Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zhruba loni, před rokem tu jeden uživatel fóra (nepamatuji si nick) a klient Saxo popisoval štrápace s FU po zaslání výpisu od Saxa na český FÚ. Myslím, že všechny EU bankovní domy (a Saxo je bankovní dům) mají ohlašovací povinnost, určitě to nedělají z horlivosti. To je aspekt který je také nutno zvážit. Jinak Saxo je naprosto seriozní adresa
ale spíš tak pro movitější klientelu. Garantuji stabilní spready s maximální gumou 2 pipsy.

Odesláno

marek53
pokud si tam založíš nějaký pidi účet (Saxo), tak se s tím asi nebude nikdo otravovat, pokud to ale bude přes 10000 dolarů a nedej bože něco ještě vyděláš, pak počítej s tím, že evropské banky jsou vzájemně dost propojené a dost i ctí předpisy EU.. Mimo samozřejmě Švýcarů - (ti na to stále dlabou zvysoka - pokud tě nehledá zrovna Interpol nebo CIA a nejedeš v něčem velkém nebo nepereš pravidelně milióny) a offshore bank (např. nejblíže v Rakousku a v Británii)
SID

Odesláno

marek53
no jistě, přece se ještě nebudou amíci starat o to, zda odeslané peníze na účet klientů následně daní nějaký Čech, Polák, Číňan nebo Řek z horní dolní...ale to platí snad po celém světě - placení vlastních daní z vlastních příjmů je věcí individuálních jednotlivců - jak, kolik a zda vůbec je už jiná otázka..
SID

Odesláno

Sid Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pfeit
> u SAXO ne údajně, ale opravdu....asi by mne moc
> nebavilo lítat na FU a zdůvodňovat operace z
> plachty dodané od SAXO...Kolega podobnou praxi
> zažil, kdy vysvětlovat tupější úřednici vlastně
> pro ni nevysvětlitelné operace...nakonec to u SAXA
> zrušil.., a protože nevěří ani českým bankám,
> udělal si výlet do Švýcarska v tamní kreditní
> bance se otevřel účet a jede přes USA brokery..
> SID

S tím výletem to jsou i moje myšlenky,ale narazil jsem na menší zádrhel.Na finanční operace tj.banka,brooker chtějí mít ověřený pas což v CZ nikdo,kromě CH konzulátu nedělá(a údajně se jím taky nechce).Otázka je jestli by to nešlo obejít fyzickou přítomnosti tam.Nesetkal se kolega s něčím podobným tam?

Odesláno

To marek53
Jako banka v EU je povinná tak učinit.Když budeš mít na soukromém ůčtu peníze a EU banka ti vyplatí ůrok,tak ihned pošle na FU kolik ti vyplatily na ůrocích.No a dělá to asi každý brooker v EU.

Odesláno

pfeit
možností jak si otevřít účet někde jinde (mimo ČR) a být v pohodě jsou desítky...ty potřebuješ jen otevřený účet a co na něm dál děláš je jen a jen tvoje věc, další možností jsou offshore služby - od společností, vlastnictví akcií až po banky (účty), ale nechce se mi tady dělat přednášku "jak na to"..:-)
SID

Odesláno

Sid Napsal:
> Pfeit
> u SAXO ne údajně, ale opravdu....asi by mne moc
> nebavilo lítat na FU a zdůvodňovat operace z
> plachty dodané od SAXO...Kolega podobnou praxi
> zažil, kdy vysvětlovat tupější úřednici vlastně
> pro ni nevysvětlitelné operace...nakonec to u SAXA
> zrušil.., a protože nevěří ani českým bankám,
> udělal si výlet do Švýcarska v tamní kreditní
> bance se otevřel účet a jede přes USA brokery..
> SID

Teda, jakožto málokdo čte všechny články smlouvy a ještě k tomu to tam je uvedeno malým písmem a anglicky, tak toto podepsat, tak potěž pánbu.

