RSI nebudu vymlouvat. Je klidně možné, že tě za pár let pozvou Petr s Tomášem na seminář jako největšího žijícího světového odborníka na RSI - podobně jako teď Woodieho s jeho CCI... :) Prostě každému vyhovuje něco jiného...
Happy trading,
Petr

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dute: v realu oteviram pozici tak, aby - pokud je tunel uzky - byl SL a enter tak nejak zhruba stejne vzdaleny od tunelu. Krome toho se snazim zohlednovat S/R urovne kolem. Pokud mi to projede enter, davam enter na opacnou stranu pod/nad stopku (aby se pozice otevrela po projeti SL) . Pokud se to obrati a sejme mi to stopku, zkouknu situaci a davam dalsi enter do puvodniho smeru nekolik pipsu nad predchozi high/low (tj kdyby me na SL vyhodila jen korekce, abych chytnul dalsi pruraz). V te dobe se uz vetsinou zacnou vytvaret S/R urovne okolo tunelu, pokud cena ma tendenci okolo tunelu zustavat. No, a pak je cas opatrne resit vstupy na S/R urovnich.
To, na co se ptas, je nejzradnejsi cast 1h tunelu :) Zkus si to poradne osahat na demu, je to trochu adrenalin ty vstupy, ale ma to docela logiku. Chce to smirit se s obcasnou ztratou.
Lisakus: presne toho se bojim, nejakej prusvih by mohl nejen vygumovat prez vikend konto, ale i zaseknout sekeru u brokera. Jina vec je, jestli by to broker prezil, protoze pro ne by to byla taky zavazna rana.
Navic by podle me nastoupily centralni banky, aby to trochu ukocirovaly. Velky propady nejsou IMHO v nicim zajmu. Kazdopadne je tu ten risk, ktery se mi moc nelibi.
Matematika: mate 3.000 dolaru na minkonte. Jste short v cable se 3 minilotama. Ze hry vas dostane pohyb o 10 centu proti vasi pozici. Pokud mate pozice dve (USD/CHF a cable po 3 minilotech), staci k tomu pohyb o 5 centu (500 pips). Jediny lek je dodrzovat velmi konzervativni pozition sizing, aby vas gap nedostal nijak extremne na kolena.

Odesláno

holoubek>> stejne jak namodro.... taky ocenuji, ze na vegasovych metodach clovek v podstate krom 2 klouzavych prumeru na grafu ma akorat zapnute fibo urovne pro vybirani profitu a to je vse, pak uz se to chce jenom soustredit na vstrebani zkusenosti s tim co ta cena vyvadi :) a je vystarano :).... no v podstate si jeste zapinam pivota, ale hlavne mi slouzi jak takova mrizka a oko pak mi ten graf lip cte (aspon doufam :))

Odesláno

zdravím dolar se nám nějak rozjíždí, jak vidíte odborníci načasování vstupu na daily vegas, i když vzhledem k posledním slabým dnům us dolaru se mi tomu moc nechce věřit, jedná se o páry EUR/USD a GPB/USD.

Odesláno

Ahoj chlapci,

předem velký dík všem kdo přispívá do tohoto vlákna v čele se SIDem (tu). Dobrá práce, hlavně pro nováčky jako jsem já. ;). Neměl by někdo z vás 1h tunel do VTčka? Nikde ho tu nemůžu najít.

Díky
Petr

Odesláno

namodro: dnes poslední otázku, na párech GBP,EUR i CHF/USD se ohýbá SMA8 patřičným směrem, jednalo by se o
ale vstup do protitrendu, čekáš až cena protne E55 (jak píšeš), či SMA protne E55 a pak vydá signál?
:)

Odesláno

Holoubek:

Na EUR a CHF čekám v protitrendu až na protnutí prvního fibo, tj. 55 pips za E55 - musí to být maximálně ve dvou čtyřhodinových svících od E55. Třetí svíci už neberu jako platný signál a čekám buď na otočku zpět do trendu, nebo na obrat weekly trendu. (Na EUR/USD pokračuje ještě jedna jednotka long; USD/CHF je dneškem ukončeno výběrem třetí jednotky na fibo 377)
Na cable bych to bral jako platný signál. (Od toho grafu, co jsem tady dával na sklo, kdy byl na cable ukončen celý tříjednotkový obchod, byl jeden falešný signál short - stopnuto na SL; pak nový long obchod odrazem od E55, ukončený dnes výběrem třetí jednotky na fibo 377.)

Petr

Odesláno

Zdravím tuneláře,

jak na tom jste daily tuneláři? Sám jsem podlehnul nabídce a první týden testuji Vegasem zasílané signály pro vstupy do obchodů. Zatím nevyšel ani jeden signál. Dnes přišli signály pro nákup GBP/USD a USD/CAD se S/L 100 a 85 !!!! pips. První signál pro GBP/USD přišel už v pondělí, ale sežralo to 80 pipsový S/L. Tak, jak to obchoduje Vegas, bych to tedy opravdu nedokázal - v průměru 80 pips S/L!!! - jakej bych musel mít účet?

Momentálně systém opravdu moc nefunguje, začínám pokukovat po 4H.
Zdraví Mecini

• Vytvořit...