Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dzink

Zkoušel jsem demo od MB Trading, AAron trading (jejich platformu + tu od Currenexu), Hotspot FX, EFX Group (zjistil jsem, že to je to samý jak MB Trading, ač dojem vyvolaný jejich stránkou byl opačný) a snad ještě nějaký, už nevim.

Nicméně jediný, co jsem si ponechal pro další testování je platforma od MB Trading. Všechny ostatní co jsem měl mne odradily hned pár minut po instalaci, naprosto nepřehledný, neintuitivní ovládání, problémy při startu, chybějící písmenka ve slovech a podobný nedostatky, kolikrát až zarážející, že pro "velké hráče" maj tak sh*tový platformy (Hotspot FX, platforma naprostá tragedie už při startu a min. vklad 7500 USD).

MB Trading je to nejmenší zlo z těch co jsem u ECN brokerů zkoušel. Absence grafů je dost nepříjemná, vše vypadá jinak, nějak nemůžu přijít na to, jestli je to vůbec schopný dát alespoň základní výpis všech objednávek (historii), ale na druhý straně Level II dává zajímavej pohled na likviditu při různých cenách, tj. jakej objem leží na jaký ceně, i když zatím nevím, jestli se to vůbec dá k něčemu využít, ale rozhodně je to zajímavý :D

Co se týče objednávek, tak jich je tam asi 10 typů (dost tam je ta původní logika, že když něco koupíš, tak pak musíš prodat, spíš než aby se to jednoduše bralo jako uzavření obchodu), ale znalost MT či VT v tomhle pomůže jen částečně, zbytek si člověk musí nastudovat. Ale je hezký sledovat ceny tak jak je nabízí banky spoupracující s MB Trading. Jinak zadávání objednávek (poté co pochopíš všechny typy co potřebuješ) je celkem snadný.

Myslím, že použitelný to bude dobře, ale ve spolupráci s něčím, třeba MTčko na grafy a analýzy a objednávkový okýnko MB Navigatoru k tomu. Otázka samozřejmě je, jak se to všechno chová na živo, ale v tomto směru jsem četl dost pozitivních referencí.

Největším "šokem" pro mne zůstává, jak jsou tyto platformy vůči MT a VT vopruz provedený a daleko méně uživatelsky přijemný...

Jako vždy platí, jsou to moje poznatky a zkušenosti, které se můžou u jednotlivých uživatelů lišit (hehe, takovej USA Disclaimer :D )

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

P. S. Věc, kterou jsem dost sledoval jsou typy objednávek, a v tom je myslím nejlepší právě MT Navigator, market, limit, stop klasicky, + navíc kombinovatelný s traling stopem nebo Threshold Triggered Order, což zatím nejsem schopen kloudně vysvětlit, všechny typy jsou popsaný zde www.mbtrading.com/fx/orderTypes.asp

U jinejch brokerů byla variabilita daleko menší až špatná, žádnej traling stop ani další možnosti, jenom market, stop a limit bez možnosti nastavení SL nebo TP, pokud se dobře pamatuji. Ale některý se fakt na mým HDD ani neohřály :D

Odesláno

Omlouvám se za rozkouskovanost mých příspěvků, ale dotekly mi další věci, takže do třetice všeho dobrého.

Co se týče grafů, tak zřejmě je nedávaj, protože kvalitní data feed je vždy placenej. Navíc, brokeři se asi nechtěj dostat do nepříjemný situace WYSINWYG (what you see is not what you get :D - co vidíš to nedostaneš nebo tak nějak pro neangličtináře), tj. aby se grafy lišily od nabízené reálné ceny. Problém je asi taky v tom, že každej broker má nasmlouvaný vztahy s různejma banka, tudíž každej může mít menší rozdíly v cenách. Univerzální cena neexistuje, cenu stanoví každej na FX trhu jak chce a záleží tedy na konkrétních bankách, jaký ceny nabízejí (takže broker by asi musel mít vlastní chartovací nástroj, kterej bude tahat data od partnerů). Četl jsem o případech, kdy některý banky (prej zahraniční neregulovaný - vůči USA) občas nahodí ceny úplně mimo a vymlátí pár stopek a pak se vše vrátí do normálu. Dukascopy - ty jsem taky zkoušel, platformy tak průměr, ale min. vklad 25 tis. USD - mají prej nějakej algoritmus, kterej tyto výkyvy filtruje, nebo alespoň se snaží, takže pokud z jedné z jejich spolupracujících bank přílítne nesmyslná cena, tak by to do tvojí platformy nemělo dorazit, tento zdroj by měl být pak dočasně vyřazen. Ale tohle se údajně často neděje. U retail brokerů jsme chráněny dealing deskem, kterej ale zase může mít nám dobře známé jiné nešvary...

