Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dzink

No pokud jsou introducing broker pro CMS, tak to samozřejmě ECN není. Máš nějaké osobní zkušenosti z ECN jako je MB Trading, Hotspot FX nebo jiní, že házíš smajlíky? ;) Jestli jo, tak se poděl, docela mě to zajímá.

Odesláno

No prave... me pobavilo, jaky jsou proste lidi ku.vy. Oni zrejme vylozene spekuluju na to, ze se u nich nejaky chudaci prihlasi, protoze budou mit pocit, ze maji teda toho ECN brokera a vubec neni pravda, ze obchoduje jenom loty atd atd. Na takovyhle nahody neverim ;))
Mimochodem - ty jsi testoval nejaky to demo nekolika ECN brokeru, vid? Jaky jsi mel z toho pocit?

Odesláno

Zdravím,

pokusím se taky trochu přispět do diskuze o ECN brokerech.

Na úvod říkám, že nemám osobní zkušenost s ECN brokery na live (jen demo), ale hodně jsem se o ně zajímal.

ECN broker nemá dealing desk a proto musí párovat objednávky mezi jednotlivými subjekty trhu. Za toto párování si účtuje poplatek cca $5 na $100K lot. Na páru EUR/USD při spreadu trhu 1 pip jsou celkové náklady $20 per turn. Ačkoliv ECN b. nabízí pohled do trhu, většinou mají zajištěnou likviditu od 1 velkého subjektu např. u Deutsche bank. Párování objednávek je velký problém při data scalpingu, než proběhne párování cena je již jinde.Podle stížností na fórech může prokluz být i 20-30 pips (při rychlém trhu).

O ECN brokerech bych uvažoval jen na obchodování mimo data nebo je využít na arbitráže.

Další varianta je (na obchodování mimo data) komoditní broker a obchodovat páry na Globexu. Velká výhoda je, že cena na globexu je regulovaná a stejná pro všechny účastníky trhu (odpadá natahování spreadu a vymetání stopek). Cena je cca $5 per turn a spread je v 90% času 1 bod. Hlavně komoditní broker neobchoduje proti Vám, ale je v jeho zájmu aby se Vám dařilo.

Osobně si myslím, že na technické obchody je globex daleko výhodnější než forex.

To je můj pohled na věc :o)

Odesláno

Souhlas s dzinkem...malá pastička...blbých lidí toužící po rychlém a nerizikovém zbohatnutí se potuluje po světě pořád dost...

xcvb
nevím v čem je výhoda Globexu a už vůbec nepovažuji za "velkou výhodu" regulovanou cenu....o tom hlavně klasický FX je - žádná regulace a záleží jen na jedinci, kdy a jak do toho vletí...
"Hlavně komoditní broker neobchoduje proti Vám, ale je v jeho zájmu aby se Vám dařilo."...tím chceš říct, že FX obchoduje proti tobě ?...:-)..to snad nemyslíš vážně...FX brokeři (ti solidnější) hedgují pozice přes dobrou smluvní banku a vegetují ze spreadu, pro ně je úspěšný klient daleko větším přínosem než "měsíční hurátradeři"... To "párování" vlastně v jiné podobě probíhá na FX rovněž - přes onen hedging...natahování spreadu se děje hlavně pro neschopnost rychlé a okamžité reakce na dění na trhu po významných datech a je pojistkou proti ztrátě - bohužel.. Souhlas ale s tím, že na Globexu se lépe uplatní TA než na FX...
SID

Odesláno

To Volf:
Zdravim,
mam dotaz na MIG. Z toho co jsem tu cetl, jsem usoudil, ze jsi s MIGem nejak komunikoval ohledne doby plneni. Zajimalo by me, jestli se zminili o tom, v jakem casovem horizontu se to ma zlepsit.
Momentalne mam ucet u IBFX. Udelal sem si skript kterej meri dobu, kterou broker potrebuje na modifikaci pending objednavek. U IBFX byl nejkratsi cas 250ms, nejdelsi cca jednu vterinu a prumernej cirka 450ms.
Zkusil jsem totez na demu u MIGu a vysledek me docela prekvapil. Nejkratsi cas pres 3 vteriny, nejdelsi pres 7 sekund a prumernej okolo 5 sekund.
Je sice pravda, ze Demo neni totez jako Live, ale pri prechodu z Dema na Live to vetsinou byva zmena k horsimu.

