Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co se týče platforem u ECN brokerů, tak jsem sice nic nezkoušel na vlastní kůži, ale podle přehledů na jejich stránkách to žádnej zázrak nebude. Na téhle úrovni se myslím většinou provozuje platforma jenom na zadávání příkazů a na analýzy to chce mít jinej "chartovací" software, např. E-signal (kterej je na můj vkus dost drahej). Nicméně existuje dost alternativ. Třeba EFXGroup, což je "introducing broker" pro MB Trading dává zadarmo grafy od jiný společnosti (na druhý straně je otázka spolehlivosti introducing brokera, protože si nejsem jistej, jesli už je ve Státech v platnosti povinnost být registrován a regulován, vím že to chtějí zavést, ale nevím, jestli už se tak stalo, myslím, že ještě ne). Woodie obchoduje taky tak, někde zadává příkazy a grafy má od někoho jiného.

Taky jsem si všimnul, že přes StrategybuilderFX jde založit účet u CoesFX (ECN) a obsluhovat ho přes MetaTrader, ten most právě poskytuje StrategybuilderFX. Nicméně CoesFX nějak necejtím, v červnovém reportu pro CFTC mají čistej kapitál hrozně malej a tím pádem vůči požadavkům jsou brutálně v mínusu, což je imo varovnej signál. Měsíc předtím byly dost v plusu, tak nevim nevim, jestli se CoesFX "neloučí." Zato IBFX dle těchto čísel slušně roste, doufám, že vše ustojí. Ještě bych si dával pozor na PropFX, což je ECN broker založenej FXCM a někdo někde v diskuzi psal, že v podmínkách maj, že negarantují plnění stoplossu, což je dost šílený. Ale ověřený přímo z jejich dokumentů to nemám, takže bez záruky, rozhodně ale s nima teda pozor a vše případně důkladně pročíst.

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to DanyFX a Radovan65: Chlapi díky za to že vůbec "jste"...

Mírně OT (asi to patří do jiného vlákna, ale příspěvky, na které reaguju jsou tady, tak píšu taky sem): Jsem FX nováček, ale všeobecně (snad) žádná naivka. Nejdříve 1 měsíc u CZ brokera pouze s telefonickymi pokyny s spread 10-12 pips, při vkladu 7kUSD zisk 3kUSD za měsíc. Následně SAXO, tam jsem poslal o něco víc ;-) a jsem za 2 týdny +10.000 USD.

Moje strategie je podobná jako DanyFX:

>Kdyz jsem pak pristoupil na obchodovani stylem kombinace selsky rozum,
> primerene mnozstvi anylytickych informaci >a otevrena hlava , situace se obratila v muj prospech ....
>Je to obchodovani jako kazde jine a ja jsem za 15 let , co se obchodovanim (samozrejme ne tradingem)
> profesionalne zabyvam, zadny dobry odchod neuzavrel jen na zaklade statistickych dat, ale spise citu pro obchod.

Přečtu si zprávy na Patrii a jinde (zpoždění několik hodin), otevřu si láhev vína, čučím na grafy za různé období a pak "jdu do toho". Udělal jsem cca 40 obchodů, VŠECHNY ziskové, žádné SL, vše pěkně manuálně, jen sem tam nějaký proft stop (je příjemné se probudit a uvidět uzavřenou pozici - pochopitelně ziskovou). Když se tak dívám na grafy, je to jen otázka "necuknout", ono se to i v případě vývoje proti mně jednou otočí tam kam potřebuju... Prostě "rizikový kapitál".

Následně jsem v pátek našel tyto stránky, čumím do toho celý víkend a připadám si jako úplná nula. Mám teď strach začít jakýkoliv obchod, protože jsem dosud nepoužil žádný indikátor, jen selský rozum. Jediné co vím že platí je: "kdo chce moc, nemá nic" takže to sbírám po stovkách USD a říkám si "ach jo, co jsem mohl mít kdybych to nestopnul"...

Abych aspoň něco napsal k tématu: Se Saxo zatím maximální spokojenost, online chat, na mejly reagují okamžitě, volají zpět, toll free číslo v CZ (0800). Nevýhoda: nelze (prý zatím) kombinovat příkazy přes web rozhraní a jejich Saxo trader, musí být 2 rozdílné účty (zajímá mě to kvůli obchodování přes PDA - mají nějakou pocket web platformu). S prokluzy apod. nemám vzhledem k výše napsanému zkušenosti.

Co je pro mne hlavní (zajímá mne, jak se na to díváte ostatní): Účet u nich mám vedený v CZK, dokonce se to dalo z mé Citibank do jejich Deutsche Bank poslat přímo v CZK bez konverze. Účet v CZK jsem chtěl proto, že obecně dlohodobě se předpokládá zpevnění CZK vůči USD i EUR, takže tím, že ho mám v CZK dlouhodobě neztrácím. A taky se dá obchodovát pár USD/CZK a EUR/CZK, což bylo v posledním týdnu hodně aktuální a "něco málo" mi to syplo ;-)
Jsem se svými úvahami úplně mimo ???? Díky za názory.

Odesláno

To kubrt:

pokud ti ta metoda výchází, proč ne, ale SL bych použil určitě, aspoň nad průměrem denního range pro daný pár. Nikdy nevíš co se může stát.

Jak máš dlouho účet u SAXO, obchoduješ ii zprávy?

