Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ano, máte pravdu LTCM je příklad, kdy akademici totálně vyhořeli, když se pokusili spekulovat. Já jen tvrdím, že dlouhodobě nelze spekulacemi zbohatnout. Každopádně jsou spekulace fajn zábava a hodně se toho člověk naučí. A váš web je ok.

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Respektuji váš názor. Je pravda, že opravdu zbohatnout se v tradingu podaří jenom pár jedincům. Avšak živit se tradingem na slušné úrovni je skutečně věc, která je více než reálná. V USA máme několik desíte přátel-traderů, kteří se živí tradingem 10-30 let. Mají poměrně "normální" standard, t.j. velký dům, velké auto, mohou si koupit prakticky co chtějí...., obchodují většinou tak 2 hod. deně a je to jejich jediný příjem. Nejsou multi-miliardáři, ale také ne rozhodně chudáci. Takže dlouhodobě zbohatnou spekulacemi možná náročné je, živit se (dobře) spekulacemi jak pro koho.

Odesláno

Zdravim,

Rad by som pridal svojou troskou do mlyna. Suhlasim ze trading nieje o komplikovanych systemoch edge, obchodovania. Ked som sa zacal zaoberat myslinkuu tradingu, tak som presne ako vacsina siel nato klukato a zlozitejsie, aby som dospel k nazoru, ze tak ako vsetko je postavene na zakladnych myslienkach, postulatoch, ktore je mozne pochopit. Genialna je ta jednoduchost. uvediem priklad, ked si niekto precita ako je dolezita psychlogia obchodovania, ze je treba uniest riziko, straty ako aj zisky, tak to skoro kazdi prejde a povie ano to je pravda a zacne sa hrabat v nejakom systeme, stroji na peniaze. Chamtivost je to co je zakladom neuspechu aj s genialnym systemom pride skoro kazdi zase tam kde zacal alebo este horsie. Ja som sa EW zaoberal a myslim seriozne aby som pochopil zakladne postulaty fraktalov, to ze fraktaly su a nie je mozne mat iny ako lomenicovy graf je proste skutocnost ktora ma dva aspekty. Vieme, ze to tak bolo, je a bude no nevieme iba mame nejaku pravdepodobnost, ze pokial sa deju vyraznejsie lomenice, to je moj nazov, tak mozeme v buducnosti cakat obrat a vyraznejsi posun, to je jadro pudla. A tuta myslienka sa da rozmenit na drobne.

lopo

Odesláno

davs Napsal:
-------------------------------------------------------
> Vážení taky jsem se Elliotovými vlnami zabýval a to před třemi lety. Přečetl jsem všechno možné - a
> výsledek. Elliotovy vlny lze v reálném obchodování interpretovat pouze zpětně. Pokud někdo hledá zisk
> bez rizika, tak neexistuje. Jediná skutečná šance jak vydělat na kapitálovém trhu je diverzifikované
> portfolium, s tím že dlouhodobý trend indexů trhů je rostoucí. Spekulace dlouhodobě nevedou k zisku,
> jak je možné se přesvědčit na desítkách osudů "geniálních" traderů. Bylo na to provedeno mnoho
> seriozních akademických studií. Zabývali se tím i nositelé Nobelovy ceny. Je to prokazatelné na
> matematickém modelu "náhodné procházky". Trh nelze časovat.
> Zamyslete se spíš nad tím, od koho informace dostáváte, proč pan Obešlo nemá univerzitní
> vzdělání, proč není milionář, proč neumí ani anglicky, aby si o Elliotových vlnách něco
> přečetl. Vždy hledejte, "co v tom je". I komodity nejsou žádná výjimka, snad pokud nejde o prodej
> knihy o komoditách:-). Hodně štěstí a rozum v hrsti.

Vážení návštěvníci tohoto skvělého serveru,

trochu jsem váhal, ale nakonec jsem se rozhodl reagovat na bezprecedentní anonymní příspěvek od davse. Nevím, kdo se za tímto pseudonymem skrývá, ale nepředpokládám, že by to byl někdo koho znám a kdo zná mne. Dovolím si uvést na pravou míru tvrzení, která jsem se o sobě dočetl. Jsou tu tři, první je polopravdou - ano nemám univerzitní vzdělání, mám "jen" vysokoškolské. Další dvě tvrzení jsou zcela nepravdivá. Opravdu nevím, co tím autor sleduje, zřejmě má dlouhou praxi v nějakém bulvárním plátku :)
Takže ještě jednou cituji: "Zamyslete se spíš nad tím, od koho informace dostáváte"...

