Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co se týče gumového spreadu, tak ten je imo normální. Reflektuje reálnou situaci na trhu. Při vyhlášení fundamentu je obrovský převis vždy na jednu stranu, např. poptávky nad nabídkou. Logicky pak cena "ask" (nákupní) vyletí nahoru, protože všichni chtějí kupovat. A cena "bid" (prodejní) ji následuje pomaleji, protože v tu chvíli téměř nikdo nechce prodávat. V MT si můžete zobrazit v options "ask line" a uvidíte obě ceny na grafu, defaultně se zobrazuje bid. Po určitý chvíli někteří začnou uzavírat pozice, jiní v přesvědčení v obrat či z jakéhokoliv jiného důvou poptávku a nabídku téměř vyrovnají a spread se vrátí na běžné hodnoty. Dle mého názoru broker kterej opravdu drží fixní spread se připravuje o peníze, protože za ceny které dává svým klientům v trhu nepořídí a je ztrátový. Možná proto pak radši mrazí platformu kolem fundamentů, než aby klientům dal odraz reálné situace na trhu, tj. momentální obrovský převis např. poptávky nad nabídkou, tzn. zvětšené rozpětí mezi ask a bid, tj. roztažený spread. V klidných chvílích se v trhu údajně občas i stane, že spread je negativní (pozitivní? :D), prostě že nákupní cena je níž než prodejní.

Vykopnutí ihned z důvodu roztažené spreadu je zřejmě možné v případě, kdy trh ještě neví, jaká bude zpráva a někteří šponují ask cenu a druzí bid, podle toho co mají za názory a pozice. Po vyhlášení zprávy ještě možná chvíli taky, chce to imo bezpečnej stop loss, 15 pipsů mi zatím vždy stačilo.

Takže imo je broker s gumovým spreadem naprosto v pořádku, pokud teda nepřidává nepřiměřeně moc k reálnému spreadu na trhu svůj spread. Pokud chce někdo vidět jak trh funguje v reálu a stát se i market makerem (tvůrcem trhu), tak k tomu poslouží ECN brokeři. Ti vás pustí přímo trhu a vy ho vidíte v reálu, obchodujete bez dealing desku a měli byste vidět kde leží jaké nabídky/poptávky a za jaké ceny. Když uzavřete obchod, tak to je přímo s nějakou bankou nebo jiným přímým účastníkem. Tvůrcem trhu můžete být v tom smyslu, že vytvoříte nabídku či poptávku a sami definujete cenu která může být mimo bid a ask, někdo ji třeba akceptuje. Ale to by vše bylo na dlouhé psaní a já s tím ještě nemám dostatečné zkušenosti, chystám se stáhnout si nějaké demo od ECN brokera, např. Interactive brokers, Hotspot FX, MB trading, CoesFX (na něj bacha, v posledním reportu pro CFTC má podivný čísla). Určitě stojí za to se o to zajímat, protože nahlédnete do reálného fungování trhu a vše máte z první ruky.

A dvě poznámky nakonec týkající se všech brokerů. Je třeba si uvědomit, že broker poskytující mini účty musí automaticky hnát vaše obchody přes dealing desk, protože obchodovatelná jednotka v trhu je 100 tis. USD, takže on musí v dealing desku vaše objednávky seskupovat, doplňovat dělit atd. a pak je dává do trhu. Imo toto rozhraní dělá dobrého brokera dobrým brokerem, protože pokud to má vše dobře postavené, tak všechno běží svižně.

Druhá poznámka se týká páky, to je opravdu jen marketingový trik (fixní spread imo taky). S pákou 1:400 si můžu s 1000 USD otevřít obchod se čtyřmi standardními(!) loty. Pokud by hypoteticky šlo jít až na nulu (tj. nebyl by margin call), tak stačí pohyb 25 pips proti mému směru a mám zlikvidovaný účet. Pro zodpovědný MM stačí dle mého názoru páka 1:100 naprosto bohatě.

