Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to norday,

jestli ti můžu dát radu do života, tak si vem jeden den volna, zvaš si to a den nato bud otevři účet nebo s tim už neztrácej čas. Když se nedokážeš rozhodnout do 24 hodin nerozhodneš se nikdy. Ano, ta popisovaná událost se "treba" může stát, ale spíš se nestane. Máš už natestovanou dlouhou dobu, seš v plusu dlouhodobě, s psychologií si taky očividně pokročil. Nevidím důvod dál otálet. Být tebou už nečekám a du do toho.
Dost lidem obchodování vyšlo a úspěšně se tím živí. Já toho chci dosáhnout taky, ty nejspíš též. Nevidím důvod, proč by nám to nemohlo vyjít také. Nekaž si náladu takovýhlimi věcmi a s radostí na trh. na optimistickým přístupu taky něco je:).

Martin_12

• Odpovědí 65
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

:-) dik, asi to tak udelam, jedu ted na pul roku do francie, budu mit klid atak budu lezet s noutasem na plazi a vratim se bohatej:-) tak nejak to udelam. jako je pravda ze uz jsem tim zabil tolik casu ze bych to mel aspon zkusit:-)

Odesláno

[bold]norday[/bold]:

Ahoj, zajimava debata (tu) nejsem od vas vekove zas tak moc vzdalen ;) tak si dovolim reagovat...

- solidni fx broker ti neumozni jit do minusu → tj. nestratis vic, nez mu posles, jako pocatecni vklad ! → tj. exekuce, jak tady o nich mluvite, ti nehrozi...
- usd neni akcie,ktera ma hodnotu (0..x), mena sama o sobe nema zadnou hodnotu, hodnotu nabyva v momente, kdy ji k necemu kotujes, navazes...tj. smysl ma hovorit o menovem paru eur/usd, tj. jeden z paru muze jit teoreticky neomezene dolu, a tim padem pujde druha mena v paru automaticky nahoru ( meni se kurz (hodnota) mezi dvema menami, ne hodnota jedne meny ...) ... proti neomezene ztrate se chranis ruznymi zpusoby, nejobvyklejsi je stoploss prikaz, a ztrata se ti pocita podle velikosti drzene pozice ( viz jak si psal )...
- ohledne smluvnich podminek souhlas :-) taky sem si dal praci precist co podepisuju, a nakonci jsem se za bricho popadal ;), protoze se v tech 30ti strankach muj broker v podstate zrekl jakekoliv zodpovednosti za temer vse, co muze nastat :-)))) (tu) - ale takove jsou proste podminky, chces - podepis a obchoduj, nechces - jdi o dum dal ;)

Kazdopadne tobe a vsem ostatnim drzim vsechny palce a preju hodne stesti do zivota i do obchodovani !!! ;) (tu)

Odesláno

to l00ser
spis bych rekl ze solidni broker se bude snazit te do minusu nepustit..snazit...nic vic nic min:-) a pokud mas stoploss a jemu spadne na den server( za coz jak ses docetl on nebere odpovednost) tak ti je to prd platny, ale mas recht.. o tom to je, hold je to spekulace a tudis riziko, ber nb nech byt:-)

• 1 year later...
Odesláno

ehm... zavitala sem na tyhle stranky nahodou...muj tata a bratr casto mluvej o ekonomice atd... bavi me to..chtela bych zacit alespon nanecisto a po case natvrdo... akorat mam problem. rikate tu - 16? jsem mlady... me je dvanact... myslite si, ze bych mohla zacit ted alespon nanecisto..??? myslite, ze bych v tomhle veku mohla zacit investovat? (naucit se a se svymi par korunami to potom opravdu skusit...) (vim, ze se opakuju, ale jen doufam, ze me pochopite a poradite :) )diky

Odesláno

potrebujem pomoc , mam zaujem investovat na burze , mam zaujem sa ucit , ale pracujem na cypre nemozem chodit na prednasky , vsetko len online ,potrebujem niekoho kto mi poradi strategiu platformu a vsetko okolo toho , manual som cital , ale sam sa do toho neodvazim pustit dakujem

Odesláno

miroslavjamrich:

obavam se, ze v zakladu to je skutecne jen na vas, vasi pili, trpelivosti, hledani, samostudiu atd...a pokud opravdu mermomoci chcete, aby vas nekdo dovedl "za rucicku" az k cili, mate podle me uz dopredu prohrano...jen na tomto serveru mate tolik informaci zdarma, ze uz ty vam staci k tomu abyste zacal tradingu velmi dobre rozumet...dale rozvijet se pak da pomoci knih, videi, webinaru atd...dnes to skutecne neni zadny problem a zadny mentoring dle meho nepotrebujete..je to predevsim o trpelivosti a sebepremahani...

majkll

• 3 týdny později...
Odesláno

Podle mě ideální věk v tradingu nehraje zásadní roli. Nejdůležitější je připravenost tradera. Člověk v 18ti letech může být leckdy úspěšnější, než obchodník starší ;) Záleží na dítěti, zda-li ho trhy a ekonomika obecně zaujmou. Např.mě tématika peněz chytla už ve velmi ranném dětství cca v 12 letech, když mi máma vysvětlila princnip MLM organizací. Poté následovalo pár knížek od Kyosakiho
a teď to pokračuje přes papertrading až to jednou (pevně věřím) skončí u ID obchodníka.

• 10 months later...
Odesláno

[bold]Ignawin: [/bold]
Plně souhlasím...
V Tradingu bych řekl jde spíše o disciplinu a uvědomnění. Kdo to dokáže, je na dobré cestě a může mu být třeba jen 15let.
Někteří nedospějí a neuvědomují si to ani ve 30ti letech (můj discofilní 30ti-letý kolega, kterému jsou bližší 15ti-letý jedinci a s kterými se dokáže bavit...)

Jen několik málo jedinců si dokáže v raném věku svého života uvědomit, co chtějí a jít si za svým cílem. Tito mladí lidé bývají tzv "outsideri". Nechodí po hospodcách a discotékách, ale pracují na sobě. Snaží se něco dosáhnout.

Přeju jim mnoho štěstí a pevnou vůli.

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,

předem se omlouvám, že tento dotaz není tak uplně k tématu toho vlákna, ale vhodnější sem nenašel a sám nemůžu zakládat nové téma.
Já právě začínám poslední ročník obchodní akademie a rozhoduji se na jakou vysokou školu podat přihlášku. Už nějakou chvíli se zajímám o obchodování na kapitálových trzích a v budoucnu bych se chtěl tímto oborem živit(burzovní makléř, analytik, trader...).
Jaká je podle vás nejvhodnější škola (a vzdělávací obor) v tomto směru? Mě zajím nej. přišlo asi finanční podnikání na ekonomicko-správní fakultě MU. Nebo jaké vzdělání méte vy?
Odesláno

Ibelin: Já například nemám žádné finanční vzdělání na vysoké škole. Řekly bych, že trading není ani tak o škole, jako o vlastním vzděláváním pomocí specializovaných knih a kurzů apod. Pokud jde o to být makléřem, analytikem apod., tak to musí poradit někdo, kdo se v těchto oborech na VŠ vyzná.

Odesláno

Ibelin: řekl bych, že k tomu aby někdo mohl dělat full-time trading nepotřebuje žádnou VŠ. V tomhle se liší trader x Analytik nebo burzovní makléř. Každopádně pokud někoho baví studovat a trhy najednou tak pravděpodobně většina ekonomických vysokých škol by mělo být fajn, ale osobně s tímhle nemám zkušenosti, takže to ber jako osobní názor.

Zargut

• Vytvořit...