Odesláno

Sid Napsal:
> pfeit
> možností jak si otevřít účet někde jinde (mimo ČR)
> a být v pohodě jsou desítky...ty potřebuješ jen
> otevřený účet a co na něm dál děláš je jen a jen
> tvoje věc, další možností jsou offshore služby -
> od společností, vlastnictví akcií až po banky
> (účty), ale nechce se mi tady dělat přednášku "jak
> na to"..:-)
> SID

Side nechci přednášku,znalosti mám v tomhle směru dobré.Že pořebují ůčet mimo ČR je jasné ,ale CH neznám v tomhle směru,proto se ptám,jestli ten kolega potřeboval ověřený pas.Nebo zda při otevírání ůčtu osobně to odpadá?

Odesláno

Sid Napsal:
> marek53
> pokud si tam založíš nějaký pidi účet (Saxo), tak
> se s tím asi nebude nikdo otravovat, pokud to ale
> bude přes 10000 dolarů a nedej bože něco ještě
> vyděláš, pak počítej s tím, že evropské banky jsou
> vzájemně dost propojené a dost i ctí předpisy EU..
> Mimo samozřejmě Švýcarů - (ti na to stále dlabou
> zvysoka - pokud tě nehledá zrovna Interpol nebo
> CIA a nejedeš v něčem velkém nebo nepereš
> pravidelně milióny) a offshore bank (např.
> nejblíže v Rakousku a v Británii)
> SID
Nevím ale těch offshore bank v Rakousko,Anglie jako občan EU bych se kapánek obával.Mají bankovní tajemství výšší než ostatní,ale stačí aby soused,který pracuje 14 dní v roce zbytek pracák a nemocenská na Vás ukázal prstem,že se mu zdá že se Vám vede dobře protó, že závidí druhému dřinu,kterou by sám nevykonával(je přeci lepší se dívat z okna jak dělá ten druhý)vyhledávat neexistujíci spory,že boucháte dveřma v kanclu (brano)v 10hod dopoledne,že Vám vrže kufr u auta na ulici a pak příjde řeč že by se měli podívat na Vaše podníkání.Tohle je vlastní zkušenost!Teď když by se mu dostalo někde sluchu,tak na ůdajný daňový ůník by tyto banky byli nuceny poskytnout informace.Jedině ve CH není neplacení daní cizinců ve své zemi trestné a proto tam žádný soudce nevídá příkaz k prolomení bankovního tajemství.Možná jsou moje obavy liché,ale nerad bych narazil na pěst v dobré víře.

Odesláno

Pokud by to někoho zajímalo, nechal jsem si při posledních zprávách (kanadské CPI v pátek) vypsat do souboru průběh ask a bid po jednotlivých ticcích u brokera IBFX - live a MIG - demo. Výsledky jsem zpracoval v přiloženém excelovém souboru. Nemůžu se ubránit pocitu, že cena u IBFX je nějakým způsobem opožděná nebo zkreslená a že MIG má v tomto případě daleko lepší přístup dat. Také je zde zobrazen průběh velikosti spreadu (jen u IBFX, u MIG byla konstantní). Záznam začíná 30 s před vyhlášením a končí 10 min. po vyhlášení zpráv. Tam, kde ve sloupci Sec je nula, tam je okamžik vyhlášení, čas 13:00 CET. Sloupec Pips zobrazuje počet pips relativně k hodnotě bid v čase vyhlášení. Sloupec rychlost je průměrná rychlost nárůstu pips od okamžiku vyhlášení. Milan

1834

Odesláno

Volf:
Tomu demu MIG bych zase tak moc nedůvěřoval. Na demu žádný broker nic neprodělává, takže tam asi není problém držet stálé minimální spready, nejrychlejší plnění příkazů a okamžitou reakci ceny. Fakt by to chtělo aspoň tříměsíční zkušenosti někoho, kdo jede MIG live... :)
Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...