Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dzink>> osobne co jsem cetl a prijde mi to i logictejsi jsou obecne pro brokera problematictejsi prave micro accounty... kdy potrebuje sofitikovanejsi system aby bez problemove naparovaval jednotlive operace... takze moznost "ojebavani" :-) je asi vetsi prave u tech mensich polozek a se me zda, ze vetsina inklinuje k nejakemu prumerovemu plneni

pri vetsich objemech je pak opravdu na zvazeni obchodovat currency futures, nektere vyhody tam jsou pak zrejme

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak první obchod a už nemůžu posunout SL. Jste u IBFX vpohodě. Já se pokouším posunout SL přes PDA a pár sekund to vydrží na pozici, co zadávám a pak se to vrátí na původní hodnotu. Je možné, že něco dělám špatně? Pokoušel jsem se psát na live chat, ale bez odezvy.
Jirka

Odesláno

Jasne, microaccounty musi rozpoustet uvnitr svych objemu, protoze ven nezobchoduje jinou jednotku nez lot a jeho nasobky. To lze jenom diky dealingdesku. Kazdopadne nejaky cas na zkoumani a testovani jeste je, rozhodne to neni vec, kterou musim resit zrovna ted v horizontu tydnu :)

Odesláno

Tak mám SL už posunutej. Chlápek na IBFX chatu se ani nevyptával a hned vše zařídil. Jen mě nejde do hlavy, proč na demu skoro měsíc fungovalo posouvání SL přes PDA bez problémů a včil to nejde. Asi tam mám nějakou botu.

Odesláno

Ak mate zaujem, pozrite si nasledujuci link:

www2.oanda.com/cgi-bin/msgboard/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=17;t=000254

V jednom prispevku tam pise chlapik z Oandy, ze skusali spread 1pip - chceli zistit aky to bude mat na nich dopad a na ich prekvapenie dosiahli dobre vysledky.
Ked sme s kolegom premyslali preco tomu tak bolo, kedze takmer kazdy brooker sa tomu brani, jedno z moznych vysvetleni by mohlo byt nasledovne ( samozrejme je to len nas nazor, nic viac ):
Ked obchodujem so spreadom 4 pips, tak za den spravim povedzme 10 obchodov, cize brooker ma zisk 4 x 10 = 40pips.
Ked je vsak pread 1 pip, tak ma to nutne zvadza ku skalpovaniu a za den tak spravim napr. 200 obchodov ( ked som to skusal s 1 pipom na deme CrownForex, tak som za 2 - 3 hod. spravil cca 300 obchodov so ziskom 100 - 150 pips ), takze zisk pre brookra je 200 x 1 = 200 pips.
Je teda zrejme, ze v tomto pripade si teoreticky "pride na svoje" trader aj brooker, samozrejme ak brooker dokaze danne obchody zvladnut. Jasne, ze to nemoze platit napr. pri spravach. Naviac aktualna cena moze byt u daneho bookra posunuta ( kedze prenu cenu na forexe nikto nepozna, ak to dobre chapem ) a tym sa brooker moze chranit, pricom skalperovi takyto posun nevadi ( ja som pri testovani bral zisk na obchod 1 - 3 pips).
Aky je Vas nazor?

Odesláno

Miki01
Tvé výpočty jsou jen teorie...

1. není v tom zahrnut to nejdůležitější - nutný hedging, který má každý solidní broker zajištěn přes nějakou velkou banku a jejich dealing centrum nebo pomocí prostředníka (pohybuje se v mezi 0,1-1 pips podle objemů obchodů brokera, podle banky atd.), pokud nejsou brokeři kamikadze, nevím z čeho by pak hradili své další provozní náklady - navíc to myslím přímo ze zákona vyžadují dozorčí komise. Pokud má někdo smlouvu s kvalitní bankou za 0,1 pips je v pohodě a může si dost dovolit. Stejně se ale musí při datech něčím krýt (guma, limity), protože nemůže být v jeho možnostech tak rychlá reakce a prodělal by brzy kalhoty...
2. 80-90% FX společností přebírá jednotný elektronický systém (dříve se to jmenovalo Reuters II., teď to má nějaký jiný název), takže je hloupost tvrdit, že "kedze prenu cenu na forexe nikto nepozna"..,viz průběžné ceny třeba na www.xe.com/ , které jsou z toho systému přebírány.
SID