Samozřejmě vše jsou pouze mé názory a poznatky a je možné, že se mýlím ;)

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tawa:
mám účet u MIG od tohoto týdne, obchodoval jsem v úterý FOMC, ve čt Trade balance, v pá retail sales. Vždy korektní plnění, spread se navýšil na 5 pips u EURUSD a GBPUSD. Data (narozdíl od IBFX) po vyhlášení nezamrzla a vše fungovalo jak mělo. Velmi kvituji okamžité zasílání news do platformy. Ovšem, zatím jen testuji, uvidíme za měsíc. Doteď spokojenost.

ICE:
neříkal jsem, že zamrzne platforma, ale přísun dat, což je rozdíl. Ještě se mi nestalo, že by MT4 zamrzlo. Ale např. IBFX po datech půl minuty neposílá změnu ceny, takže ta doba se musí přečkat "naslepo". Jinak z mého pohledu je MT4 nesrovnatelně lepší platforma než VT, ale je to jen můj názor, někdo se mnou nemusí souhlasit.

Miki:
máš pravdu, zkusit se to musí. I z toho důvodu jsem se rozhodl vyzkoušet MIG, ale jen co vydělám dvojnásobek vkladu, hned si ho vyberu zpátky, abych si ověřil jak jsou v tomto ohledu spolehliví. Co se týče páky, tak můj názor je ten, že na klasické obchodování nějakých obchodních systémů je páka 1:100 až až. MM praví riskovat kolem 5% účtu, takže to vyhovuje s rezervou. No já chci ale obchodovat především při zprávách a tam jsem si dal takové pravidlo, že bych neměl mít v marginech víc než polovičku účtu. Úspěšnost mé metody obchodování zpráv mi takové rozhodnutí dovoluje. Takže pokud mám účet 2000$, mohu při páce 1:200 obchodovat 2 loty, pokud bych ale měl jen 1:100, mohu obchodovat jen 1 lot. Takže pro mě by bylo 1:100 už docela málo.
Co se týče vzdálenosti entry od ceny, zkus se trochu zamyslet, co říkáš. Pokud chci kupovat, kupuji za ask. U IBFX mohu dát entry 5 pips nad ask. U Crownforex mohu dávat 10 pips nad ask, takže to je rozdíl. Pokud chci prodávat, prodávám za bid. Entry mohu dávat 5 pips od bid, ty až 10 od bid. Kdo z nás má při vyhlašování zpráv větší výhodu? (Pravda, tak blízko to využiju jen na meší zprávy, na větší musím počítat s rozkolísaným spreadem)

Milan

Odesláno

LiP: nemylis se, alespon podle meho nazoru :)) Presne tak to je. Taky jsem nad ECN demem premyslel, ale na to je z meho pohledu cas. Zatim jsem u IBFX spokojeny, snad jim to vydrzi. Casem ale urcite budu chtit jet prez nejakeho ECN, pokud se do takoveho stadia dostanu ;)

Odesláno

Volf

To co pises, urcite spravim tiez, teda ak sa mi podari znasobit vklad, tak vyskusam aj "cestu spat" a dam si nieco poslat na ucet. Nie je to bohvie aka zaruka serioznosti brokera, ale aspon zistim ci som neobchodoval zbytocne.
O entry mas pravdu, myslim vsak, ze to nie je az tak podstatne a asi nikto nedava entry blizsie ako 10 pips. O pake si taktiez myslim, ze 100 je trocha malo a 200 je tak akurat, ale na deme mi 200 ide a udajne to ide aj na live.

Ja sa snazim pouzivat SL 15 az 25 pips a ak to bude u nich fungovat tak ako ma ( teda ak pojde spread 1pip), tak mi to velmi pomoze.
Este som sa s tym poriadne nezaoberal, len zbezne som presiel napr. WCCI na ich piatkovom 5M grafe GBP, zatial iba na deme a celkom to vychadzalo. Kolega skusal len tak zo srandy skalpovat v piatok vecer o cca 21:00 na 1M GBP ( trh sa takmer nehybal ) -> za 15 min. mal +30 pips. To je zisk ktory by bralo vela traderov za cely den.
Ono ked pri kazdom obchode usetris na spreade, tak napr. pri 10 obchodoch denne mas hned pekne zarobene ( usetrane ) a da sa spekudovat aj na inych strategiach, ktore vobec nemusia byt casovo narocne.

