Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

No, udelam ti trochu inventuru:
1/ prumerny zisk na lot mas 14,5 pipsu
2/ riziko neomezene - nepouzivas SL
3/ riskujes pomerne velkou cast uctu
coz znamena, ze od toho, abys byl mimo hru (respektive pumpoval penize na svuj ucet), te deli zhruba dva neuspechy v rade. Pak ovsem zacnes vahat psychicky a zacnes obchodovat mene "elegantne" - prijde podvedomy strach. A tim zacnes jeste chybovat technicky.
Je to docela zajimave, rad budu sledovat, jak si vedes.

Odesláno

dzink:

Urcite jsi zkuseny a urcite mas pravdu. V mnohem ano, jen o me psychice vedet nemuzes a vychazis ze svych pocitu, jak bys reagoval ty ci jak to byva obvykle. Jak jsem uz napsal, jsem ztotozneny s pojmem "rizikovy kapital" a take to tak beru. Vzdyt to jsou "jen" penize! neberme to tolik vazne! :-)
Proste je mi to jedno, kdyz prijdu o vsechno a bude mile, kdyz vydelam, ale nezblaznim se ani pro jedno... alespon doufam! :-) :-) :-)

Ted nebudu par dnu obchodovat, je treba si je take uzit...

A rad vas/te budu informovat, jak si vedu, pokud to nebude ostatni obtezovat...

Odesláno

Informuj, pro me je to zajimava studie ;) Co se tyka psychiky - je tu jeste jedna moznost, po neuspechu te prestane bavit do toho rvat dalsi penize a vykasles se na to. Ale uvidime, ja taky jenom tipuju na zaklade nejakych predchozich zkusenosti :))

Odesláno

Většinou jen sleduji diskuse. Nedá mi to - a připojuji se.

Kladu otázku: Proč si 90% zde píšících lidiček stále opakuje, že psychika dělá cca 70- 80% výsledků když neakceptují přístup radovana55?
Obchodovat se zvýšeným "rizikem", tak, jak je chápete Vy, je totiž reálně psychicky snažší (-ale jen do té doby, co efektivita spadne na 50%). R55, jako jeden z mála, si intuitivně všiml jedné věci: pravděpodobnost úspěšnosti otevřeného obchodu není 50% ale závisí na poměru mezi dvěma cíly-SL a PT.

MM tak, jak je zde většinou prezentován, není statisticky "košer". Pokud se někdo snaží dodržovat RRR na hodnotě 2-3 a myslí si, že vstupy (přesnost vstupů je podle některých nepodstatná záležitost) se trefí do obchodu s pravděpodobností 50%, pak je matematický ignorant. I kdybych uvažoval, že se pravděpodobnost mění lineárně (ale není to pravda-mění se v určitých souvislostech např. exponenciálně-panika), tak vzhledem k délce času - kdy např. klesá cena ke SL 10 pips a stoupá k PT 30 pips - je vyšší pravděpodobnost, že změní trh při cestě k PT chování 3x(jak jsem již psal, vzhledem k dalším vlivům se pravděpodobnost v čase mění). Pak příspěvky typu - dodržuj RRR (potažmo MM) a jsi v suchu - jsou nesmyslné.
Radovanova metoda vychází z pouhé oscilace kurzu měn okolo "nějakého" rovnovážného stavu. Při krátkých vstupech a podržení(přečkání) obchodu v negativním trendu je vysoká pravděpodobnost, že tu pozici ustojí a vyjde alespoň s minimálním ziskem (což při velkých dávkách LOTů dělá pěkné peníze). Musí ale znát potenciál jednotlivých měn tak, aby jednou trvale nepřestřelil (ale zapnutí SL na nějaké vzdálenosti-např 30-50% samozřejmně schvaluji). A ten stav je dán ekonomikami jednotlivých účastníků a stále se mění. Obchod "citem" (vyhodnocení fundamentů, znalost ekonomie apod. je daleko důležitější, jak umět programovat) považuji dlouhodobě za lepší volbu, než věřit TA, i když "backtestovaném" a divit se, že vás trh vyhazuje při fundamentech na SL.(viz trh 8.8.-9.8.).
TA a potažmo obchodní systémy jsou vyvynuty na základě teoretického (statistického) chování historického trhu a bohužel musí být odladěny ke zprůměrování situací za delší období. Forex je ale ovlivňován okamžitými ekonomickými vlivy.
Otázka č. 2: co je snažší předpovědět - trh 5 minut dopředu a nebo 24 hodin?

Odesláno

S tim branim vazne - pro nektere lidi tady je trading byzbnys. My to vazne bereme, protoze nas to zivi nebo snad bude zivit. To je trochu rozdil. Pak je pro nas nezbytne vybudovat zpusob obchodovani, ktery bude davat dlouhodobe pozitivni vysledky. V tom je rozdil nasich pristupu. Proti tvemu pristupu rozhodne nic nemam - jen je treba kvuli novackum zduraznit nepriznive dopady, ktere na konci tohoto druhu obchodovani cekaji. Ono to vypada hodne lakave z kratkodobeho hlediska, tva metoda a vysledky mi pripominaji me prvni obchody s akciemi ;) Nastesti jsem to tenkrat take delal pro zabavu, tak jsem tu nasledujici fazi v pohode prezil a rozchodil. Krom toho v akciich precejen hure ztracis komplet cely ucet, takze to nebyl debakl, jen me to postavilo na rovnou zem a pochopil jsem, ze uspech je o dlouhodobe praci.

Odesláno

MN - samozrejme, o tom vetsina lidi vi. Ale kratkodobe pristupy jsou znehodnoceny na vetsine men spreadem ;) Navic tohle neni o vstupech a vystupech, ale moneymanagementu - jde o expozici uctu velkym ztratam. To je podstata debaty.

Odesláno

TO :
Spolehlivost FX brokeru
Vloženo uživatelem: MN
Datum: August 10, 2006 09:55AM
Statut uživatele: nováčekv diskuzi

Dekuji MN za velice fundovany prispevek.
Nez jsem pochopil souvislosti, o kterych zde hovori, tak jsem nerozumel, proc mi mizi prostredky z uctu , kdyz se dogmaticky drzim TA, stanovovanim SL a TP a obchodniho planu :-(
Kdyz jsem pak pristoupil na obchodovani stylem kombinace selsky rozum , primerene mnozstvi anylytickych informaci a otevrena hlava , situace se obratila v muj prospech ....
Je to obchodovani jako kazde jine a ja jsem za 15 let , co se obchodovanim (samozrejme ne tradingem) profesionalne zabyvam, zadny dobry odchod neuzavrel jen na zaklade statistickych dat, ale spise citu pro obchod.
Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...