Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Môže mi niekto napísat čo znamenaju označenia vln : X, W, i, ii, iii atd. Nikde som o tom nenašiel zmienku , len o vlnách 1,2,3,4,5, a A,B,C. pritom to na stránkach finančníka uvádzaju (značia v grafoch), ale nepodali k tomu žiadne vysvetlenie. Ďakujem

Gladiator028

Odesláno

K vašemu trhu mám dvě varianty: Černá se mi zdá více pravděpodobná protože, vlna 1(nebo také B) je evidentně 5-vlná, kdyby to byla korekce tak by musela být 3-vlná. Pokud by nastala černá pak v dohledné době půjde trh nahoru(nicméně c současnou chvíli bude nejspíše stagnovat). Červená variana počítá s poklesem pod minimum vlny A. Pokud jde o váš dotaz na značení tak na stránkách http://www.elliottwave.com/ by mělo být 10 lekcí elliota zdarma zde se dovíte mnoho a mělo by vám to odpovědět na otázku.

7379

Odesláno

To Daeris, ďakujem za pomoc, vyzerá to že červená varianta je správna, ešte mi napíšte aký je to timeframe. Použivam NT takže mi to vykreskuje troch inač ako na Vašom software preto som použil vzor Line. Prikladám obrázok ako by to malo ist dalej podla Vášho modelu. Gladiator028

7392

• 3 months later...
Odesláno

Vsechny moc zdravim a hlavne pana Obeslo.Jsem zacatecnik ale Elliott je proste vec ktera nema mozna konkurenci.Kdyby to bylo mozne mohl by mi prosim pan Obeslo napsat presnou strukturu retracementu.Jde mi o co nejlepsi odhad delky vln.Udam priklad.Cilem 4 vln je 38,2 retracementu 3 vlny.Prosim muzete mi napsat timto postupem vsechny vlny tedy kolik procent je 1 vlna a od ceho ji odvodim atd. A I korektivni vlny A,B,C.Moc se omlouvam za ne moc inteligentni otazku..DEKUJI a DEKUJI Vlastik.

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobry den ,
precital som si pozorne diskusiu na temu EW , ja sa tejto teme venujem uz viac nez rok , ale realne ich neobchodujem ,len backtestujem. Je tu niekto ,kdo realne obchoduje EW v CR alebo SR a bol by ochotny diskutovat o skusenostiach ?

• 3 months later...
  • 1 month later...
Odesláno

Tak tady přikládám můj rozbor 1h TF GBP/USD , předpokládám že skončila korekce ABC /2/ předchozí vlny /1/ - dobře zřetelná i na denním grafu , a nastal nový trend /3/ kde máme za sebou první vlnu {1} , po korekci {2} předpokládám znovu růst někam do oblasti 1.71 , kde vidím cíl {3}. Dan...

11158

Odesláno

Pro J.Puchon Zdravím , na daily grafu UY vidím následující počítání.Celý DOWN trend je expandující triangl , přičemž nyní jsme v korkční vlně 2 , proto si myslím že to půjde ještě chvíli nahoru k cca. 102.5 , potom zase sešup dolu. Na hourly grafu vidím vývoj v příštím dnu nerozhodně , pokud jsme v ending diagunalu , půjdem nahoru kdokončit podvlnu 5 , nebo jsme stále v korekci - podvlna 4 a vznikne z toho FLat korekce , to znamená ještě kousek dolu , pak podvlna 5 nahoru.

11160

11161

• 3 týdny později...
  • 11 months later...
  • 2 years later...
Odesláno

Zdravím,
rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s knihou Elliottovy vlny, Autor: Zdeněk Sojka.

Originál knihu od Ralpha Nelsona Elliotta netuším kde sehnat, navíc zrovna v angličtině zběhlý nejsem, abych si přeložil dokonale celou knihu.

Rád bych věděl co na knihu od pana Sojky říkáte, zda se vyplatí si ji skutečně koupit ( abych se nenaučil jeho výklady o elliottových vlnách a přitom podle originálu by to bylo jinak..)

Děkuji Vám všem za případné rady a přeji všem mnoho úspěchů!

• 3 years later...
Odesláno

Dobrý den,
prokousávám se s nadšením knihou pánů Sojky a Dostála, ale během čtení mě mučí myšlenka, na kterou si neumím odpovědět.

Snažím se najít bod, kde bych začal s analýzou a tak nějak mi nestačí najít jen nějaké dlouhodobé minimum nebo maximum, chtěl bych mít představu v jakém místě cyklu se to min/max nachází. V souvislosti s tím mě napadá, že EW analýza vlastně přepokládá, že trh bude dlouhodobě stále trendovat jedním směrem. Korekce nesmí překonat impuls.

Příklad: po 60-ti letech je nečekaně překonán impuls (který trvá od vzniku tohoto trhu) korekcí (která se ne a ne zastavit tam, kde měla :)), řekne se že to teda asi nebyl impuls, ale podvlna korekce, analýza se upraví aby to "sedělo" a jede se dál?

Další věc: zdá se mi, že "X vlny", "Chybějících vlny", "Prodloužení, které nelze identifikovat", vlastně omlouvají situace, které nezapadají do pravidel a směrnic.

Děkuji vaše rady a názory

• Vytvořit...