A co se týče brokerů, tak jsou ještě další, velcí, kteří defaultně nenabízejí demo, jako FX All, Currenex nebo třeba i Deutsche bank (ty maj ale nějak vysoký spready, mám pocit, že provozujou dealing desk, kterej k mezibankovním spreadům něco "přibaluje"). No a tyhle brokery jsem teda nezkoušel, k tý platformě Currenex jsem se dostal přes Aaron trading, ale taky na dotaz přes mail, ne rovnou. Currenex prej nabízí i speciál klávesnici ke svý platformě, která má nějaký klávesy přímo pro ovládání platformy...

Odesláno

Lip:
nezkoušel jsi (či někdo jiný) Strategy Buider FX MT4 s datafeed od CoesFX? Jak píšou,
CoesFX is a pure ECN giving buyers and sellers of Foreign Currency access to the best Bid/Ask prices directly thro StrategyBuilderFX MT4 trading platform, traders can buy and sell within the Bid and Ask prices in effect, making them a market maker. CoesFX does not run a trading desk, which can be utilized to trade against the End User.
Milan

Odesláno

Volf

Vím, vim, sice by ta kombinace byla z mýho pohledu ideální, ale jak jsem tu už předtím psal, CoesFX si myslím je v těžkých problémech. Totálně jim spadnul čistý kapitál (www.cftc.gov/tm/tmfcm.htm?from=home&page=mktfcmcontent) a jsou proti nim vedený opatření, zmrazení účtů a tak (www.nfa.futures.org/BasicNet/CaseInfo.aspx?entityid=0314715&type=reg). Je vidět že i v minulosti nebyly čistý, ale teď je aktuální ten poslední report od CFTC na uvedené stránce.

Takže jsem přesvědčenej, že CoesFX skončilo, přinejmenším jsou krajně nebezpečný, takže to s nima ani nechci zkoušet. Ale škoda, protože na MT jsem zvyklej.

Odesláno

Lip:
já myslím, že účet je vedený u SBFX a pouze datafeed je přes COESfx. To by pak mohlo COESfx i zkrachovat, SBFX by maximálně poskytla data od jiného zprostředkovatele.
Milan

Odesláno

Lip:
Hm, máš pravdu, že jsou introducing broker, ale ne pro COESfx, ale Spot FX Cleering Corp., Las Vegas, member NFA (#ID0358427), CFTC registered as non clearing FCM. To jsem se dozvěděl, když jsem se zaregistroval na otevření účtu.
Tak ještě proklepnem Spot FX, ne?
Milan

Odesláno

Lip:
Stránky SpotFX jsou vlastně stránky COESfx. Vypadá to jako nějaká dcera COESfx a M.Freye. Proto možná bylo to snížení kapitálu COES - přesun kapitálu na SpotFX. Nevím, ale mě to pořád připadá dost zajímavé. Každopádně budu pátrat dále.
Milan

Odesláno

na CoEfx jsem se uz taky parkrat dival a posledne jsem cetl nejake jejich zduvodneni na strankach proc se jejich kapital tolik snizil, kazdopadne tak nebo tak to nedela dobrotu :-)

btw. cetl jsem v nazorech na MiG, ze udajne v brzke dobe budou menit data providera, kvuli udajnym obcasnym prodlevam pri exekucich

Odesláno

Páni, obchodujete niekto cez brokera MG? Spoločnosť pôsobí serióznym dojmom, sídlo NY, spready štandardné, registrácie u NFA a FCM.
Zaujímam sa o:
1, uplatňujú tzv. "gumové" spready?
2, práca s entry objednávkou tesne pred resp. počas fundamentu (moja obchodná stratégia je založená práve na fundamentoch)
3, stabilita ich platformy (pri Demo account sa platforma správa dosť ťažkopádne, pri práci v nej sa procesor vyťažuje až na maximum)
Ďakujem a pekný víkend.

Odesláno

LiP: zajimavy... k tem grafum: ono kdyz dostavas kotace od nekolika bank a ty se nejak lisi, pak je tezky hodit to do dvourozmernyho grafu :)) urcite pocitam s tim, ze grafy by musely bezet na nejaky extra platforme.
Uvidim casem. Mozna prejdu na currency futures, mozna k ECN brokerovi... velky objemy bych se prez jakyhokoli brokera s dealingdeskem bal prohanet.Mohlo by to pro ne byt prilis velky pokuseni bych rekl ;)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...