Mějte se skvěle, mnoho profitabilních obchodů přeje Petr Obešlo. :)

Odesláno

Dobrý den, Při čtení nejnovějšího příspěvku v seriálu Eliotových vln došlo podle mého pochopení ke drobné chybě. Jedná se o situaci v předposledním obrázku pro výstup z trhu, kdy se podle mého nejedná o situaci DV1, ale DV2. Přikládám obrázek jak jsem to pochopil. Pokud je situace jiná a já ji nepochopil, omlouvám se. Přeji hezký den Zbyněk

2271

Odesláno

Zdravim,

clanok sa mi pacil len ma jednu drobnu nedokonalost, toto je teoria obchodnych cyklov 5+3, avsak trh casto ide v realite inak, deformovanejsie a navyse tam tie obchodne cykly nemusia byt.

Odesláno

Zdravim vsetkych oblubencov EW S touto teoriou som stretol teraz prvykrat, ale na prvy pohlad ma zaujala.. musim povedat ze je na nej kus pravdy.. takto, skusal som si najst vsetky dostupne informacie dostupne na webe ale aj tu ale, vsetko mam uz prestudovane, len ma matie jedna vec.. na stranke http://www.financnik.cz/forum/read.php?2,14177,page=8, bol tam graf kde sa vyskytla korekcia abcxabc, a chcem sa opytat ze ci je jedno ci ma vlna x 3 podvlny alebo 5... lebo na nete som nasiel ze ma mat 3 ale tam bolo 5... tak neviem teraz... ako jediny problem v tejto teorii aspon pre mna v tychto zaciatkoch vidim v urcovani ci to bude korekcia abc alebo ine, napr vid na obrazku.. a dalej uz jedine tie fibonaciho ppmery, ale vidim ze to by som mal zvladnut... mam este pred sebou vela prace alevidim ze to urcite smeruje do jasne viditelneho ciela...:)) a este jednu prosbu by som chcel, ze ci nepoznate nejaku stranku kde by sa dalo o tom dost precitat... vopred dakujem za cas co mi budete venovat s pozdravom Juraj :)

2333

Odesláno

to alter:

aha vidis to som si neuvedomil, v horizontal triangle je dovolenych 5 vln, ale ako teraz na to pozeram to mohlo byt aj tak ze v abcxabc je to prve abc vlastne A, x vlna je B, kedze je to horizontal triangle, tak tam moze byt 5 vln, inak by malo byt len 3, a last abc je vlastne C, chapem to spravne???

Dik za pomoc... este taka mal otazka, kolko sa venujes uz teorii EW??

Dik za cas, Juraj

Odesláno

Zdravim,

v istom clanku o EW som sa docital, ze casto sa vo vlne 5 objavuje ending diagonal, a dalej ze v nejakej vlne sa sa vyskytuje aj leading diagonal, viem s urcotostou ze ide o triangles, ale nie je mi iste ako tie trojuholniky vyzeraju.. a dalej v kotrych vlnach sa vyskytuju.. a ze aku maju spojitost s horizontal triangles...za pomoc vopred dakujem, dufam ze nesposobujem zmatok...

Juraj

Odesláno

Ahoj Zero
K tomu ze formacia abcxabc by mohla bit len abc....v tom pripade by to podla tvaru bol zigzag . Ten ma vsak vnutornu strukturu 5 3 5 a tam ma vlna x 5 podvln a dalsie vlny tiez nesedia. Vyzera to skor ako kombinacia.

K druhej casti...ending diagonal a leading diagonals su motive paterns a horizontal triangel je corrective patern
ED sa vyskytuje v 5 vlne najcastejsie semtam vlna C korekcie a ma tvar 3 3 3 3 3 ...teda aj hnacie vlny maju 3 podvlny. Pri LD maju hnacie vlny 5 podvln a vyskytuju sa vo teda na zaciatku vo vlne 1 resp vo vlne A pre korekciu.

Najlepsi obraz si spravis ked si zaobstaras nejaku literaturu alebo navstivys kurz, resp. oboje, ja zial na momentalne nemozem.

Odesláno

ahoj Alter

som nad tym rozmyslal, bolo chybne moje myslenie ohladne tej x vlny, ale musim sa ti podakovat s tymi diagonals si mi pomohol.. uz zacinam mat v tom uz pomaly jasno.. teraz som sa dostal k nejakym materialom, len ich musim este prelozit, kde sa pise o pravidlach a smerniciach impulsu a korektivnych vln.. tak ked to prelozim niecop popiseme aj urcite o tom... taka otazocka, ty uz aj obchodujes na zaklade EW?? jak uspesny si, staci mi percentualne a tvoje RRR?? som rozmyslal ze system si vybudujem EW a RSI, skusim ako by sa to mixlo spolu.. este som ani nezacal, stale som stadiu vzdelania, keby si mi mohol pomoct ze s cim ty kombinujes EW a tak, by som ti bol vdacny..

Viele dank, Juraj

Odesláno

Ahoj zero.
Ja este neobchodujem , testujem system a s EW sa zaoberam len nejake 4 mesiace. Na zaklade EW system netestujem pretoze je to dost narocne na presne pocty, takze ja sa teraz snazim trafit vlny ...proste len studujem grafy.
Ake mas materialy na EW?

• Vytvořit...