Jirka

Odesláno

Sid: díky za odpověď,

regulovanou cenou jsem myslel to, že cena je u každého brokera ve stejném čase shodná. U fx brokerů se setkávám s tím, že když je to pro ně výhodné dají cenu třeba o 5 (viděl jsem i 10 pips) jinam. To hnutí s cenou je samozřejmě jenom špice na zlomek vteřiny a je jenom u jednoho brokera. Máš pravdu, spread se natahuje hlavně při rychlých pohybech jako ochrana brokera, bohužel v poslední době se někdy stane že např. u S/R úrovní roztáhnou spread tak, aby zasáhl oblast se SL příkazy. Samozřejmě v obou případech neuhádáte nic, protože forex je OTC market.

Nevím proč to NĚKTEŘÍ FX brokeři dělají, třeba je pro ně jednodušší vydělávat na tom, že 80-90% retail obchodníků prodělává. A pokud mají dealing desk tyto ztracené peníze mohou skončit u nich. Určitě to takhle plánovitě nedělá seriózní broker, ale může si tak pomoci.

Všechno má svoje pro a proti a každý chce vydělat co nejvíce trader i broker, výše uvedené beru jako neodmyslitelnou součást obchodování a nechci si tím na brokery stěžovat. Je jich hodně, na forexu i na globexu a vždycky jde vybrat ten optimální pro konkrétní strategii.

Jsem zvědav jak dopadne projekt na novou mezibankovní síť CME ReutersFX.

Odesláno

Bigbull:
mluvili o týdnu.
Otázkou ovšem zůstává, jestli není lepší u MIGu modifikace objednávky v řádu sekund než po datech u IBFX výpadek dat v řádu minut.
M.

Odesláno

Volf: jo, po datech to vzdycky na chvilku zmrzne (cca 20-30 sekund po case vyhlaseni, trva to pul minuty az minutu). Na druhe strane v tu chvili mam entery zaparkovane a sahat na ne je to posledni co bych si troufl udelat. Gumaspread me dere vic.

Odesláno

dzink:
to já bych zase kolikrát radši věděl, co se děje, abych mohl objednávku případně vypnout. Pokud data nepřekročí můj trigger, nečekám, až mě to vyhodí na SL.
M

Odesláno

Jasne, proto kazdymu vyhovuje jiny broker a zaroven nic neni perfektni :)) ja bych to radsi taky videl, ale pokud mi to vezme enter, tak to beru jako signal, ze si trh vybral nejaky smer a pak uz na to saham vetsinou az nekolik minut po vyhlaseni (posunuti SL, odebrani enteru na druhou stranu atd).

Odesláno

dzink

Nový zkušnosti nemám, jen ty co jsem tu už popisoval.

Jinak dneska se IBFX docela pohřbil na data, zamrznutí bylo ke dvoum minutám. Ale co mi nejvíc vadí je, že ačkoliv jsem měl zapnutej trailing stop a chvílema mi probklinul zisk i 40 pips, tak stopku neposunul. Takže nakonec vykopnutej na S/L. Je to asi tím, že TSL se posouvá za cenou nahoru, kdežto teď byl na NFP gap a pak už to šlo jen dolů. Nicméně takto se s IBFX data jaksi obchodovat nedají. Obávám se, že IBFX se pomalu ale jistě sune do grupy velkejch brokerů, který už maj tolik klientů, že si s prvotřídní kvalitou hlavu nelámou. Ještě před pár měsíci tomu tak nebylo a byli zřejmě na MT nejlepší, teď pomalu upadaj do šedýho průměru, co se týče obchodování zpráv.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...