Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,
mám velmi jednoduchou otázku: lze používat pouze a jenom nákupní příkaz STOP pro nákup i výstup z pozice? Existuje nějaké úskalí tohoto příkazu / způsobu obchodování/,o kterém je třeba vědět ? Mám první systém založený na malých profitech,zdá se že funguje relativně dobře, - na papíře :-). Ráda bych věděla názor zkušených.
Děkuji,Petra

• Odpovědí 408
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Používat Stop určitě jde.
Úskalí: počítejte se skluzem, například při obchodování 1 kontraktů v trhu YM nebývá běžně skluz 1 až 2 ticky (cca tak jednou z deseti obchodů). To se projeví až s více kontrakty, to bude časté. Proto vstupuji za Stop Limit (plnění je přesné, ale ne každá strategie tak může vstupovat, obchod nemusí být exekuovaný...), a vystupuji se SL za Stop (a to mívám sem tam slippage 1-2T)

Odesláno

Zdravím,

provádím backtesting na trhu ES a mám dotaz. Když vstupujete do pozice, jste automaticky v mínusu,řekněme 2 ticky? Takže je dobré počítat při backtestingu, že můj SL už musí zahrnout 2 ticky při vstupu. A tím pádem tedy i při zadávání PT musím počítat s 2 tickama, které mě teprve dostanou na nulu. Je to tak?

Děkuji za odpovědi.

Úspěšné obchody přeji.

Odesláno

Moje otázka směřovala spíš k tomu,zda je možné,aby byl příkaz Stop přeskočen bez plnění,ať už je použit pro nákup, prodej nebo jako Stop loss . Mám na mysli trhy YM a ER2 v hlavních obchodních hodinách. Děkuji za odpověď,Petra

Odesláno

To Novafashion:

Z definice STOP příkazu vyplývá, že tento pokyn nemůže být přeskočen v tom smyslu, že nebude proveden.

Určitě se Vám ale stane, že Váš pokyn bude během zlomku sekundy přeskočen o několik tiků a za tuto vyšší cenu proveden.

Vaše skutečná nákupní cena může být klidně o 50 usd horší, než jste plánovala. Hovoříte o systému založeném na malých ziscích. Obávám se, že špatné plnění může Vašimi papírovými zisky pěkně zamávat.

Odesláno

To svjezmen:

Patrně hovoříte o případu, kdy používáte DOM a po kliknutí na nákup/ prodej Market se Vám okamžitě po vstupu objeví 1 až 2 červená políčka - toto je spread, tedy zdroj obživy Vašeho brokera. Znamená to, že po vstupu Long je nejlepší Bid ( Nákup - stejné jako ve směnárně) o 1 - 2 tiky nižší. Tuto cenu byste obdržel, kdybyste svou pozici okamžitě zase zavřel.

Vaše PT a SL jsou STOP příkazy, které budou realizovány až jich dosáhne skutečná realizovaná cena. Tyto příkazy se pak změní na MARKET a jsou provedeny.

Váš PT a SL ale musíte upravit o slippage. Tedy skluz v plnění. Příklad: při ceně 795,8 dostanete signál LONG a kliknete vstup za Market.

Poté zjistíte, že Vaše skutečná cena je 796,1, tedy o 3 tiky horší. Musíte tedy Váš PT o 3 tiky snížit a SL o 3 tiky zvýšit.

Odesláno

To Petrh,

takže při použití příkazu Stop dojde k plnění určitě, může však být s nepříjemným skluzem. Ovšem při použití příkazu příkazu Limit / Buy limit pro long a Sell limit pro short/ dojde k vyplnění příkazu pouze za cenu požadovanou nebo lepší, v případě,že této ceny trh nedosáhne, vyplněn nebude. Je to tak?

• 3 týdny později...
Odesláno

Rad by som sa opytal nieco ohladne poplatkou, predpokladam ze obchodujete e-mini futures, a ja by som to rad porovnal s CFD, aky velky rozdiel v poplatku mame

ja pri CFD DJI mam spread 5 bodov co je pri jednom lote 50 USD a poplatok nemam ziadny, pri futures povedzme zaplatite 5USD na kazdu stranu a rozdiel BID ASK, a zaujimalo by ma aky je ten rozdiel pri jednom kontrakte, takze zaplatite 5+5+X , a mna zaujima kolko je tio X v prepocte USD na jeden kontrakt

Pri CFD je 1 bod 10 USD .

Prepacte ze vas otravujem takouto hlupou otazkou ,ale pre FXaka ako som ja je to spanielska dedina, a chcem vediet ci sa mi oplati sa o to zaujimat, (dalsi broker dalsia platforma atd.)

Thx

Odesláno

Airmike:
u ktoreho market makera mas na CFD DJIA 1bod za $10 ? Nechce sa mi hladat.

Ja vyuzivam aj futures aj CFD. pri DJIA aj inych indexoch mam na CFD 1 bod =$1. Margin je 1% na kontrakt. Ale to je len detail.

CFD sa oplatia na dlhsie swingy, kde staci malinky margin 1%. Nevyhodou je vacsi spread spominanych 5 bodov. Pri futures mas cez obchodne hodiny bezne spread uzky 1 bod.
1 bod = $5 E-miny DJ. Je aj futures DJ$10 kde jeden boc mas za 10.

Poplatky su cca $5 RT cize spolu aj za uzavretie i otvorenie obchodu.
Priklad: kupis 1 kontrak $5 DJ futures na 13000 a predas na 13005 tak zarobis 5x5=$25 a za cely obchod zaplatis $5 cize ti zostane $20. Trh sa pohol iba o 5-6bodov hore tvojim smerom.
Pri CFD ak kupis na 13000 a predas na 13005 tak musi index spravit 10 bodov tvojim smerom aby si ty zarobil 5 bodov a pokryl aj spread 5 bodov co je pre intraday scalpovacky nevyhodou.
Avsak na CFD ti staci malinky margin na rozdiel od futures. Preto na swingy je to pomerne vhodny nastroj.

• Vytvořit...