Odesláno

Sid

Som rad, ze niekto fundovany dal svoj nazor "do placu"... Neviem ako FX presne technicky funguje a preto "teoria", ktoru som uvadza,l su len moje domnienky. Faktom vsak je, ze Oanda to skusala a zrejme nie samoucelne, nieco tym zrejme sledovali ( vid. prispevok v uvedenom fore: Michael Stumm ). Neviem nakolko je to doveryhodny zdroj ...
Samozrejme ze pri spravach, ked su prudke cenove pohyby to fungovat nemoze a niekto na to musi nutne doplatit, ale pri kludnom trhu ( napr. USD/CAD, alebo USD/CHF takmer kazde doobedie ) by to tak mohlo byt ... Co sa tyka cien, nie je vynimka, ze sa cena napr. u IBFX a CMS lisi o 2 pips, niekedy aj o 3 ( ostatnych brookrov nesledujem live, takze nemozem zodpovedne potvrdit ... ) Cize aj napriek tomu, ze nejaka fixna cena existuje ( podla toho co pises ) rozdiely tu su.
Mozno pisem blbosti, takze sa ospravedlnujem, snazim sa len pochopit o com to cele je ...
PS: Co sa tyka Crown Forexu, tak som vazne v rozpakoch. Trocha sme aj s kamosom cez vikend "snorili" po nete a ohlasy na nich su zatial dost negativne ( registacia udajne v Amane, dozor CH, co je udajne takmer najjednoduchsie v Europe ... ) ... Zmluvu uz odo mna maju a teraz zvazujem, ci poslat aj nejake peniaze. Faktom je, ze nikto z pisatelov ktori ich "podozrievaju", nemaju skusenosti s live. Prave preto zvazujem, ci mam byt ten "prvy" ktory sa moze popalit, aj ked o vela na zaciatok rozhodne nepojde ... Kto hlada o nich nejake info, moze si pozriet napr.:
www.elitetrader.com/vb/showthread.php?threadid=74623
ale, to co sa dozvie ho asi nepovzbudi.

Odesláno

misok

Precitaj si moje prispevky a linky, ktore uvadzam, nejake odkazy sem dal aj Volf, ale obavam sa, ze usudok si budes musiet spravit sam. Nikto tu zatial nema skusenosti na live. Ani inde na nete sa mi nepodarilo najst nic konkretne. Je to lakave, ale zaroven aj prilis dobre ... A to budi znacne obavy ...
Chcem to skusit, ale stale som v rozpakoch. Mozno o par tyzdov ( alebo dni ) Ti budem vediet povedat viac ...

Odesláno

Zdravím, zoznamujem sa s platformou spolocnosti Saxo Bank, SaxoMiniTrader 1.2. Predtym som pracoval s platformami ako VT, MT4 ci Marketiva. Celkovo ma SaxoMiniTraderi prekvapili nasledovne veci: 1, Nemoznost sledovat v aktualnom case pocet zrealizovanych pipsov ako aj celkovy stav obchodu v $ . Mozem si akurat ocitavat pocet pipsov z hodnoty open price a aktualnej ceny, ale to ma predsa robit pocitac ako u ostatnych platforiem alebo sledovat neaktualnu Open Positions statistiku. Ta totizto aj po refresh zobrazuje Current price odlisne nez je aktualna cena na Spot Prices (vid. prilozeny obrazok, v Open positions je cena 1.8935 pricom skutocna hodnota v tom case bola 1.8938). Z tohto dovodu vobec neviem kolko som skutocne zarobil resp. stratil. 2, Pocas obchodovania nemam vobec ziadne informacie o aktualnom Stop Loss i ked mam nastaveny Trailing stop. Proste potrebujem mat taku dolezitu informaciu ako SL stale pred ocami. Navyse Trailing stop pocas mojho testovania akosi nefungoval (vstup long typu STOP, cena pre vstup 1.8940, Trailing stop-distance to market: 0.0002, po dosiahnuti 1.8940 vstup, ale po obrate pod 1.8938 nebola pozicia uzavreta). Ake mate vy skusenosti so SaxoTraderom? Vdaka

2068

Odesláno

niel
dávej tady odkazy na stránky brokera, kde si to může zájemce stáhnout a ne přímo stahování, k tomu ani vlákno ani finančník neslouží, to si zkoušej někde jinde...příspěvek mažu
SID

Odesláno

ALL
byl jsem upozorněn, aby se dbalo na jedno z Pravidel diskuze:

Zákaz propagace
Fórum není místo pro bezplatnou reklamu. V této věci musíme být bohužel velmi striktní, neboť navštěvované fórum je pochopitelně lákadlem pro řadu firem. Nevkládejte prosím do fóra žádné linky na jiné tuzemské webové stránky, na konkurenční webové stránky či stránky s nabídkami brokerských firem atd. - nebudou schváleny.

Nikdo nemá nic proti tomu, aby se zde nezmínil nějaký broker, ale v obecné rovině. Předpokládám inteligenci uživatelů, že jsou schopni si dané stránky sami vyhledat.
SID

Odesláno

Tak jsem se díval na stránky CMS, kde se chlubí, že jsou 7. nejrychleji rostoucí firmou v USA. Takže by mohli poděkovat i nám jako sponzorům jejich nemalého růstu. ;) ;) ;)

Odesláno

No, to je asi rebricek co do pocetnosti klientov a asi aj klientov, ktori obchoduju a zarabaju. Teda uspesnych, alebo :S
Teda ak tie caste vypadky su len u traderov v CR a SR a ostatnym to ide mozno bezchybne, ja neviem, tak sme mi, len male percento obchodujucich klientov CMS.

Odesláno

ICE
Pokud si to přečteš pořádně, není to žebříček podle počtu klientů, ale podle rychlosti růstu firmy v rangu peněžních služeb a firem v USA jako takových. Navíc to podléhá auditu a koupit se to nedá... Být vedle takových firem jako Microsoft nebo Oracle a být na 7.místě v peněžnictví, na tak rozsáhlém trhu jako je v USA, proč by se tím nechlubili. To že ti to občas padá, je zase o něčem jiném...
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...