Odesláno

Volf,
Hodně štěstí u MIG. Chtěl jsem taky založit účet u nich, ale rozhodnul jsem se pro IBFX. Jednak momentálně nechci začínat s tolika penězi a také jsem u nich trošičku zaváhal. Pokoušel jsem se najít nějaké recenze o MIG, ale moc toho nebylo. Musím ale říci, že za těch pár měsíců, co je sleduji na demu jsou zatím bez problému. Jejich zprávy do platformy využívám dál. Díky za informace, které tady o nich poskytuješ a za jakékoliv další info. budu a určitě i všichni kolem, velice vděčný.
Jirka

Odesláno

Tzn. jestli obchoduju i v okamžiku vyjití takovéto zprávy? Jasně, zrovna minulý týden jsem se tak díval na graf a šel do long a navšiml si, že přesně v té minutě vyhlásili "nějaká" čísla, která to přetočila, takže to šlo proti mně. Kdybych měl SL, tak jsem v mínusu, tak jsem si počkal 2 dny a vydělal i na tomto "úletu". A ještě jedna historka z natáčení, pro pobavení: SAXO má nastaven default amount 1M, já jedu na 100k loty, no a protože se mi zdálo, že je ta pravá chvíle, kliknul jsem jak divý a nevšiml si, že tam mám 1M místo 100k (na UER/USD). Tak jsem šel ženě za 5 minut oznámit, že jsem -3,5k USD a než jsem vyšel zpět po schodech, tak jsem byl +700... Jasně, štěstí, ale myslím, že psychika hraje velkou roli. Když víš že NEMUSÍŠ vydělat, protože tě to neživí, nejsi ve stresu ze ztráty a v konečném důsledku to může být lepší než milión "vědeckých" metod. Přesně jak psal SID, 97% lidí kopíruje trh, všichni používají víceméně stejné metody, někdy je podle mně důležité nenechat se strhnout proudem (i když Forex je hlavně o plutí s proudem, to už jsem pochopil). Spíš to myslím na myšlenkové pochody, abys prorazil, musíš myslet jinak než většina populace.

Na druhé straně je pro mne SIDova dokonalá metoda (klobouk dolů) velká výzva, o programování, analýze, matematice (aneb kdo dělal mat.analýzu III a statistiku na FEL u doc.Zörniga chápe o čem je řeč :) nebo spíš :( ) něco málo vím a výzvy mám rád! Takže pokud mě to nepřestane bavit, budu "seučit, seučit, seučit" a zkoušet najít taky nějaký "vědecký" systém.

[bold]Do nového "pracovního" týdne: Happy trading to all![/bold] (tu)

Odesláno

No já jsem myslel, zda obchoduješ právě ten pohyb po té zprávě (protože hledám alternativního brokera šlo mě o rychlost vstupu a prokluz na entry) a ne že jsi už v pozici.

Odesláno

To Kubrt:
Castecny souhlas
Tenhle "byznys" je hlavne o statistice a o predevsim praci, kterou chces vlozit do zbudovani sve vlastni databaze obchodu, vystupu atd. S kazdym dalsim (stale jeste papirovym) obchodem se mi potvrzuje, ze veskere emoce jsou tady (zvlast, pokud hledis na sve vysledky z urcite casove perspektivy) uplne zbytecne a neproduktivni.
A lamat si hlavu, kdo jakym zpusobem obchoduje je podle me dobre jen ve fazi hledani / optimalizaci sveho systemu. Zkratka se mi zda, ze je to cele hra s cisly a schopnosti "vyzdimat" ze svych tabulek co nejvice zisku.
Zdravim
Pavel

Odesláno

Myslim, ze jsme se tu bavili pred par tydny o tom, ze IBFX snizuje spread na cable na 3 pipsy. Nebo se mylim? Nemate nekdo k dispozici zdroj te zpravy? Nejak to nemuzu najit. Ted rano bys spread 5 pips obcas 4, tak bych jim to rad otloukl o hlavu ;)

Odesláno

Saxo nemajú síce tak dobre prepracované grafy a technické indikátory (saxotrader sa nedá porovnávať s metatraderom) ale je to najstabilnejšia a najprofesionálnejšia platforma. Porovnaj rozdiel pri vyhlásení dôležitých amerických čísiel. Minimálne rozťahovanie spreadov, žiadne rekvóty a reálne ceny. Skúsil som veľa platforiem, ale čo sa týka obchodovania som lepšiu nevidel.

Odesláno

to dzink and all IBFX traders:
sledujem ako puk spread 5 pips na cable...su v poriadku?? ved den je ako kazdy iny, teraz nie su ziadne data, tak to nechapem, nepisal im niekto?

Odesláno

roxo: ja jsem si s nima povidal na livechatu - helpdesk - a zaklinal se mi, ze 5 pips je tam jenom vyjimecne, protoze je trh linej a hybe se vzdycky jenom jedna strana bid/ask a pak teprve po chvili druha. Kdyz jsem ho upozornil, ze tech 5 maji i na HP a je to tam v podstate regulerne, tak rekl, ze to proveri v bance, ze to tak nema byt. To bylo vcera rano. Ale ted mi to pripada OK.

Odesláno

dzink: dnes to bolo tiez o.k., ale potom mi to zase zacalo blbnut, dokonca na euru bol spread 10 pipsov, prikladam obrazok, skoro mi to koli tomu vyhodilo stopku...nechapem tomu

1999

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...