Ako som pisal, na buduci tyzden zakladam ucet a o mesiac budeme mudrejsi ... Potom dam vediet, ako som u nich spokojny a ako im to funguje.

Odesláno

dzink

Jsem na tom podobně. Ale pokukuju po tom jako po záložním řešení, kdyby IBFX začalo mrznout či padat kolem zpráv. Dneska i tito brokeři mají mini účty, takže problém by s přechodem neměl být. Ale určitě budu radši, když k tomu nebudu ze strany IBFX donucen.

Odesláno

To Dzink

Otevrit ucet u ECN ( bez dealing desku ) brokera neni problem v pripade MB Trading.
Muzes mit ucet od 400$ spready na majors sou 1 - 2$ pips ( nekdy i 0 ) + 5$ poplatek za kazdych 100.000$
A muzes pouzivat nekolik ruznych platforem - napr. E-signal , Medved atd. maji jich tusim asi pet.
Maji spoustu druhu obchodnich prikazu vcetne trailing stop.
Jedine co je mi u nich divne je , ze u nich jeden lot znamena 10,000$ ??
Kamos u nich je spokojenej a ja o nich uvazuju taky.

Odesláno

Koukal sem na Crown Forex.
Je to super nabidka 1 pip na majors , a hlavne lakava, protoze to dokaze usetrit spoustu penez .
Jen mi nejak nejde do hlavy jak ten broker takhle dokaze vydelat na sebe.
A hlavne jak moc bude spolehlivy pri zpravach .
Zatim sem u CMS , ale otevru ucet nekde jinde.
Je mi jasne , ze brokera naprosto bez zadnych problemu nenajdu.
Zatim se rozhoduju mezi IBFX,MIG a MB Trading.
V pripade MB Trading by to pro mne byl krok uplne do neznama co se tyka platformy.
Ale kdyby ten Crown Fachal aspon mimo zpravy s jednim pipem a pak by nebyl problem s vybranim penez , tak by to bylo dobre , protoze bych zpravy obchodoval nekde jinde a zbytek u Crown.
Jen to CMS asi zatim bohuzel odlozim k ledu ( nezavru ale ucet ), a uvidim jak se kluci budou snazit a jestli se to casem zlepsi,tak nemam problem.

Odesláno

Existuje krome CMS jeste jiny broker, ktery pouziva VT? Ja vim, uz s eto tu probiralo a sam jsem reagoval... jen jestli nekdo neprisel na neco jineho?

Nainstaloval jsem si ted opet MT4... kteri brokeri ho pouzivaji? U VT jsem kvuli jeho cestine, ale i ta se da ozelet... Ja sam buhvi jake problemy s VT nemam, ale uvazuji o druhem uctu s MT nekde jinde.

Ma nekdo zkusenost se zalozenim uctu nekde mimo USA a Evropu?

Hezkou nedeli :-)

Radovan

Odesláno

Radovan65, all,
k tomu brokeru s VT - jelikož do cca. 1 - 2 měsíců plánuji otevřít live účet s platformou VT( a zaplatit tak nějaké to povinné školné :-) ), moc toho na výběr opravdu není. V poslední době se opět množí stížnosti na CMS a to mě trošku zneklidňuje :-) Při brouzdání netem jsem před nedávnem narazil na stránku - www.pinnacle-exchange.com/index.html Nabízí v první řadě "Managed accounts" je tam však i "Self trading" právě s platformou VT - spread nabízí na major párech 3-5 pips( podrobněji jsem nenašel..), otevření účtu od 1000 USD. Protože jsem angličtinář samouk, nedokáži kompletně přelouskat informace o tomhle brokerovi. Proto budu rád za každý názor a příspěvek zejména co se týče důvěryhodnosti.
Děkuji předem a hezký den...

Odesláno

Bigbull:
jednou musí být vše poprvé, nechápu, proč spekuluješ nad takovýma ptákovinama? Jsou to korunové položky oproti možným tisícidolarovým ziskům.
Milan

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...